DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Planetare lungi sau scurte

raig
post 17 Aug 2004, 00:20
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Stiu ca veti zice sa caut in alte topice subiectul asta. Am cautat si m-am lamurit doar pe jumatate.
Am avut o usoara bataie de planetara pe partea dreapta si conform sfaturilor de pe acest forum am purces la schimbarea planetarelor intre ele.
Surpriza a venit cand au fost date jos si nu erau de aceeasi dimensiune. Am cautat unele rectificate si fiind cutie in 4 trepte pe berlina din 77 mi s-a parut normal sa cer una lunga (si sa renunt la cea scurta). Socul a fost cand am pus planetara mea scurta pe langa alta (tot scurta) si a mea era mai lunga, deci aveam o planetara semilunga ( :shock: ) si una lunga. Am zis ce de ce sa dau banii daca asa merge masina mea, asa ca le-am schimbat intre ele pe cele pe care le-am avut pe masina dar rezultatul a fost dezastruos, la rulaj cu rotile suspendate troncanea si hurducaia cutia de viteza de am crezut ca o arunca jos. Am lasat-o doar pe cea lunga dar facea la fel asa ca am mers si am schimbat-o cu una scurta pe care am montat-o pe masina si lucrurile par sa fi intrat in normal. Problema e ca pe partea cealalta (in locul in care era planetara lunga si nu facea nimic ciudat) am ramas cu planetara semilunga sau semiscurta cum vreti sa-i ziceti.
Sunt convins ca nu credeti ca exista al treilea tip de planetara ca nici mecanicu nu credea desi era cu ea in mana si ce sa zic de vanzatoru din magazin.
Imi pun problema de ce pe o parte a mers planetara lunga fara probleme si cand am mutat-o pe cealalta parte a facut ca toti dracii. Inainte sa cumpar masina a fost lovita partea din fata. Banuiesc ca asta poate fi o cauza. Exista vreo solutie rezonabila in acest caz?
In orice caz nu sunt deloc multumit de ceea ce am facut, ma streseaza ideea ca s-ar putea sa raman cu vreo planetara sau cu cutia in drum din cauza asta.
Mai trebuie sa recunosc ca in urma cu 2 ani tot eu am schimbat planetarele cu altele rectificate, nu stiu cum am reusit sa ma procopsesc cu o asa combinatie :cry: .

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dci 48 kW nov 2003
RaiG
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ov
post 17 Aug 2004, 08:25
Post #2

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori
From: Bucuresti

daca e 1300 din 77, atunci mai mult ca sigur ca-ti trebuie planetare lungi. Identific-o pe aia mai putin lunga 8) si schimb-o !

P.S. Ciudata treaba ai mai patit si tu, dar am mai auzit la cineva combinatia asta. Weirdddd

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
raig
post 17 Aug 2004, 10:59
Post #3

Membru incepator

pai acum am una scurta in combinatie cu aia
(adica nu mai e niciuna lunga), cand am pus pe stanga una lunga a facut cutia ca naiba
pai mai stiu eu ce modificari o fi facut ala de la care am luat masina!
poate chiar trebuie scurte si eu i-am pus lungi

--------------------
RaiG
+
Ov
post 17 Aug 2004, 11:02
Post #4

dubios, o fi umblat cel de dinaintea ta pe la cutie :|

--------------------
Dacia 1300 1972
+
raig
post 18 Aug 2004, 08:37
Post #5

Membru incepator

ma intreb daca a mai auzit cineva de ideea care imi da de gandit?
daca masina a fost lovita in partea din fata e posibil sa nu se mai potriveasca planetarele?
cum imi pot da seama de asta?
am vazut ceva suduri pe la lonjeroane si semilonjeroane care nu sunt originale

--------------------
RaiG
+
mewtwo
post 18 Aug 2004, 10:04
Post #6

LA LA LA TRA LA LA

Ciudat, foarte ciudat !
Te-ai uitat si pe sub masina...tampoanele de la cutie sunt la locul lor ? Totul e ok ? ma refer la felul in care sta cutia !
Oricum, tare ciudat ! Bafta multa !

--------------------
DACIA LOGAN Laureate
....regimul HAMBURGHEZO-MOSIERESC.....
+
raig
post 18 Aug 2004, 10:13
Post #7

Membru incepator

nu m-am uitat dar asta banuiesc si eu, ca e ceva la pozitia cutiei, dar asta presupune ca si motorul trebuie sa fie deplasat, nu?
oricum si la schimbator vitezele sunt deplasate mult spre dreapta
are cineva o idee cum se poate verifica daca e adevarat sau nu ceea ce presupun?
si daca totul vine din lonjeroane cum se poate remedia asa ceva?

--------------------
RaiG
+
raig
post 18 Aug 2004, 16:30
Post #8

Membru incepator

Am citit niste topice despre lonjeroane si deja sunt (ca bolnavu inchipuit) convins ca sufar de simptomele instalarii gresite a lonjeroanelor sau semilonjeroanelor.
Are cineva idee unde si cum se poate determina daca lonjeroanele au pozitie corecta si, daca nu, cum se poate corecta.
Am auzit de ceva standuri pentru asa ceva, se gasesc in service-uri?

--------------------
RaiG
+
Ov
post 18 Aug 2004, 16:32
Post #9

cam orice service care face geometrie auto ar trebui sa-ti spuna ce si cum. Oricum, din cate stiu, daca un lonjeron e stramb se poate corecta cu o bascula mai mica/mare

--------------------
Dacia 1300 1972
+
raig
post 18 Aug 2004, 17:00
Post #10

Membru incepator

De curand am facut geometria si , in mare, au incadrat-o in limite normale, adica rotile stau bine dar CV-ul mi se pare a fi intr-o pozitie nefireasca.
In mod logic, cutia ar trebui sa fie centrata intre cele doua roti (planetarele avand lungimi egale).
Nu stiu cum este prinsa cutia in caroserie, dar cred ca pozitia ei e determinata si de suportii motorului (sau gresesc?) avand in vedere ca intre motor si cutie este o imbinare rigida.
Eu sper ca mai gasesc pe cineva care a trecut prin asa ceva si ma poate ajuta sa nu merg sa dau bani pe degeaba, mai ales ca nu prea am incredere in ceea ce zic mecanicii din service-urile mari (astia te pun sa schimbi tot de parca eu as fi detinator de Mercedes si nu de dacie din 77 :vmad: ).
SIMPTOMELE : -planetara lunga a mers perfect pe o parte (dreapta) si cand am mutat-o pe cealalta parte a facut urat de tot iar acum pe dreapta am planetara semilunga de pe stanga iar pe stanga am o planetara scurta dar nu sunt convins ca e in regula
-la schimbatorul de viteze trebuie sa il deplasez mult spre dreapta ca sa gasesc vitezele, in special I si III

--------------------
RaiG
+
raig
post 18 Aug 2004, 23:07
Post #11

Membru incepator

daca CV e deplasata poate fi doar din suportul ei sau si din suportii motorului? adica sa fie deplasat motorul?

--------------------
RaiG
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 17:19
Forum Renault