DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> credit imobiliar - vreo banca de unde se ia usor ?

viulian
post 5 Aug 2004, 13:23
Post #1

Que ?

Group: Members
From: Bucuresti

Salut!

Intentionez sa-mi cumpar o garsoniera, am mai mult de 50% avans pentru ea, si restul as vrea sa-i imprumut de la banca cu credit imobiliar/ipotecar.
Stiu cateva persoane care au razbit sa-si ia pana la urma, dar cu multe batai de cap, alergaturi, acte peste acte, una ti se zice si alta afli ca ti se cere, etc...

As vrea sa stiu pataniile voastre, si inspre ce banca sa ma intrept (in Bucuresti) ?

Multumesc!

--------------------
Dacia 1310S - CT-26-VID
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luxcor
post 5 Aug 2004, 14:41
Post #2

Acaru' Păuna

From: Bucuresti - Dorobantzi

Din pacate usor nu mai exista in acest domeniu ... incearca totusi VolksBank ... eu am luat de la ei credit auto usor ... iar cativa cunoscuti imobiliar relativ usor (nu foarte usor ca tot atatea acte, adeverinte si poate un girant daca nu ai sotie cer si ei) ... oricum succes si mult calm !!!

--------------------
Hyundai TUCSON 2,7 V6 AT 190 CP GLS 4WD Premium - 2007 - B 07 LUS
Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza
+
paulp
post 5 Aug 2004, 14:43
Post #3

Bagator de seama!

From: Iasi

Cel mai elegant si mai placut, am fost tratat la 2 banci BRD si Raiffeissen.

La BRD am putut sa ma inscriu pe internet pentru discutia cu ofiterul de credite, si suprinzator s-au tinut exact de programarile facute si in 2 zile am avut banii (adica azi am fost si am discutat ce acte am nevoie si o parte din formulare le-am primit chiar pe mail, iar a doua zi cind m-am dus cu actele am primit banii in cont imediat).

La Raiffeissen, imediat ce am deschis gura m-a si preluat un ofiter de credite si mi-a dat toate explicatiile si indrumarile necesare. :wink:

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
Bobo
post 5 Aug 2004, 14:58
Post #4

Membru autentic

raiff. sunt ok, dar din ultima mea evaluare conditiile cele mai misto le aveau cei de la volksbank (durata cea mai mare, 25 ani, etc...);
cred ca tre sa te incerci laastea, brd, raiff., volks, bcr (dar te umpli de nervi); restul au conditii sub astea;
mai incearca la domenia credit, dar nu exceleaza la conditii;
sau prieteni, familie, hehe..

--------------------
+
northwood
post 5 Aug 2004, 16:00
Post #5

Membru autentic

La BRD am putut sa ma inscriu pe internet pentru discutia cu ofiterul de credite, si suprinzator s-au tinut exact de programarile facute si in 2 zile am avut banii (adica azi am fost si am discutat ce acte am nevoie si o parte din formulare le-am primit chiar pe mail, iar a doua zi cind m-am dus cu actele am primit banii in cont imediat).  

Paulp, despre ce fel de credit vorbesti? Imobiliar? Pentru ca nu se poate sa fie asa de simplu si scurt, acolo e bataie mare de cap, cu precontract, evaluare, verificare acte de proprietate si acte cumparator, etc...

--------------------
SKARPEA MTB Galben_Gri 2009
Maxon CM 10 - Midland ML 145
+
paulp
post 5 Aug 2004, 16:06
Post #6

Bagator de seama!

From: Iasi

Stiu ce presupune un credit ipotecar :wink: , asta era un credit normal pentru nevoi personale, dar voiam sa subliniez faptul ca-ti poti usura o parte din etape chiar inainte de a ajunge la banca :wink: .
Iar BRD-ul are un site destul de bine pus la punct si care chiar e interactiv :mrgreen: .

Normal ca la un credit ipotecar n-o sa-l capeti in 2 zile, dar e bine sa stii de la inceput ce ai de facut si sa fii ajutat.

La BCR m-au frecat de m-am saturat pina mi-au dat banii :vmad:

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
viulian
post 5 Aug 2004, 16:14
Post #7

Que ?

Asa, hai ca se leaga. Asta vreau sa aflu, daca BCR hartuieste, daca X pune bete in roate si iei banii abia peste 2 luni, etc. smile.gif

--------------------
Dacia 1310S - CT-26-VID
+
skoburn
post 6 Aug 2004, 14:07
Post #8

Membru incepator

Em luat credit auto de la Volksbank si am fost foarte multumit astfel incat mi-am depus dosar pentru overdraft. Dupa 6 saptamani de la depunerea dosarului nu s-a rezolvat nimic, iar daca incerc sa iau legatura cu ei ma amana de pe o zi pe alta.

--------------------
+
Sclaud
post 6 Aug 2004, 15:52
Post #9

Status: activ

From: Brasov

Eu stiu ca Raiffeisen da "cel mai mult" ... dar depinde peste ce "ofiter de credit" dai ! Experientza proprie ... :x

--------------------
none none 2019 - BV-XX-XXX
+
kaspersky
post 6 Aug 2004, 15:59
Post #10

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

Eu am luat creditul pt masina la BCR si a mers foarte usor, mi-a placut cum au lucrat. S-a vazut ca interesul lor era sa ma ajute sa obtin acel credit rapid. Un prieten isi ia casa prin Volksbank, a zis ca sint cele mai bune conditii momentan acolo!

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
adister
post 6 Aug 2004, 16:43
Post #11

Membru autentic

Am luat credit ipotecar la BCR in aprilie 2003 - de fapt am initiat procedura pe la inceputul lui martie, iar dupa mai bine de o luna aveam toate actele cu banca gata. O gramada de hartii, incompetenta in cel mai inalt grad (in sensul ca nimeni nu stia exact de la un capat la altul ce trebuie facut, trebuia sa stai de vorba cu mai multi ca sa te lamuresti) pe care insa am pus-o pe seama faptului ca era un produs destul de nou la vremea respectiva. In schimb ma enervez de fiecare data cand ma duc sa platesc rata...

Aud numai vorbe de bine despre creditul imobiliar de la Raiffeissen. Tot ce pot spune despre ei e ca atunci cand mi-am facut card de credit s-au tinut de cuvant in sensul ca in 10 zile de la depunerea dosarului aveam plasticul. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca toata lumea e amabila si zambitoare (spre deosebire de acriturile de la BCR :vmad: )

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 1.5 dCi 80cp 2006 - B56...
+
andu77
post 6 Aug 2004, 16:43
Post #12

Membru

Am auzit numai lucruri bune despre Raiffeisen la ipotecare(nu stiu cum o fi la cele imobiliare) de al un angajat BRD!!

--------------------
Dacia SupeRNova Rapsodie - B-29-EZI
+
Mache
post 3 Jun 2005, 08:40
Post #13

Chibiț autorizat

A mai luat cineva credit ipotecar/imobiliar? De la ce banca? In ce conditii? Care sunt bancile de evitat?

Ca ma bate gandul sa incerc sa-mi iau casa si as vrea sa stiu la ce ma arunc si ce ma asteapta. Multumesc.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - B-18-X...
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
vv
post 3 Jun 2005, 09:23
Post #14

dilbert.com

Eu am luat credit ipotecar acum 2.5 ani de la BRD - pe atunci conditiile erau bunicele (6%+LIBOR) intre timp s-au mai inrautatit (7.5+LIBOR, sau chiar 8 - nu stiu sigur ca nu m-a mai interesat).
LIBOR e in momentul de fata ~2.5 daca nu ma insel (n-am mai verificat de ceva timp).
Experienta mea cu BRD e cam asa:
+ Au fost destul de operativi la dat creditul, nu am avut probleme deosebite
+ nu cer 'asigurare de viata'
- cozi cand vrei sa depui banii, trebuie sa stai la 2 cozi nu doar la 1, functionari 'stil BCR'; trebuie sa depui sume mari sau sa iti faci e-banking, altfel e nasol.
- m-au raportat cu restante in centrala de risc bancar, desi platisem la timp si mai aveam bani in cont pentru inca vreo 6 rate; dupa ce ca 'au comis-o', tot ei erau aia tafnosi si ofticati cand m-am dus sa le cer sa rezolve problema ca nu pot lua alt credit "ce? noi? sa rezolvam ceva? nu cred ca se poate... da' stii ce, acum sunt ocupat, ia valea si mai vino tu peste 6 ore cand am mai mult chef de tine. Cum adica iti trebuie acum o confirmare ca sa nu iti respinga aia creditul? Ce crezi ca mie imi pasa? Nesimtitule, nu ti-am zis sa vii peste 6 ore? Vrei sa chem paza? " (intelegi ideea).
+ Se rezolva totusi daca faci reclamatie la BRD pe site smile.gif (altfel spus, aia din sediul central sunt 'customer oriented' nu 'BCR-oriented' ca unii din filiale).

This post has been edited by vv: 3 Jun 2005, 09:24

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
Mache
post 3 Jun 2005, 09:32
Post #15

Chibiț autorizat

@VV

Multumesc. Am sa tin cont de aceste aspecte.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - B-18-X...
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 17:12
Forum Renault