sunet la turatii mari, de peste 2800
![]() ![]() ![]() |
sunet la turatii mari, de peste 2800
cata87 |
![]()
|
||
![]() membru alb-violet Group: Members Posts: 590 Joined: 4 January 07 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|||
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic sa descrii mai clar sunetul acela.
Se poate reproduce din caractere???? |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
cata87 |
![]()
|
![]() membru alb-violet Group: Members Posts: 590 Joined: 4 January 07 From: Timisoara ![]() |
o sa incerc sa filmez umpic in mers sa vad daca se aude sunetu...nu pot sa il descriu din caractere....n-as intreba daca facea asa de la inceput,da face numa de ceva timp
|
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Este cumva un sunet metalic (ascutit) ?
La mine facea la un moment dat asa in jur de 1900 rpm si era din cauza catalizatorului. ![]() Recunosc, il harjolisem nitel de o bordura si cred ca se fisurase. Scotea un zgomot de imi era rusine sa merg cu masina ... incercam sa trec repede peste / sub aceea turatie pentru ca se uita lumea la mine ![]() Acum nu mai face => deci s-a "autoreparat" ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
B-53-SDP |
![]()
|
![]() 1.6 16v E5 + GPL Group: Members Posts: 489 Joined: 12 March 06 ![]() |
Salut !
Ma gandesc ca daca tu auzi sunetul nu mai la turatii mai ridicate cum ai spus tu s-ar putea sa fie ceva de pe la curele: distributia, cureaua de accesorii, cureaua de la alternator. La cati km ai ar cam trebui schimbate. |
--------------------
Dacia
Logan
Laureat 1.6 16v E5+ GPL On the street, drive safely and reponsibly and wear the seatbelt !
|
|
cata87 |
![]()
|
din cate tin minte alea se schimbau la 60k...mai a 4k de km pana atunci....
daca as incerca sa descriu parca ar face un fel de gazait(sper ca nu intelegeti altceva ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
E posibil totusi sa iti atinga scutul in catalizator sau sa atinga catalizatorul de tabla ce il inveleste.
Nu cred ca e asa grav. Cand ai alta ocazie de a o urca pe rampa, vezi care e treaba. E ceva legat de evacuare, eu asa cred. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
cata87 |
![]()
|
am urcat-o pe rampa la un coleg la serviciu...el spune ca nu atinge (el fiind mecanic)...mi-a miscat ceva acolo la ea ca ieri n-o mai facut,ieri am fost cu ea in afara orasului....si n-o mai facut nici la 4k de ture...sper sa nu mai apara...
|
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
B-53-SDP |
![]()
|
![]() 1.6 16v E5 + GPL Group: Members Posts: 489 Joined: 12 March 06 ![]() |
Inseamna ca era ceva de la esapament asa cum a spus colegu mai sus.
E foarte bine si bine s-a rezolvat fara bani sau cu putini bani. Scuze daca te-am panicat ca ar putea fi culelele. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureat 1.6 16v E5+ GPL On the street, drive safely and reponsibly and wear the seatbelt !
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Auzi ... dar tu chiar vrei sa astepti 60.000 fix ca sa le schimbi ???? Strica daca le schimbi mai devreme cu 4.000 ???
Acum cati km lasi uleiul ??? Dar filtrul de aer ? |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Dragos |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 17 August 04 From: Galati ![]() |
Interesant... Asa a inceput sa faca si la mine (am 8000km, anu' trecut fusei mai mult plecat de acasa) luna trecuta.
Eu am zis ca zgomotu' ragusit (care venea fix de la motor, nu de la transm., catalizator sau esapament!) si care avea loc la peste 3000rpm (ingrozitor la 4000, in depasire, ziceai ca-i avion!) avea leg. cu benzina (Mol 98, alimentare de doua ori), sau poate cu uleiul acu' cam batran (a fost schimbat preventiv inainte de 6000km, dar in toamna lu' 2005!). Inainte de a formula opinii, am asteptat pana mi s-a aprins beculetul, si am pus benzina cu care am obisnuit-o inca din 2005: Petrom 99+. Cand? AZI. Ei bine, cum am plecat de la pompa masina tragea parca mai bine, basca vocea ragusita a motorului s-a estompat). Probabil, impreuna cu cea mai scumpa benzina din tara am "castigat" si putin condens... |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI Clima
- ... Posesor de Solenza...
|
|
cata87 |
![]()
|
da nu e ragusit motoru,si nu face tot timpul.uneori cand accelerez pana la 2800 sau peste sa schimb viteza,sau pur si simplu in mers mai face cate un "gazait".m-am uitat sub masina si toba intermediara e cam ruginita.o fi de la aia? la toba finala n-am observat nimica da nu prea vedeam bine ca era noroi jos si nu m-am pus jos.
|
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Lasa motorul la relanti , mergi la esapamant si incearca incet sa acoperi cu mana ( cu o carpa , dar sa nu o bagi pe teava , ci tii contra gazelor ) si vezi daca e sparta si pe unde ca iese presiune pe acolo !
2800 ture NU este o turatie amre , ci o turatie apropiata de punctul de schimbare de treapta ( eu pe la 2300-2500 ) , dar asta nu inseamna ca motorul nu ajunge la 4.500 ture ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
nikolae |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 2 September 08 ![]() |
La mine sunetul se aude in bordul masinei si este de frecventa inalta ca si cum ar fi emis de o piesa electronica . El se manifetas pe la viteza mai mare de 100 km/ora . daca scad viteza putin pe la 95 km/ ora sunteul strident dispare. Nu i-am dat de capat.
|
--------------------
dacia
solenza
2003
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:21 |