DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Legatura electrica lampa habitaclu

burghiu
post 20 Mar 2007, 12:13
Post #1

Membru incepator

Group: Members

D-lor, in urma accidentului prezentat ceva mai devreme ( vezi topic MASINA BOTITA ), in sfarsit am recuperat masina si merge chiar OK. Incercata Bucuresti - Arad - Timisoara si retur. In urma rectificarilor imperios necesare ( alimentarea de la motorasul inchiderii centralizate era legat invres si rezultatul operatiunii de inchidere / deschidere era altul ( cand se incuiau usile una din ele se deschidea, aripa era prinsa intr-un singur surub samd ), as dori sa alimentez lampa aceea din habitaclu in asa fel incat in momentul deschiderii usilor, sa se aprinda ( asta numai in momentul in care asez butonul cu cele trei pozitii, in pozitia corecta ). M-am uitat eu pe acolo si am vazut ca pleaca prin stalpul masinii 2 fire ( rosu si negru ), dar la ce curcubeu exista in masina mea este destul de dificil sa le gasesc asa repede. Mentionez ca masina este din anul 2004, modelul acela " less options " fara stergator luneta, fara temporizator stergatoare si fara turometru Intrebare pe care "o nasc" eu este: Cum as putea sa identific acele fire si pe unde ar trebui teoretic sa treaca, pentru a le putea conecta la intrerupatorul de pe stalpul usii. Orice idee este bine venita. Daca exista unii care nu au ce face si se gandesc sa imi raspunda " la misto ", am rugamintea sa viziteze alte topic-uri. Va multumesc anticipat. dry.gif

--------------------
dacia 1310 break - B 90 DOX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ov
post 20 Mar 2007, 13:39
Post #2

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori
From: Bucuresti

pe direct se aprinde ? adica ai o pozitie a butonului pe care se aprinde becul ?

daca da, inseamna ca ai + si iti lipseste minus-ul de la butonul usii. Desfaci butonul de la usa si vezi daca vine vre-un fir in el, apoi firul intra prin stalpul usii si il poti vedea printr-o gaura de vizitare pe care o gasesti cand te uiti in stanga pe langa cutia de sigurante.

Daca pe direct nu se aprinde inseamna ca:
1. n-ai bec smile.gif sau e ars
2. iti lipseste plus-ul.

Acest plus coboara deasemenea prin stalpul intre usa si parbriz si iese tot printr-o gaura pe care o vezi langa sigurante, apoi intra (cu un papuc) in bornele de sub bord (o sa gasesti 2 seturi de papuci tata undeva sub stergatorul din dreptul soferului, in masina evident), probabil o sa gasesti un papuc p'acolo pe care trebuie sa-l pui la un plus permanent.

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
burghiu
post 21 Mar 2007, 08:05
Post #3

Membru incepator

Cred ca nu am spus eu destule. Masina mea cea cu " less options", are aceasta lampa numai pe partea dreapta ( in dreptul usii din fata evident ), cred ca modelul cu 2 lampi era ceva mai scump. cred ca pan' la urma o sa ma duc eu la un nene electrician care poate stie ceva mai multe decat mine si poate ma juta el cu aceasta problema. Cat despre aceata lampa si becul ei situatia este urmatoarea: becul exista si nu este ars ( deci functioneaza ); aceasta lampa are un buton care are 3 pozitii ( 1 off, 2 sta aprins permanent si 3 se aprinde numai cand se deschide una din usi ). Aceasta a 3-a pozitie tre' umblat putin la electrica si functioneaza. Oricum va multumesc.

--------------------
dacia 1310 break - B 90 DOX
+
Ov
post 21 Mar 2007, 08:56
Post #4

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori
From: Bucuresti

pai la lampa din dreapta m-am referit si eu, oricum, daca te pasioneaza, io la a mea nu aveam lampa in stanga in schimb exista instalatia electrica, prin urmare mi-am luat o plafoniera (70.000lei), am taiat cu cutter-ul tapiseria si am bagat-o acolo, am conectat-o, am conectat firul de - la butonul de la usa si a mers parfum wink.gif

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
bygy007
post 22 Mar 2007, 00:27
Post #5

Membru autentic

From: BUCURESTI

cum spunea cineva mai sus Lumina de la plafoniera este pe siguranta care alimenteaza fara contact adica permanent.Sub bord in partea stinga ai doua siruri de borne :in stinga este sirul alimentat permanent, iar in dreapta sirul alimentat prin contactul de cheie. de undeva din stilp la usa din fata la nivelul bordului iese un fir care trebuie pus la regleta din stinga (care este alimentarea becului ) daca se aprinde cind dai butonul pe una din pozitii iar pe cealalta nu (cind ai usa deschisa si butonul neapasat) atunci problema este de la circuitul de minus al becului pe o pozitie a butonului ia minusul prin surubul de prindere a lampii pe mijloc este oprita iar pe cealalta pozitie ia minus printr-un fir care se duce prin stilpul partii unde este plafoniera la butonul de la usa

dedectele care pot aparea

1 bec ars

2 contactele de la comutatorul de plafoniera oxidate sau nu atinge rola

3 firul de la lampa la butonul de la usa intrerupt

4 butonul de la usa oxidat (cel mai frecvent) sau defect

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 22:37
Forum Renault