aprindere electronica, ajutor
![]() ![]() ![]() |
aprindere electronica, ajutor
ovidiums |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 14 August 06 ![]() |
Attached thumbnail(s) aprindere.jpg ( Size: 50.12k ) Number of downloads: 582 aprindere2.jpg ( Size: 52.25k ) Number of downloads: 676 |
||
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
- - cu fete de usi din vitan
|
|||
unikat45 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 375 Joined: 4 May 06 ![]() |
ca sa nu deshid alt topic si eu caut una...
unde gasesc in iuasi siu cat costa.. |
--------------------
Dacia 1310
Dacia 1310
1999
- IS 01882
|
|
ovidiums |
![]()
|
problema mea e ca eu o am dar nu ma pricep deloc la cum se leaga firele (in cutie nu exista nici o schema, nimic)...probabil voi cauta luni un atelier de reparatii elecronice.
|
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
oho.aia e electronica M.din anii'80 e f buna si fiabila.asta se recomanda in revista autoturism de acu 20 de ani.cel mai probabil acolo scrie cum se monteaza .ma uit si si daca gasesc incerc sa postez.era cam scumpa atunci...
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
ovidiums |
![]()
|
multumesc mult!
|
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
stai ca nu am dat de revista.e in pod;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
tibip |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 17 October 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Aprinderea ta este primul model de Elektronika M, produs in serie in fosta URSS. Aparatul tau e de prin 76-77. NU iti recomand sa-l montezi. Am avut niste experiente nasoale cu ele, si te lasa cand viata ti-e mai draga. Schema a aparut intr-o revista Radiotechnika (unguresc) din anii 79-80. Am schema dar trebuie sa o caut. Totusi, te rog sa nu folosesti aprinderea aia. Nu numai ca tiuie de se aude de la coltul strazii, dar te si poate omora din cauza tensiunii pe care-l genereaza. Scuze de off-topic
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
- numar simplu
|
|
ovidiums |
![]()
|
merci de sfaturi (e cel mai util "off topic")
![]() dar daca gasesti schema, totusi, poate o postezi. o sa o pun pe maina si daca face figuri o dau jos . This post has been edited by ovidiums: 25 Mar 2007, 23:59 |
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
calinp |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 2 March 04 From: Bucuresti ![]() |
De la stanga la dreapta conexiunile sunt :
- masa (fir gros legat la suruburile cu care se fixeaza bobina sau releul de tensiune) - ruptor (e recomandat sa pastrezi condensatorul de pe delcou, dar e posibil sa mearga si fara) - bobina (se leaga la borna "+" a bobinei. borna "-" (la care venea platina) se leaga la masa). Aici poti lega turometrul - "+" prin contact (ramane liber firul care alimenta bobina) Se recomanda cresterea distantei la bujii la 0.9-1.1 mm, si micrsorarea distantei la platina la 0.2mm. Din experienta cu aceasta aprindere pot spune ca nu am avut deloc probleme cu ea pe parcursul a peste 200.000 km |
-------------------- |
|
ovidiums |
![]()
|
multumesc mult de tot.
intretimp am montat-o insa am o problema secundara: nu mai functioneaza turometrul. am turometru extern care era legat la bobina inainte, iar acum nu mai primeste curent... |
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Turometrul lega-l direct pe platina, la surubul unde era legat firul de la condensator.
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
ovidiums |
![]()
|
merci, o sa incerc asa.
multumesc vi_escu. am facut cum ai zis si acum am si aprindere si turometru. ![]() This post has been edited by ovidiums: 26 Mar 2007, 19:02 |
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
ydaniel |
![]()
|
eu am cautat da nu am gasite revista/
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
ovidiums |
![]()
|
nu-i bai, am rezolvat-o. multumesc oricum pentru efort.
|
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 11:51 |