probleme la electromotor, are un fel de carait
![]() ![]() ![]() |
probleme la electromotor, are un fel de carait
thedragon |
![]()
|
||
![]() Sange de modovean aka GALATI Group: Members Posts: 583 Joined: 4 February 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310
1989
|
|||
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Electromotorul are 2 faze distincte de functionare. 1. la contactul initial, se impinge rotorul (care are in cap roata dintata ce actioneaza volanta) inspre habitaclu, pana face contact cu volanta. 2. imediat ce face contact cu volanta, electromotorul incepe sa se invarta, astfel invartind si motorul prin intermediul volantei.
La tine, deja faza 2 are loc probabil cu putin inainte ca respectiva roata dintata (bendix, adica) sa se cupleze cu volanta. Invartindu-se deja, se cupleaza cu caraituri. Se poate rezolva fara schimbare, problemele generatoare sunt destule. Cursa dereglata, bendix uzat, volanta crapata si/sau dezaxata (destul de rar), etc. Cel mai bine te duci la un meserias sa ti-l dea jos si vada ce are. This post has been edited by ATM: 30 Mar 2007, 21:36 |
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
thedragon |
![]()
|
![]() Sange de modovean aka GALATI Group: Members Posts: 583 Joined: 4 February 07 ![]() |
asta se intampla numai cand motorul este rece ! asta ma seaca pe mine
![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Motorul fiind rece, e mai "strans" si automat electromotorul depune un efort ceva mai mare sa-l invarta. Si daca e putin "busit" automat atunci iti face belele. E ca si cum ai merge pe macadam cu masina... iti zice tot ce are la suspensii.
Cand motorul e cald, bateria e si mai incarcata, motorul mai "dilatat", si electromotorul merge mai usor in sarcina, chiar daca are mici defectiuni. |
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
thedragon |
![]()
|
am sa ma duc la un electrician sa vad ce zice si el
|
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
iulian.bisty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 382 Joined: 24 March 07 From: Braila ![]() |
eu zic ca ai dintii tociti pe coroana sau pe bendix
incearca cad ii dai o cheie si carie sa invarti putin de motor si vezi daca mai carae la urmatoarea cheie |
--------------------
Renault
Megane 3 2015
Kadjar 2017 zxcxzcz
|
|
thedragon |
![]()
|
si cam cat ar costa reparatiile iulian
![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
maseax |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 30 September 05 From: Focsani Vrancea ![]() |
depinde am avut si eu aceeasi problema numa nu ca nu am scapat doar cu bendixu , a trebuit sa dau cutia jos sa intorc coaroane de la volanta ca era tocita. daca te duci in service scoti lejer 1 mil jumate din buzunar.
|
--------------------
Renault
Megane2
2005
- VN
|
|
thedragon |
![]()
|
doamne! pai nou cat costa nu ies mai ieftin asa ??
![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
iulian.bisty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 382 Joined: 24 March 07 From: Braila ![]() |
pt inlocurea coroanei trebuie dat motorul sau cutia jos si da aici problema e sa gasesti un autogen pt a incalzi coroana ca sa se dilate sa intre pe volant.
iar bendixu e mai simplu dai numai elecromotorul jos si cauti pe cineva care sa il schimbe daca nu te pricepi dupa ce dai elecromotorul jos te uiti sa vezi gradul de uzura a coroanei ca se vede si apoidecizi ce schimbi |
--------------------
Renault
Megane 3 2015
Kadjar 2017 zxcxzcz
|
|
unikat45 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 375 Joined: 4 May 06 ![]() |
ca sa nu mai deschid alt topic legat de demaror ma aciuez si eu pe aici.....
problema la mine e ca in gol.. testat la baterie se invarte.... in sarcina abia reuseste sa dea motorul peste cap... chestia a aparut in timp ca o boala grea care l-a macinat incet.. piesa suspecta este rotorul.. care oricum nu arata prea bine...scurt sau decedat de tot... totusi revin cu o intrebare.. mai poate fi altceva ? ..adica nu vreau sa ma apuc sa dau banii pe rotor fara sa stiu daca mai poate fi altceva.... problema lui the dragon pare sa fie datorata fie necesitatii de a regla cursa furcii bendixului fie uzura acesteia in timp..pot sa zic ca de reglat nu cunosc procedura de reglare.. si la mine facea asa la prima cheie..dar de inlocuit e destul de simplu.. This post has been edited by unikat45: 1 Apr 2007, 09:20 |
--------------------
Dacia 1310
Dacia 1310
1999
- IS 01882
|
|
thedragon |
![]()
|
am sa incerc asa iuliane !
![]() ![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
tgg2k |
![]()
|
fara carnet de membru Group: Members Posts: 677 Joined: 24 July 06 From: Metropola Cluj-Napoca City ![]() |
pai in primul rand ai putea sa incerci sa reglezi cursa bendixului... se rezolva cu o surubelnita si cu o cheie de 10 parca sau un patent mic
in alta ordine de idei bendix-ul se da foarte usor jos si se schimba la fel de usor, mergi la dezmembrari si cumperi unul si il schimbi... era cam 5-10 RON... cauta momentan pe forum cum se face ca am mai vazut undeva. daca nu reusesti pun instructiuni mai tarziu cand ajung acasa. iar doar apoi sa suspectezi dintii de pe coroana, din cate stiu eu mai repede cedeaza dintii de pe bendix decat cei de pe coroana bafta |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
1979 berlina/2003 Confort
- CJ-06-TXR/CJ-XX-XXX ... la tăți ni greu...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th July 2025 - 12:47 |