Help! bootare computer
![]() ![]() ![]() |
Help! bootare computer
ckristi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 4 June 04 From: botosani ![]() |
|
||
--------------------
Laureate 1.4
|
|||
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Pai nu trebuia sa stergi Linuxul de pe slave. Trebuia doar sa intri-n BIOS si sa-i zici de pe ce disc sa buteze.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Ce Windows ai? Daca ai Windows XP trebuie sa boot-ezi de pe cd-ul cu Windows XP, sa intri in mod console (dar R la prima cerere de acest gen) si de acolo ai o comanda de a repara sectorul de boot. Un HELP te ajuta sa vezi ce comenzi si optiuni ai. Pentru asta ai nevoie de parola de la contul Administrator.
Dupa cum spui ca se manifesta, se pare ca boot-area are loc de pe hardul 2. |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
ckristi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 4 June 04 From: botosani ![]() |
Dar cum, ca indiferent ce-i dau din bios, tot ce stie el face (adica daca am HDD 2 apare fereastra de care am vorbit mai sus iar daca nu apare un "L" urmat de cateva randuri de 0 si 1 , dupa care imi cere un disc de boot, desi il are in cd-rom.) |
||
--------------------
Laureate 1.4 Nu-i masina ca Loganul decat, poate, doar Mertanul. Sau ..invers ??
|
|||
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Din gresala cred ca ai zis linuxului sa isi puna boot loaderul pe /dev/hda (care era XP-ul) in loc de /dev/hdc (sau hdd) unde era el pus.
Se booteaza cu un CD de XP si se folosesc comenzile fixboot si fixmbr pentru ati face iar activa partitia de windows. |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Da-i first boot device cd-rom-ul cu cd-ul de xp in el si, dupa ce isi face el rutina de incarcare si gaseste deja windows-ul instalat pe unul dintre hdd-uri da-i fix.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
zamolxes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 14 January 04 From: Bucuresti ![]() |
ceea ce s-a intamplat la tine este:
linux-ul a detectat prezenta windows-ului pe hdd si ca atare l-a inclus in lista de sisteme de operare pe care le poate boota. din nefericire pentru tine si avand in vedere ca linux-ul si-a scris propriul sector de boot (Grub din cate imi dau seama), si mai ales avand in vedere ca ai sters linux-ul...va trebui sa repari partitia cu windows. Booteaza de pe cd si da-i repair. Daca vrei neaparat sa iti instalezi si linux, cand iti apar cele 4 optiuni nu e o problema. Chiar daca vine implicit cu bootare linux. Poti, daca vrei, sa schimbi din setarile de bootloader ca Windows implicit (default). Gresesc sau ai instalat SuSE? |
--------------------
Ford
Mondeo Ghia 2L
2003 Full Options
- B-77-BLD Si uite asa se duc noptile..albe
|
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
doar o vorba sa-ti mai spun: dintr-un command prompt de windows: fdisk /mbr
Asta iti reface master boot record-ul adica mai pe romaneste sterge lilo si instaleaza loader-ul de windows. P.S. Daca e xp vezi mai sus ce a scris Money si viulian ca nu zic prostii. |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
ckristi |
![]()
|
||
Multumesc tuturor !:worship:
Problema am reusit s-o remediez (datorita sfaturilor voastre). Bootare de pe CD Win XP, Repair si fixmbr. Fixboot nu a avut nici un efect.
Nu, Mandrake. Cred ca o sa instalez din nou Linuxul, dar cu mai multa atentie. :shock: Thanks again. |
||
--------------------
Laureate 1.4 Nu-i masina ca Loganul decat, poate, doar Mertanul. Sau ..invers ??
|
|||
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Deci problema rezolvata cu bine, topic closed.
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 12:37 |