| Petrom si Rompetrol au notificat in noiembrie 2006 Consiliul Concurentei cu privire la schimbul de carburanti intre cele doua companii, iar demararea acestui contract depinde numai de decizia Consiliului Concurentei, a declarat, miercuri, pentru NewsIn,directorul de comunicare al Petrom, Dan Pazara.
"In luna noiembrie a anului trecut, Petrom si Rompetrol au prezentat Consiliului Concurentei draftul acestui contract, pentru ca autoritatea de reglementare in domeniul concurential sa isi dea acceptul. Draftul trimis Consiliului Concurentei reprezinta, in cea mai mare parte, varianta finala a contractului, astfel ca asteptam decizia Consiliului pentru a demara acest proiect", a declarat Dan Pazara.
Potrivit directorului de comunicare al Petrom, schimbul de carburanti intre doua companii, pentru reducerea costurilor de transport, este o practica obisnuita in Uniunea Europeana. "Este o activitate comerciala care se practica in toate statele europene, care aduce beneficii ambelor parti", a mai spus reprezentantul Petrom.
Consiliul Concurentei (CC) analizeaza un contract incheiat intre Petrom si Rompetrol, prin care cele doua companii vor face schimb de carburanti, pentru a vinde produsele la statiile din apropierea rafinariei celeilate companii, astfel incat sa fie eliminate costurile de transport, a anuntat CC.
Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurentei, remis, miercuri, agentiei NewsIn, Petrom SA Bucuresti si Rompetrol Rafinare Constanta intentioneaza sa implementeze un sistem de schimb de carburanti, prin care fiecare companie se va aproviziona de la rafinaria celeilalte, iar carburantii vor fi comercializati in benzinariile proprii din apropierea rafinariilor.
"Mecanismul de schimb vizeaza reducerea riscurilor si a costurilor asociate transportului carburantilor de la poarta rafinariei proprii la statiile de distributie mai indepartate si promptitudinea in aprovizionare", spun reprezentantii Concurentei.
Consiliul Concurentei a mai anuntat ca a demarat o analiza referitoare la prevederile contractului dintre cele doua companii petroliere. Reprezentantii Consiliului au precizat faptul ca analiza este realizata la cererea celor doua companii, care au nevoie de certificarea institutiei de reglementare din domeniul concurential pentru a incheia aceste tranzactii.
In acest sens, Consiliul Concurentei asteapta observatii si puncte de vedere ale agentilor economici din domeniul comercializarii carburantilor, pana la 15 martie, cu privire la implicatiile pe care le-ar putea avea contractul dintre Petrom si Rompetrol asupra mediului concurential. Sursa: newsin.ro |