Beculet bord benzina
![]() ![]() ![]() |
Beculet bord benzina
lights |
![]()
|
||
![]() Membru sofisticat Group: Members Posts: 379 Joined: 10 May 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2002
- Bucuresti Lipsa de idei.
|
|||
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
daca imi aduc bine aminte la supernova e un led galben acolo
|
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Pentru ce bord? Bord de Super Nova?(ca ai postat la probleme tehnice SN) Sau bordul de Nova, cel cu turometru mare ca si vitezometrul si martorii pe mijloc?
In semnatura ai Nova, dar sunt si nove cu bord de SN din fabrica... Pt bord nova, becul galben (sau led) era parca integrat in aparatul indicator de de nivel, deci trebuie sa desfaci bordul... |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
lights |
![]()
|
In semnatura am nova,dar de 3 zile mi-am luat Supernova.
Si pana la urma daca acela este un led galben cum il schimb? Trebuie sa dau bordu jos?Mi se pare stupid sa dai tot panoul pentru un led!!! |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2002
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
E led in partea de jos a indicatorului de benzina; se vede daca te uiti. Acul de la benzina se misca?
|
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Dar de unde stii sigur ca ledul/becul e ars?
Vezi ca becul se aprinde printr-un contact separat de semnalul ce misca acul indicator. Sonda litrometrica din rezervor are 2 contacte, unul cu rezistenta ce variaza in functie de pozitia plutitorului, si contactul ce aprinde becul, doar in partea de jos a cursei plutitorului. Poate lamela aceea nu mai face contact, e oxidata sau stramba... |
--------------------
-
-
|
|
lights |
![]()
|
Indicatorul imi indica corect-nici o problema legat de el doar ca atunci cand acul ajunge la rosu,sau chiar sub rosu ledul nu se aprinde!
Pana la urma care ar fi rezolvarea? |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2002
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Daca intradevar acolo este led si nu bec, sunt sanse mici sa fie ars...
Am scris mai sus, probabil lamela de pe sonda litrometrica e problema. |
--------------------
-
-
|
|
Stefan_B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 390 Joined: 16 July 02 ![]() |
Intr-adevar, e vorba de un led portocaliu care e montat in corpul indicatorului de benzina. Nu se schimba deloc usor DAR ai fi prima persoana cu acest defect.
De testat, e f simplu, dar trebuie sa intelegi un pic din electricitate: la SN, in protbagaj e o trapa metalica prinsa in 3 suruburi. Sub trapa se afla conectorul pompa/sonda litro. Conectorul are 4 fire: 1 masa, 1 + pompa, 1 semnal litro si unul pentru bec. Cele 2 fire groase sunt pentru pompa, cele 2 subtiri sunt de la sonda. Pentru a testa, se face scurt intre masa si firul de la becul indicator. In acest moment, becul din bord se aprinde. Functie de rezultat, vezi ce e defect. Sfatul meu: 1. daca e sonda, si daca litro fct corect, las-o asa. Nu ai nevoie de bec, si nici nu e bine sa mergi cu rezervorul gol (se poate strica pompa, poti avea probleme cu motor/catalizator). Si daca ai rez gol/plin, tot atat consuma ![]() 2. Daca ledul nu se aprinde, poate fi o problema din circuit, nu numai bordul dus. Din nou, eu zic s-o lasi asa. Motivul pt care te sfatuiesc sa nu umbli e ca prinderea pompei se face CRETIN (scuze, dar acesta e cuvantul!). Eu am pierdut 2 h in 2 reprize pana s-o pun la loc cum trebuie!. This post has been edited by Stefan_B: 6 Feb 2007, 14:29 |
-------------------- |
|
C a t a l i n |
![]()
|
Pentru a testa cum spune Stefan, sa ai contactul pus pe motor...
In portbagaj, acea trapa are 4 suruburi de 10. Corpul comun sonda-pompa iese foarte usor din rezervor, daca citesti manualul de reparatii si identifici acea clema de pe cilindrul ce inconjoara pompa. |
--------------------
-
-
|
|
lights |
![]()
|
Multumesc pentru raspunsuri.Mai bine o las asa sa nu fac cine stie ce prostie!
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2002
|
|
Stefan_B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 390 Joined: 16 July 02 ![]() |
QUOTE(Catalin Marinarul @ 6 Feb 2007, 16:34) Corpul comun sonda-pompa iese foarte usor din rezervor, De iesit iese, cu intratul e problema ![]() Lamela de plastic nu a vrut neam sa intre in lacasul (cretin) conceput... am folosit scule ajutatoare, si mi-a mirosit mana a benzina doua zile dupa aia! As fi schimbat suportul de plastic, dar deh, nu se gasesc! |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 22:20 |