DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> solenza, se merita sau nu?

ionutz_ro23
post 12 Jan 2007, 18:15
Post #1

Membru

Group: Members

vrea sa-mi cumpar o solenza scala si vreau sa stiu daca se merita sau nu.
cineva zicea ca mai bine sa cumperi orice in afara de dacie la banii aia. Io zic ca decat sa dau 4000-5000 euro pe o vectra de 11-12 ani mai bine o solenza de 3 ani. ce ziceti?

--------------------
dacia 1310 - sj 95 sua
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sefu_alx
post 12 Jan 2007, 18:19
Post #2

Membru autentic

buba la solenze mie mi se pare ambreiajul
macar bine ca,consuma decent

ii las pe solentisti sa spuna mai bine cum sta treaba tongue.gif

--------------------
x y 2009
+
Mirciulik
post 12 Jan 2007, 19:10
Post #3

Membru autentic

From: Galati

Mai asteapta. Si pe mine ma tenta aceeasi chestie acm ceva timp. Taxa de prima inmatriculare se va scoate sau se va micsora foarte mult. Cu 4000 euro o sa poti sa-ti iei un opel astra caravan din 2001 cu 150K la bord. eu zic ca nu se compara cu o solenza in aceeasi bani.

--------------------
Dacia 1310 Break 1997
+
dispeceru
post 13 Jan 2007, 08:48
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

daca astepti sa-ti iei cu 4000 E Opel Astra din 2001 o sa mori fara masina!
ia-ti Solenza si daca ai grija de ea asa cum trebuie o sa fii foarte multumit.
pana la urma tu decizi.

This post has been edited by dani_nistor: 13 Jan 2007, 08:50

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 MPi 2008
mdea...
+
colombina29
post 13 Jan 2007, 09:23
Post #5

Membru cu FI(c)AT

From: Acasa

Da, dar verific-o la sange : ambreiaj, motor(mers regulat, acceleratie, sarcina), caseta directie, zgomote suspecte. Daca nimeresti o masina buna fara probleme, eu cred ca merita fiindca ai consum mic, confort mediu si performante bune. Iar daca mai adaugi si costuri de intretinere acceptabile, per ansamblu poti sa ai o masina decenta la un pret bun. Astra Caravan la 4000 de euro cu 150.000, apoi la ala te cam pregatesti de amortizoare, poate ceva pe la directie, basca distributie, discuri de frana, Doamne fereste vreun catalizator... Oricum riscul la un sh e mare!

--------------------
FIAT ALBEA Dynamic 2006 - "La rând"
+
2dor
post 13 Jan 2007, 11:02
Post #6

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

Riscul la un SH e mare ca si la o Solenza sau la o masina noua. De ce ar fi un Astra mai prost decat o Solenza tinand cont ca e de N ori mai calitativ Astra. Ce probleme ai enumerat tu la Astra pot aparea si la Solenza. Plus confortul in mers dintr-un Astra nu se poate compara cu Solenza, nu mai spun de spatiu. Si eu am Solenza, are 25000 km dar nu se poate compara cu Astra nici la 150000 km. Vrei sa vezi un Vectra break din 2004 la 150000 km adus din Germania anul trecut. Cum arata si cum merge, s-a schimbat doar un rulment si niste becuri la el de catre un coleg de-al meu. Aia ce crezi ca stau ca noi pana cade toata masina pana sa schimbe ceva la ea. Plus drumurile lor care nu se compara cu gropile noastre. Tu daca ai o masina si ajungi la 150000 km nu schimbi nimic la ea pana la acei km? O lasi cazan si o vinzi ca altul sa schimbe ceva la ea?

This post has been edited by 2dor: 13 Jan 2007, 11:10

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
darius
post 13 Jan 2007, 14:42
Post #7

Membru autentic

From: arad

idea e ca daca vrei confort platesti,punct.

--------------------
Seat Cordoba 6L - xx-xx-xxx
+
ionutz_ro23
post 13 Jan 2007, 21:01
Post #8

Membru

de ex am vazut la 6000 de euro Fiat Marea . oare sunt bune?

--------------------
dacia 1310 - sj 95 sua
+
sefu_alx
post 13 Jan 2007, 21:12
Post #9

Membru autentic

de masinile italienesti nu prea se vorbeste de bine biggrin.gif

apropo cica s-a marit iar taxa asta de inmatriculare,stiu pe cineva care trebuie sa plateasca 5000 de euro pentru un espero sad.gif

--------------------
x y 2009
+
icsu
post 13 Jan 2007, 21:41
Post #10

Membru autentic

QUOTE(2dor @ 13 Jan 2007, 11:02)
Riscul la un SH e mare ca si la o Solenza sau la o masina noua. De ce ar fi un Astra mai prost decat o Solenza tinand cont ca e de N ori mai calitativ Astra. Ce probleme ai enumerat tu la Astra pot aparea si la Solenza. Plus confortul in mers dintr-un Astra nu se poate compara cu Solenza, nu mai spun de spatiu. Si eu am Solenza, are 25000 km dar nu se poate compara cu Astra nici la 150000 km. Vrei sa vezi un Vectra break din 2004 la 150000 km adus din Germania anul trecut. Cum arata si cum merge, s-a schimbat doar un rulment si niste becuri la el de catre un coleg de-al meu. Aia ce crezi ca stau ca noi pana cade toata masina pana sa schimbe ceva la ea. Plus drumurile lor care nu se compara cu gropile noastre. Tu daca ai o masina si ajungi la 150000 km nu schimbi nimic la ea pana la acei km? O lasi cazan si o vinzi ca altul sa schimbe ceva la ea?
*

Intr-adevar Astra este de n ori mai calitativ ca o Solenza, dar si preturile la piesele de schimb sunt pe masura...parerea mea unsure.gif . Eu m-am orientat spre Solenza tocmai din cauza asta. Si eu vroiam un opel sau un golf ceva dar cand mi-am aruncat ochii pe la consumabile wacko.gif m-am razgandit tongue.gif .

--------------------
renault clio symbol 1.4/2002
+
pystha
post 13 Jan 2007, 21:59
Post #11

just me

QUOTE(icsu @ 13 Jan 2007, 22:41)
Intr-adevar Astra este de n ori mai calitativ ca o Solenza, dar si preturile la piesele de schimb sunt pe masura...parerea mea  unsure.gif . Eu m-am orientat spre Solenza tocmai din cauza asta. Si eu vroiam un opel sau un golf ceva dar cand mi-am aruncat ochii pe la consumabile  wacko.gif m-am razgandit  tongue.gif .
*

nu cred ca ai vazut tu bine preturile la consumabile la astra sau nu stiu unde te-ai uitat.
nu o sa fac comparatie si nici afisa preturi ca nu am chef de ban sau ceva de genul asta dar eu zic sa te uiti putin mai atent.

p.s: preturile pieselor e adevarat ca sunt putin mai mari decat la solenta dar durata de viata...

This post has been edited by pystha: 13 Jan 2007, 22:02

--------------------
Opel Astra - 2.0 DTI
+
workarea
post 14 Jan 2007, 02:18
Post #12

Membru autentic

From: Drumul Taberei

N-are de ce sa-ti dea cineva ban pentru asta, asa ca ar fi chiar interesant sa pui aici o comparatie la citeva preturi.

--------------------
Dacia Logan Ambition 1,6 MPI, 2007 - B-**-***
+
pystha
post 14 Jan 2007, 10:52
Post #13

just me

niste preturi pt consumabile:
filtru ulei - 33 lei
filtru aer - 30 lei
filtru motorina - 25 lei
filtru polen - 40 lei

p.s.: preturile difera functie de producator si de unde le iei dar asa ca o idee

This post has been edited by pystha: 14 Jan 2007, 10:59

--------------------
Opel Astra - 2.0 DTI
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 14:55
Forum Renault