Probleme din aprindere?
![]() ![]() ![]() |
Probleme din aprindere?
brehoiadrian |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 18 June 06 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310
1999
|
|||
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Platina cum se prezinta? Ca intr-un timp aveam si eu platina care se oxida prematur din cauza condensatorului defect.
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
tabek |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 23 June 05 From: Cluj Napoca ![]() |
Foarte probabil sa fie de la platina. Ai cumva si aprindere tranzistorizata Malvina (Deva)? la mine asa facea, de vina era aprinderea...
|
--------------------
Dacia/Peugeot
1310L/307
1996/2006
- MM05HVM
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
QUOTE(brehoiadrian @ 29 Jan 2007, 20:57) Am curatat bujiile, platina, contactele de pe capacul delcoului si de pe distribuitorul ala din delcou - masina merge bine, trage ca lumea. Asta se intampla numai o zi sau doua dupa care incepe sa la un moment dat sa joace turometru ( se duce de la 2000 de ture la vreo 3500 ) fara a avea efect asupra mersului motorului. Dupa alte 2 zile incepe si mai rau sa joace turometru cu efect si asupra mersului motorului ( De exemplu daca trec din a 3 in a 4 pe la vreo 2800 de ture incepe sa trepideze masina de o ia dracu - turometrul joaca pe la vreo 5000 de ture - si sunt nevoit sa schimb din nou a treia si sa o turez pana pe la 3500 ca sa pot schimba a patra ). Daca ii curat din nou bujiile, platina, contactele de pe capacul delcoului si de pe distribuitorul ala din delcou incepe sa se comporte normal. Tin sa mentionez ca toate sunt noi. Dupa cum se prezinta problema cred ca oxideaza un contact si trebuie curatat periodic, dar de ce? Daca a mai patit cineva asta il rog foarte mult sa ma ajute. condensatorul ce zice ? |
--------------------
.
.
. 929y
ma urmareste vis-a-vis :)))) |
|
apollo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.881 Joined: 20 August 05 From: Focsani ![]() |
QUOTE(AAlpine1 @ 30 Jan 2007, 08:55) ai ce ai cu acel condensator ![]() am avut si eu aceeasi problema acum cateva zile in urma. am schimbat bobina, platina, capac de delcou si tot asa facea.turatia o lua razna dupa care murea motorul. greu mi-am dat seama ce ar putea avea. stii platina mobila?cea care inchide si deschide?urmareste firul care pleaca de pe ea.se duce pe un surub cu un izolator de plastic(pe interior) ai apoi pe partea exterioara, pe acel surub ai o saiba de textolit.verifica izolatoarele acestea. la mine saiba de textolit era crapata, de fapt o crapasem cand am strans si imi dadea scanteie pe acolo. am inlocuit-o si s-a rezolvat |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
brehoiadrian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 18 June 06 ![]() |
Condensator nu am:(. Am aprindere electronica. Intre timp m-a invatat un mecanic sa scot un furtun de la capacul culbutori si sa dea condensul afara, sa nu-l mai bage in carburator. Acum merge mult mai bine. Dar azi dimineata am plecat din fata blocului, totul ok, dar dupa 5-6 km iar incepea sa-mi faca urat turometrul
( mai putin ce-i drept ). Mai poate aparea de undeva condens ? banuiesc ca tot un condens poate fi de face urat numai cand e cald motorul. |
--------------------
dacia
1310
1999
|
|
tabek |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 23 June 05 From: Cluj Napoca ![]() |
ai cumva aprindere Malvina?
|
--------------------
Dacia/Peugeot
1310L/307
1996/2006
- MM05HVM
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
platina
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 00:03 |