saboti frina spate, de uzina sau nu?
![]() ![]() ![]() |
saboti frina spate, de uzina sau nu?
dariusz |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
|
||
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|||
Stefan_B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 390 Joined: 16 July 02 ![]() |
Sabotii sunt piese de siguranta. Daca au acceptul producatorului atunci OK. In ipoteza ca se strica, consecintele pot fi mari.
S-a intamplat in trecut cu placute de frana (s-au dezlipit la utilizare intensa). |
-------------------- |
|
NicuEne |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 2 May 05 From: Curtea de Arges ![]() |
pune de uzina ,omologati si nu mai cauta piese ieftine ca te duci cu masina peste cap
|
--------------------
dacia
Logan Laureate
2008
|
|
adostar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 419 Joined: 12 October 04 From: Galati ![]() |
Cauta de uzina numai la magazine dacia-renault.
|
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Stefan, ai cumva vreun link in legatura cu placutele? Sau niste detalii daca se poate...
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
pai producatorul nu o sa isi dea acceptul pentru produse facute de alta firma.spun asta pt ca la dacia mai sint niste chestii ciudate,cum ar fii antigelul care e bun numai daca il cumperi de la iei.filtrul de aer la fel.si ceea ce e curios e ca multe piese de ''origine'' sint mai scumpe decit daca le-ai cumpara pentru o masina straina.am patit cu filtrul.dar daca piesele,chiar daca nu sint de ''origine'',au certificat ''rar''tot nu sint ok?
|
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
dispeceru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
eu am schimbat numai ferodourile de la saboti acum vreo luna si n-am taticu nici o problema.
ferodourile au fost 35 ron si sunt Fermit ! |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|
GALAGIE |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Banned Posts: 82 Joined: 10 April 06 ![]() |
pune polonezi ,sunt mai buni ca cei de fabrica(platesti firma si ei sunt de c...t)
|
--------------------
DACIA
SUPERNOVA rapsodie/2001 BV-84-RAD
bmw 320i 2005
- BV 09 POJ
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Cine si ce saboti si-a mai montat pe masina in ultima vreme? Ceva preturi de actualitate daca se poate... Am inteles ca sabotii ar trebui sa se auto regleze. La mine pedale de frana este cam moale, si am inteles ca asta ar fii din cauza sabotilor. Cu siguranta ii am pe cei din uzina, deci 60 mii km cred ca le ajung si lor si discurilor de pe fata. Pe spate ce se mai schimba inafara de saboti?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
-Intai desfa tamburi si vezi daca e nevoie sa ii schimbi, daca mai au cativa mm pana la nituri te mai tine mult si bine , la mine am masurat ferodoul de pe ei si au 4mm si pe stanga si pe dreapta deci uzura egala pe ambele parti
-daca nu se auto regleaza se pot regla manual -Sabotii nu se schimba la un numar exact de km ci in functie de uzura This post has been edited by Relu_GT: 22 Oct 2009, 18:52 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
pician90 |
![]()
|
![]() fost Membru posesor de JumpJet. Group: Members Posts: 667 Joined: 24 May 09 From: Din centrul Ardealului ![]() |
ca si informatie pret saboti spate toti 4 =160 ron
PS: daca tamburu are lini ..adica e uzat neunifom se merge cu el la strung si se rascheteaza exact 0,5 pana la 1 mm pentru a prelungi viata sabotilor This post has been edited by pician90: 22 Oct 2009, 19:12 |
--------------------
ex : dacia
super nova
2002 am avut o revelatie...sa nu ai incredere in femei si in franele de dacie ........
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
La mine se aude un scartait urat pe spate la rece atunci cand franez.Dupa cativa km parcursi dispare.Cred ca ar trebui sa verific uzura sabotilor.Mai are cineva problema asta?Multumesc.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Asa face si la mine dar nu chiar un scartait ci un harait si nu stiu din ce cauza ca sabotii sunt buni, am curatat si de praf si tot asa face, cand e frig afara si dispare dupa 1-2 km
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
Marco24 |
![]()
|
![]() Membru... Group: Members Posts: 592 Joined: 22 February 06 From: Cluj-Napoca/Rm.Valcea ![]() |
..si eu am problema cu scartaitul. Si ai mei nu au mai mult de 20 de mii. In oras scartaie tot timpul, in afara dupa cateva frane mai serioase...liniste. Cred ca am sa-i desfac sa curat zona.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 16v / BMW E46
|
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
cam cati km ar trebui sa duca un set?...stiu ca depinde mult de stil....dar aproximativ....ca daca tot vine revizia ma gandeam sa ii schimb si eu...ca imi huruie putin la franare
|
--------------------
-
-
-
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Eu cred ca tin 100 mii km cel putin, dar depinde si de stilul de mers.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
masinuta mea are putin peste 50.000 km....cam dubios sa se duca asa repede
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
andrew14_maverick |
![]()
|
![]() Membru resemnat cu DSN... Group: Members Posts: 255 Joined: 14 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu tin minte ca am vazut undeva ca sabotii se schimba la revizia de 60 000 km. Dar daca nu sunt uzati, nu vad de ce nu mai pot sta pe masina. Sunt si eu de parere ca pot tine mult si bine daca nu sunt foarte solicitati.
Legat de haraitul ala pe spate, la mine face mereu cand ploua sau sunt inca balti serioase. Am mers acum vreo 2 saptamani intr-un Opel Astra Classic si se auzea la fel la primele franari. Deci nu e doar la Dacie fenomenul asta ![]() This post has been edited by andrew14_maverick: 18 Feb 2010, 18:16 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima Rosie
- VL 09 DDD Ignorance is bliss.
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
ar trebui sa ne montam si discuri de frana pe spate dar oare cat mai cer omologarea
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Bogyciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
Nu iti face nimeni omologare la discuri spate, asta pt ca in primul rand nu exista nici un sistem compatibil 100% si in al doilea rand pt ca nu permite legislatia. Tamburii de SN sunt ok, mai putin autoreglajul ala care lasa de dorit. Pedala moale se rezolva cu o aerisire si o verificare a lichidului, etrierilor, pistonaselor spate...
|
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
eu am cu solenza 130000 km am sabotii originali pe spate la inceputu luni am vrut sa ii schimb ca in 4 aveam itp am dat jos tamburii si saboti inca mai au 2mm pana la nituri tin sa precizez ca frana o folosesc doar in caz de nevoie mai mult folosesc frana de motor ma mai tin cel putin 20000 km
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
Tince1290 |
![]()
|
si eu folosesc foarte foarte mult frana de motor dar in oras te cam obliga....si mi-e frica sa nu fi ajuns la nituri si sa-mi frece de tamburi.....ca dupaia trebuie strung si se complica treaba.....prefer sa fiu sigur...mai ales ca sunt al 3-lea proprietar si nu poti sti ce stil aveau cei dinainte....
app...azi am cumparat sabotii.....164 roni setul....de origine |
--------------------
-
-
-
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
n-ai pe ce da banii ?
intai trebuia sa desfaci tamburii si vedeai starea sabotilor, la mn cand am desfacut pe la 57mii de km era prima data cand s-a umblat la ei surubul era sigilat si se vedea ca este neumblat, iar ferodoul de pe saboti mai are mult timp pana sa ajunga aproape de nituri |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
Tince1290 |
![]()
|
pai daca nu o sa trebuiasca fi sigur ca nu ii schimb....nu conteaza ca i-am cumparat deja....dar ma gandeam ca mai e doar o luna jumate pana la itp si dupa ce schimbi saboti/placute dureaza ceva timp pana se aseaza si pana tine frana ca inainte....si am zis ca e mai bine sa am piesele in cazul in care e necesara schimbarea ca sa nu ma apropiu prea mult de data itp-ului
![]() ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 18 Feb 2010, 19:34) ar trebui sa ne montam si discuri de frana pe spate dar oare cat mai cer omologarea ![]() Pai trebuiesc etrieri cu sisteme de actionare a franei de mana, e destul de complicat de facut, oricum si pe fata erau bune niste discuri mai mari si etrieri cu cel putin 2 pistonase pe unul ca sa ai frane belea. Va dati seama ca masina asta nu e de performante deosebite si a fost dotata ca atare. Pentru verificarea grosimii sabotilor nu e nevoie a se demonta tamburii, sunt niste ferestre de vizitare (gauri) acoperite cu niste dopuri de cauciuc (~12 sau 14 mm) care se scot, sunt plasate pe partea din spate, pe talere (unul spre fata masinii si unul spre spate). Sper ca v-am fost de folos cu ceva. |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
marcykone |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 547 Joined: 29 December 08 From: Giurgiu ![]() |
Azi am desfacut tamburii pe spate....ce ziceti?Mai merg?sau ar trebui sa-i schimb?
Attached thumbnail(s) Image0211.jpg ( Size: 175.15k ) Number of downloads: 1064 Image0212.jpg ( Size: 186.5k ) Number of downloads: 1153 Image0213.jpg ( Size: 176.43k ) Number of downloads: 1122 Image0214.jpg ( Size: 169.76k ) Number of downloads: 1079 |
--------------------
Audi/Vw
A4/Scirocco
2014/2010
- GR-83-YSA
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
dupa nituri iti dai seama, atata timp cat nu e aproape de nivelul niturilor mai merg destul, nici cand sunt noi ferodoul nu este cu mult mai gros decat e acum
la mine asa arata, am ramas placut surprins cat de curat e acolo, era prima data asta toamna, cand s-a dat jos tamburul la vreo 57 de mii km, nici praf de ferodou nu prea era, ca praful iese prin partea de jos unde e o indoitura special facuta pt asta, iar pana sa ajunga la nituri mai e mult, numai ca in poza asta nu se prea observa grosimea ferodoului This post has been edited by Relu_GTT: 21 Feb 2010, 20:20 Attached thumbnail(s) IMG594_01_.jpg ( Size: 180.92k ) Number of downloads: 1132 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
serviccom |
![]()
|
QUOTE(Maskatu @ 22 Oct 2009, 17:34) Cine si ce saboti si-a mai montat pe masina in ultima vreme? Ceva preturi de actualitate daca se poate... Am inteles ca sabotii ar trebui sa se auto regleze. La mine pedale de frana este cam moale, si am inteles ca asta ar fii din cauza sabotilor. Cu siguranta ii am pe cei din uzina, deci 60 mii km cred ca le ajung si lor si discurilor de pe fata. Pe spate ce se mai schimba inafara de saboti? Eu i-am schimbat asta toamna si am pus unii ieftinii, nu mai stiu ce firma dar am dat cam 30 ron (numai ferodourile si niturile), imi scartaiau groaznic la o roata si i-am schimbat desi aia mai mergeau. Am curatat si mecanismele alea de autoreglaj ca erau gripate si le-am gresat, dar reglajul l-am facut manual ca e cel mai bun. 21 Feb 2010, 21:27: QUOTE(marcykone @ 21 Feb 2010, 20:10) Daca au mai putin de 1.5 mm deasupra niturilor, trebuiesc schimbati, nu e bine sa ii tii mai mult ca risti sa ajunga la nituri si sa strice tamburii, iar astia nu ai voie sa iei mai mult de 1 mm din ei decat alezajul nominal 228 mm (parca atat au). Observ ca sunt uzati toti 4 cam la fel semn ca pistoanele cilindrilor de frana lucreaza toate 4, ca si alea se mai gripeaza si un sabot se uzeaza mai mult si unul mai putin, la tine nu e cazul. Eu am avut problema asta si a trebuit sa curat cilindri si sa schimb garniturile. This post has been edited by serviccom: 21 Feb 2010, 20:27 |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
capu14rox |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 163 Joined: 8 November 09 From: Tirnaveni Jud. Mures ![]() |
Am gasit ceva ferodouri cu saboti fabricati la Iasi de firma Asam, ce parere aveti?
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002
|
|
Davala23 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 19 February 08 ![]() |
Sunt ok.
..si un set ar trebui sa tina peste 100.000km. |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:36 |