DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Scoala de piloti

DomnulK
post 23 Aug 2004, 00:34
Post #1

ex kAndrei

Group: Members
From: Bucuresti

Are cineva idee daca exista vreo scoala de piloti de raliu in romania?
Daca da, cum se pot face cursuri la ei si cam cat ar costa?
Eu as fi interesat sa fac o scoala de pilotaj.....uneori, in traficul din Bucuresti, cred ca mi-ar fi util sa cunosc tehnici de condus sportiv.
Va multumesc!

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 MPI 2004
Asfalt Uscat!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Gabi
post 23 Aug 2004, 08:01
Post #2

Preacuvincios moderator

kAndrei vezi ca am dat ue un post de genu asta prin noiembrie
http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=23...=scoala+pilotaj uite si linkul

--------------------
Renault Megane 2 bicorp 2004 - 1.5 dci Conf Exp - XXXXXXX
+
Ov
post 23 Aug 2004, 09:34
Post #3

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

Titi Aur stiu ca si-a facut scoala de pilotaj :idea:

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
sstanescu
post 23 Aug 2004, 10:02
Post #4

Membru autentic

Asta e ca la artele martiale. "Sunt cartierele nasoale, ma duc sa invat aikido!" S-ar putea sa inveti sa decat sa te bati cu un nasol cu cutitul, mai bine incerci sa nu se ajunga la pumni, ca veti aea de pierdut amandoi. S-ar putea sa incepi sa constientizezi ca lupta trebuie sa fie ultima solutie. Iar batalia trebuie sa o duci doar atunci cand conditiile iti sunt prielnice, altfel, fuga nu e rusinoasa.

Similar, la scoala de pilotaj s-ar putea sa inveti sa te stapanesti mai bine, sa-ti reprimi nervii care intr-o competitie (orice!) te penalizeaza grav. Drumurile publice nu sunt piste de competitie. Hai mah, ce dracu, o sa te invete Titi Aur scurtaturile prin Bucuresti sau cum sa mergi la blana pe linia de tramvai... Sunt curios ce vei invata la lectia: "Avem 90 kmph, suntem pe linia de tramvai, si vedem la doi metri in fata o baba ce traverseaza. Cum procedam?"

Later Edit: Daca stau bine si ma gandesc, as face o scoala de perfectionare pentru soferi. Sa inveti femeile sa nu incurce frana cu acceleratia in momente de criza, solutii de abortare a depasirilor, o oarece antrenare pe simulator (eventual) in asa fel incat in conditii de panica experienta din subconstient sa te faca sa alegi raul cel mai mic si sa-ti salvezi viata, condus safe in conditii meteo vitrege, etc, etc... Multi au masini puternice insa nu sunt capabili psihologic de a le conduce, au accese impulsive ceea ce nu o data s-a lasat cu morti si raniti pe sosea.

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
+
Ov
post 23 Aug 2004, 10:06
Post #5

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

Sunt curios ce vei invata la lectia: \"Avem 90 kmph, suntem pe linia de tramvai, si vedem la doi metri in fata o baba ce traverseaza. Cum procedam?\"

pai cum, redu', da-i inferioara, frana cu stangul sa aruncam spatele masinii, corectam cu frana de mana, piciorul in gaz pe trasa ideala laugh.gif

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
Marty
post 23 Aug 2004, 10:46
Post #6

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

[quote]pai cum, redu', da-i inferioara, frana cu stangul sa aruncam spatele masinii, corectam cu frana de mana, piciorul in gaz pe trasa ideala laugh.gif[/quote]
Se punea problema CUM SA EVITI BABA, nicidecum CUM SA FACI BABA POSTER. :wink:

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
ckristi
post 23 Aug 2004, 11:45
Post #7

Membru incepator

From: botosani

Pentru condus in zone aglomerate exista o scoala care te invata asa ceva dar si multe altele pe langa: SPP-ul. (pe bune). Daca am inteles bine, au cursuri de conducere, insa banuiesc ca aceste cursuri pleaca de la premisa ca exista doar o singura regula: sa scoti VIP-ul din zona periculoasa, indiferent cum!

Sau: iei un harb de masina, ii faci CASCO, pui niste bare pentru rigidizare si treci la practica "on street" :vmad:

--------------------
Laureate 1.4
Nu-i masina ca Loganul decat, poate, doar Mertanul. Sau ..invers ??
+
sstanescu
post 23 Aug 2004, 11:55
Post #8

Membru autentic

Terminati ca mor cu ideile astea: "Pune-ti blindaj si rupe-le capul altora!" De unde atata lipsa de respect pentru ceilalti din trafic? Tie ti-ar conveni sa iasa fiul "lu' tata" cu Hummer-ul si sa te lase o ora in caroserie, sa se chinuie pompierii sa te scoata intreg?

Cred ca v-am mai zis de o proasta batrana, care dupa ce a varzuit doua masini proprii si i-a sifonat pe multi altii in trafic, s-a pricopsit din partea barbatului dumneaei cu un gipan, pe motiv ca "Saraca, se sperie dupa un accident si nu se mai odihneste cum trebuie". Vaca dracu, in loc sa-i ia carnetul sa i-l depuna la Politie, omoara pe altii, dar ea sa doarma bine. nutil sa va spun ca madama n-avea nici o treaba cu politia, pe motiv de acelasi barbac-su bashtan. :vmad:

--------------------
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
ckristi
post 23 Aug 2004, 12:05
Post #9

Membru incepator

From: botosani

sstanescu,

Doar glumeam!

--------------------
Laureate 1.4
Nu-i masina ca Loganul decat, poate, doar Mertanul. Sau ..invers ??
+
sstanescu
post 23 Aug 2004, 12:24
Post #10

Membru autentic

Nu mai glumi, ca pe internet mai intra si copiii ce confunda strada publica cu pista de curse pe care au vazut-o doar la televizor (d'aia as vrea sa se faca in cele din urma o pista auto in Romania, sa se duca cine vrea acolo pe propria raspundere)

--------------------
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
+
Vlad Georgescu
post 23 Aug 2004, 14:04
Post #11

/----\ <--- Logan

> Later Edit: Daca stau bine si ma gandesc, as face o
> scoala de perfectionare pentru soferi.

In vest exista asa ceva. Sint scoli de high performance driving.

Te invata de exemplu cum sa recuperezi un derapaj pe zapada, etc. Lucruri foarte utile care la scoala normala de soferi nu se invata.

Cred ca ar fi de dorit nu numai o scoala de perfectionare pentru soferi, ci si includerea unor elemente de genul asta in scoala de soferi normala.

Apropos de asta, in UK, unde examenele de soferie sint extrem de severe, procentajul de accidente este foarte mic, comparativ cu restul Europei..

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
+
sstanescu
post 23 Aug 2004, 14:08
Post #12

Membru autentic

Tocmai, ca am vazut la altii prin afara asa ceva. Si pentru Pedro care se intreba de idei de afaceri, aici ai musca si din piata neacoperita de instruire de soferi de protocol (aici ma refer chiar la soferi de firme private, de soferi personali ai unor oameni de afaceri importanti, cu mare risc).

--------------------
+
Gabi
post 23 Aug 2004, 14:24
Post #13

Preacuvincios moderator

Oftopic: = Rugaminte catre moderatori =
Da se pare ca ati inceput sa o luati pe aratura si deviati de la subiect. Rog moderatorii sa stearga posturile care nu au legatura cu subiectul.

--------------------
Renault Megane 2 bicorp 2004 - 1.5 dci Conf Exp - XXXXXXX
+
DomnulK
post 24 Aug 2004, 00:50
Post #14

ex kAndrei

[quote]> Later Edit: Daca stau bine si ma gandesc, as face o
> scoala de perfectionare pentru soferi.

In vest exista asa ceva. Sint scoli de high performance driving.

Te invata de exemplu cum sa recuperezi un derapaj pe zapada, etc. Lucruri foarte utile care la scoala normala de soferi nu se invata.

Cred ca ar fi de dorit nu numai o scoala de perfectionare pentru soferi, ci si includerea unor elemente de genul asta in scoala de soferi normala.

Apropos de asta, in UK, unde examenele de soferie sint extrem de severe, procentajul de accidente este foarte mic, comparativ cu restul Europei..[/quote]

Da, la asemenea cursuri ma gandeam . La redresarea masinii, la abordarea virajelor stranse in rampa si in panta si orice situatie limita care poate aparea. De ex.<intrebare pentru domnul sstanescu >daca il vezi pe unul ca vine spre tine cu viteza mare. Ce faci? Pui frana sau O calci?
Da stiu ca depinde de circumstante.

Eu raman de parere ca vreu sa stiu sa controlez o masina in situatii limita<de orice tip ar fi acestea> nu doar sa tin masina de volan, asa cum ii stiu eu pe unii. Sper sa nu fiu nevoit sa aplic ceea ca voi invata la scoala in cauza. In orice caz nu o sa abuzez de cunostintele mele pe strazile orasului ca sa ma dau mare!

--------------------
Asfalt Uscat!
+
sstanescu
post 24 Aug 2004, 08:33
Post #15

Membru autentic

Un sfat primit cu multi ani in urma: totdeauna cauta solutie de backup! In orice depasire, e bine sa-ti intuiesti rutele de scapare, fie ele acostament, camp, sau busit cel de langa tine (una e impact frontal cu diferenta de 200+ kmph si alta busitura cu cel care merge aproximativ cu aceeasi viteza ca si tine). Asa ca daca unul vine tinta spre mine din fata, pana la frana sau acceleratie, ma arunc in dreapta sau stanga. Asta daca tii mortis sa-ti dau eu solutii universale.

Cum ziceam, scoala de soferi de raliu e una, scoala de aprofundare a conducerii e alta si asa ceva nu cred ca e in tara la noi. Iar la o astfel de scoala te-ar invata probabil in primul si in primul rand tehnici defensive, ti s-ar crea o experienta artificiala la care sa poti apela in caz de nevoie. Si nu cred ca ai putea abuza de ea (ce dracu, tot o sa simulezi pene de cauciuc pe bulevard sa te vada pretenarii cat de tare esti?!?!?!).

Si da, ai dreptate, sunt foarte multi care stiu doar sa se tina de volan, etapa "superioara" fiind cei ce stiu doar sa se tina de volan si sa calce acceleratia. Regula valabila peste tot, examene de absolvire de kkt (ca si scoala), absolventi de kkt, credibilitate a scolii de kkt. Uita-te la produsul sistemului de invatamant romanesc si o sa vezi ca dupa regula asta mergem inainte.

--------------------
+
DomnulK
post 20 Apr 2007, 03:53
Post #16

ex kAndrei

mda...ai dreptate si tu. dar tot as vrea sa fac o scola de pilotaj!

--------------------
Asfalt Uscat!
+
GabyT
post 20 Apr 2007, 18:09
Post #17

Membru autentic

Imi place de tine... ii dai omului dreptate dupa aproape 3 ani... tongue.gif
In alta ordine de idei, si pe mine ma intereseaza subiectul.
Poate ca readus la suprafata, topicul tau isi va indeplini scopul wink.gif

--------------------
Dacia Solenza Scala / 2003
Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006
MIO C520
+
paulp
post 21 Apr 2007, 10:06
Post #18

Bagator de seama!

From: Iasi

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
B-53-SDP
post 21 Apr 2007, 10:57
Post #19

1.6 16v E5 + GPL

Chiar ar fi util un curs din asta.

Si daca stau sa ma gandesc nici nu e mult 350 Euro ca presupun ca nu se duce cineva cu masina personala sa o rupa pe acolo pentru 100 Euro in minus.

Poate ca daca ar baga obligatoriu acest curs ar fi super bine pentru ca am scapa de toti ZMEII de pe sosele care se cred mari piloti si ei nu stiu sa parcheze masina.

--------------------
Dacia Logan Laureat
1.6 16v E5+ GPL On the street, drive safely and reponsibly and wear the seatbelt !
+
CriSTI68
post 23 Apr 2007, 08:01
Post #20

Membru Valvos

sofer5.gif ma bate si pe mine gandul asta, da sa capat liceenta de pilot, care ar fi conditiile ?

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
Mario_b
post 23 Apr 2007, 11:39
Post #21

Membru Simplu

From: Craiova+Sibiu

Trebuie sa faci o scoala de pilotaj.
Inainte erau Promo-Rally unde daca terminai in primii 10, obtineai automat licenta de pilot rally de la FRAK (sau cum i-o zice acum).

--------------------
'05 Dacia Logan 1,6 Ambition - MBM
War is peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.
--->Logan Tuning Club Craiova<---
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 19:32
Forum Renault