Tester OBD si calculator de bord
![]() ![]() ![]() |
Tester OBD si calculator de bord
MariusI |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 24 March 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Solenza
Scala Dixit.
|
|||
alexmirica |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Banned Posts: 86 Joined: 1 July 04 ![]() |
La 2 milioane intentionez sa vand niste calculatoare cu afisaj LCD, care vor fi montate in locul vitezometrului, pentru a indica parametrii vehiculului (tensiune baterie, consum, km, viteza, temperaturi, etc.) precum si eventualele defectiuni detectate de ECU. Acest modul NU va modifica parametrii motorului (tuning). Separat, pentru o suma ceva mai mare, va fi un modul identic, dar cu tuning la valori presetate.
|
--------------------
Alfa Romeo
147 2.0 TS Alfa Romeo 147 2.0TS rules!!!
--------------------------------------- O fi bine in Rai, dar cele mai interesante persoane nu ajung acolo. (Nietzsche) Daca te lasi de fumat, de baut si de femei nu traiesti mai mult... doar ca ti se pare ca timpul trece prea incet. (Clement Freud) Nu e bine sa fii obligat sa alegi intre Rai si Iad. Prieteni buni gasesti in ambele locuri. (Mark Twain) ------------------- |
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
eu nu prea pricep :S
adica cum reprogramzi uce pt a obtine mai multi cai ? |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Este un lucru interesant asta cu modificatul parametrilor UCE injectie prin interfata. Este prima oara cand aud de acest lucru la familia X41 - Supernova si Solenza, eu traind cu impresia ca aceste valori sunt scrise intr-e memorie ROM nu EPROM.
In al doilea rand, sunt chair interesat de modul de realizare a afisarii parametrilor motorului (tip calculator de bord) - cu ce tip de afisor, cum se face diferentierea intre parametrii (ca daca iti afiseaza doar niste cifre si nu stii despre ce este vorba, degeaba le afiseaza), mai ales datorita pretului mioc propus. Si nu vad de asemenea o diferentiere intre functiile diferitelor calculatoare de pe masina (care sunt datele transmise de UCE injectie, care de UCH, care de UCE Airbag) , ca sa nu zic ca datele transmise bidirectional de UCE decodor/UCH nu sunt standardizate OBD. De asemnea, atrag atentia ca din cate stiu eu, nu sunt chiar aceleasi calculatoare pe masinile enumerate, chiar daca toate folosesc OBD. De ex. pe DSN, incepand cu iunie 2003, UCE inectie nu mai este de tip Sirius 32 ci de tip EMS 31.32 (poate acest lucru raspunde la unele intrebari privind comportamentul Solenza). Daca faci intr-adevar ce zici, eu te sustin 200%, dar nu pot sa nu-mi afisez o oarecare circumspectie (datorata poate unui deja-vu la un alt post la fel de lung si detaliat) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
alexmirica |
![]()
|
Pai, nene, majoritatea ECU au tabelele de injectzie si avans aprindere programabile prin portul OBD, mai "egzact" alea de dupa 1999. Ca doar nu fac aia de la Bosch cate un ECU Motronic sau Siemens, Kasco-Bendix sau alta firma pentru fiecare tip de motor in parte, ca ar fi chiar nerentabil. Ei pur si simplu folosesc acelasi ECU (ma refer la partea electronica, toate ECU de Bosch sunt cam identice electronic) iar inainte de livrare pentru Renault, pentru motoarele E7j sau altul, de exemplu, baga tabelele corespunzatoare motorului prin port si gata!!! Eu ma folosesc de acest "artificiu" tehnic pentru a tuna masina. Iar portul OBD gasit la masini (de ex la SLZ e pe consola centrala, pe partea laterala dinspre sofer, jos) este pentru ca la montarea motorului din fabrica sau la service sa poata fi reglat motorul prin ajustarea (!!!se ajusteaza!!!) valorile din tabel pentru ca motorul sa toarca frumos. Ajustarile astea pentru FIECARE motor sunt necesare deoarece NU EXISTA 2 motoare PERFECT IDENTICE!!! Aparatul se conecteaza la acel port.
Am fost limpede sau nu? |
--------------------
Alfa Romeo
--------------------------------------- O fi bine in Rai, dar cele mai interesante persoane nu ajung acolo. (Nietzsche) Daca te lasi de fumat, de baut si de femei nu traiesti mai mult... doar ca ti se pare ca timpul trece prea incet. (Clement Freud) Nu e bine sa fii obligat sa alegi intre Rai si Iad. Prieteni buni gasesti in ambele locuri. (Mark Twain) ------------------- |
|
alexmirica |
![]()
|
Asta e pentru Klaus:
Am spus mai sus ca e cu LCD cu iluminare albastra "cold neon" pe fundal, grafic, de rezolutzie 128x64pixeli, ca sa fie cu cifre sau "cu ace" turometrul, viteza, etc.. Cum pun mana pe un aparat digital, fac poza la produs. Deja am scris atat de mult incat risc sa plictisesc pe vreunul. Cu bine. |
--------------------
Alfa Romeo
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Nu plictisesti pe nimeni, stai linistit....
Cred ca ar fi bine sa participi la una dintre intalnirile de joi si sa ne arati si noua obiectul!!!.... vei testa astfel si interesul celor de pe forum... |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
alexmirica |
![]()
|
Cu siguranta voi veni la vestitele intalniri de joi seara. Eu sunt newbie (ieri am descoperit site-ul). Far, din pacate, voi veni incepand de la sfarsitul lui iulie pentru ca trebuie sa termin un automat programabil si e termenul scurt.
Dau niste beri pentru noua mea venire... Si tot atunci poate va diagnostichez gratis masinile cu 'inventzia' mea, sa fac teste. Nu sunt 2 DSN sau SLZ la fel! Va oferiti? |
--------------------
Alfa Romeo
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
je se ofera :mrgreen:
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Vreau sa mentionez un lucru: UCE injectie DSN/SLZ este diferit de vreo injectie cu uce adaptabila pe orice masina, conceputa adaptabila pentru orice masina, cu posibilitati de modificare a datelor de injectie (adaptabila chiar si pe ... olcit)
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
alexandrudragomir |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 15 April 03 From: Constanta ![]() |
MUltumim alexmirica !!! Acest proiect al tau va fi de mare folos posesoruilor de DSN si SLZ. Asteptam cu nerabdare poze cu produsul ( chiar si in varianta beta).
Poate ne dai si un pret informativ, cam 4 milioane versiunea de baza cu LCD ??????????? |
--------------------
DACIA
SuperNova
- CT-02-DSA Km facuti: 101.000
Data: 08.06.2007 SuperNOVA Campus 2003, 1.4L, 75CP |
|
klaus |
![]()
|
Eu ma ofer voluntar cu masina si aparat foto digital pentru verificarea aparaturii.
Cam cand crezi, alexmirica, ca ne-am putea intalni ca sa vad si eu chestia asta extrem de interesanta? Avand in vedere ca amandoi suntem din Bucuresti, nu cred ca ar fi vre-o problema. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
GeorgeB |
![]()
|
deci sunt chiar f f f curios ... te asteptam data viitoare la intalnire in fata la academia militara. biggrin.gif
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
|
|
alexmirica |
![]()
|
Dupa cum am spus mai devreme, de-abia astept sa ne intalnim cu totzii sa facem teste, schimburi de impresii, recomandari, etc., dar din pacate nu pot veni decat incepand de la sfarsitul lui iulie, ca am un proiect de predat shi e termenul criminal de scurt :evil: Pana atunci vom discuta prin forum sau prin YMESS. Nickul este "alexmirica". Fara porcarii ca dau deny. Shi asha primesc spamuri destule...
Cu bine. |
--------------------
Alfa Romeo
|
klaus |
![]()
|
||
Imi cer scuze, intr-adevar nu ai spus ca ai realizat tuning cu ajutorul dispozitivului, ci numai ai citit datele. Inca o data scuzele mele daca eu am inteles altfel... |
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|||
DAVIDK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Este posibil ca, daca incerc sa comunic cu calculatorul de injectie eronat (adica sa trimit telegrame gresite) sa risc sa blochez calculatorul? ma refer la ceea ce se intampla la tel. GSM, daca te joci pe seriala cu softuri pt versiuni vechi sau softuri gresite?
( :cry: dar eu parca am mai postat mesajul dar nu il vad...) |
--------------------
Renault
Symbol
Expression 2010, 1.4 16V Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
|
|
alexmirica |
![]()
|
V-am promis poze cu aparatul in functiune. Iata-le.
Attached thumbnail(s) Detaliu mufa 1.JPG ( Size: 123.66k ) Number of downloads: 1077 Aparatul, cu mufa, asamblat.JPG ( Size: 120.38k ) Number of downloads: 1176 Aparatul, vedere interior.JPG ( Size: 131.57k ) Number of downloads: 1141 Spate aparat, vedere conectori.JPG ( Size: 139.74k ) Number of downloads: 1057 Aparatul, vedere fata.JPG ( Size: 135.42k ) Number of downloads: 1107 |
--------------------
Alfa Romeo
|
alexmirica |
![]()
|
Mai sunt!
Attached thumbnail(s) Aparat conectat 2.JPG ( Size: 117.83k ) Number of downloads: 449 Aparat conectat 1.JPG ( Size: 131.29k ) Number of downloads: 413 Mufa OBD Solenza.JPG ( Size: 158.33k ) Number of downloads: 484 |
--------------------
Alfa Romeo
|
alexmirica |
![]()
|
Mai sunt!!
Nota: Nu mi-am dat seama ca nu se vad acele de la ceasul de bord! Conduceam... Sorry folks! Attached thumbnail(s) Oops, am rupt mufa!.JPG ( Size: 135.5k ) Number of downloads: 359 Viteza, RPM, TTo, si alte prostii SLZ.JPG ( Size: 20.72k ) Number of downloads: 498 Viteza si RPM pe SLZ, comparatie cu ceasurile de la bord.JPG ( Size: 19.05k ) Number of downloads: 400 Grafic RPM SLZ.JPG ( Size: 105.77k ) Number of downloads: 486 |
--------------------
Alfa Romeo
|
alexmirica |
![]()
|
Uite ca merge si pe Volvo 850! Deocamdata doar RPM, Speed si alte valori, pe care nu m-am prins ce inseamna... E chestie de zile pana ma prind...
Attached thumbnail(s) Viteza si RPM - Volvo 850.JPG ( Size: 85.84k ) Number of downloads: 425 Hai ca merge si cu mufa rupta.JPG ( Size: 81.87k ) Number of downloads: 348 Conector OBD2 sub suportul de monede.JPG ( Size: 134.97k ) Number of downloads: 281 Suportul de monede.JPG ( Size: 138.09k ) Number of downloads: 289 |
--------------------
Alfa Romeo
|
klaus |
![]()
|
Mai, nu fiti rai, poate omul chiar a facut ce zice!
Il invitam la o bericioaica sa vedem si noi scula, ca pare interesanta. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
alexmirica |
![]()
|
Pt. toti cei cu numele de Alex: La Multi Ani!
|
--------------------
Alfa Romeo
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Off topic: intr - adevar La Multi Ani, azi e Sfantu' Alexandru.
Revenind: mie nu - mi place de fel sa intru de polemici si ca atare nici nu am sa o fac. As vrea insa sa intreb ceva: pe forum exista deja cineva care a construit si care poate proba, respectiv vinde un dispozitiv care nu e chiar computer de bord dar poate prezenta o serie de parametri utili. Persoana in cauza are prototip + pret pentru doritori. Poti sa oferi asa ceva? |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
alexmirica |
![]()
|
Multumesc pentru urari!
Cand voi scoate pe piata acest produs, el va avea pretul aproximativ 75EUR (cca. 3 milioane) cu TVA inclus, montaj si teste inclus. Se poate si fara factura, caz in care TVA-ul nu se mai percepe, drept urmare platiti 63EUR (2,6 milioane). Aparatul nu va fi asa de mare ca cel din poze, ala e prototip. Va exista in 2 variante: 1-se pune in locul turometrului, ca si asa aparatul indica si turatia, si 2-se pune pe bord, in bord, unde se doreste. Afisajul va fi tot cu un LCD 4x20 sau 4x16 charactere (alfanumeric),va avea 3 butoane, backlight LED Verde. Iar cu LCD grafic 128x64 pixeli, EL backlight Cold Blue (afiseaza si grafice, cadrane, etc.), pretzul va fi de cca. 4 milioane. Asta se va intampla poate iarna asta, poate la primavara... Depinde... Trebuie testat, si la soft inca mai e de lucru cacalau... |
--------------------
Alfa Romeo
|
DAVIDK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti ![]() |
"In privinta consumului pot spune ca, in urma unui tuning (de economie, nu viteza) am obtinut un consum de 4.5l/100km cu 4 oameni in masina, la o viteza medie aproximativa de 110km/h, extraurban, pana la Poiana Brasov si inapoi"
Sunt si eu curios, ce parametri ai modificat in tuningul tau, mai exact (dar sa nu folosesti termeni prescurtati, ca nu ii pricep) |
--------------------
Renault
Symbol
Expression 2010, 1.4 16V Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
|
|
alexmirica |
![]()
|
Salut, DavidK,
Acest "tuning", ca tuning adevarat nu se poate numi, a constat din intercalarea unui dispozitiv cu un PIC si un driver high-side intre UCE si injector (mentionez ca era vorba de o injectie monopunct, masina era Dacia 1300), care masura durata "impulsului" trimis de UCE la injector (mai bine zis timpul de injectie) si altera acest impuls, prin marirea si micsorarea duratei acestui impuls in functie de RPM si TPS. Dupa multe tatonari (am folosit un debitmetru ultrasensibil conectat la un alt PIC pentru a masura consumul instantaneu si mediu) am reusit sa obtin un consum f. mic. Dar, ce-i drept, "tragea" mai greu masina. Tot prin acest artificiu am facut si marirea puterii motorului (nu pot spune cu cat, e doar o constatare subiectiva), dar, drept urmare, dupa 20,000 km a trebuit sa ii fac o segmentare motorului. sad.gif Daca vrei detalii, vorbim pe private. |
--------------------
Alfa Romeo
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 22:34 |