spray pentru rugina
![]() ![]() ![]() |
spray pentru rugina
thedragon |
![]()
|
||
![]() Sange de modovean aka GALATI Group: Members Posts: 583 Joined: 4 February 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310
1989
|
|||
n3m0 |
![]()
|
![]() Membru sadic Group: Members Posts: 297 Joined: 3 February 07 From: Campina ![]() |
La magazinele de piese auto sunt niste sprayuri de genul asta (cam 10 lei bucata).
|
--------------------
Dacia,Toyota Avensis
L
1998/2007
- PH-04-xxx
|
|
thedragon |
![]()
|
![]() Sange de modovean aka GALATI Group: Members Posts: 583 Joined: 4 February 07 ![]() |
si sunt bune de ceva sau rugina apare a 2 zi?
![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
n3m0 |
![]()
|
![]() Membru sadic Group: Members Posts: 297 Joined: 3 February 07 From: Campina ![]() |
Nu stiu. Doar am vazut, n-am folosit.
|
--------------------
Dacia,Toyota Avensis
L
1998/2007
- PH-04-xxx
|
|
thedragon |
![]()
|
multumesc de recomandare ! poate a folosit cineva,daca a folosit niste sfaturi
![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
sik |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 15 March 06 ![]() |
stiu eu un spray contra ruginii; de fapt sunt 2 tuburi mai mari unite intrun pistol cu niste furtune; se numeste autogen; dai pe langa rugina si cade singura dupaia
![]() hai sa fim seriosi dai cu sprayu si pica rugina?? ca sa dai pe niste suruburi cares ruginite exista sprayuri da sa dai pe caroserie nu am vazut si nu cred ca exista asa ceva |
--------------------
Dacia
1310
1991/2001
- B-52-NRG
|
|
thedragon |
![]()
|
nu sa cada rugina ! ci macar sa o desprinda oleaca apoi sa o iau mai bine cu smirghelul ! si cu autogenu nu stiu daca este o idee prea buna
! ![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Poți încerca cu spray degripant, deși nu știu dacă are efectul dorit de tine...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
thedragon |
![]()
|
daca nu exista spray de asta ! atunci spunetimi si mie cum pot sa dau jos rugina din locuri improprii
|
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
apollo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.881 Joined: 20 August 05 From: Focsani ![]() |
du-te la piese auto si intrebi de " LAC ANTI-COROZIV "
e vreo 15 lei daca nu ma insel. dar tot la fel...trebuie sa dai tu rugina jos si sa slefuiesti acel loc dupa care dai cu acel lac. eu am avut de la fostu proprietar,dar foarte putin si a fost bun. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
thedragon |
![]()
|
deci cel mai bine sa va explic! usa de la portbagaj este ruginita (sus pe la cheder si daca stiti voi sunt niste ridicaturi....ceva de genu ) si nu pot sa dau cu smirghelu prea bine ! da macar este ceva sa pun peste el apoi sa dau cu vopsea ?
![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
gaby-cta-ro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 14 March 06 ![]() |
Exista sigur solutii (nu stiu daca si spray) care nu dau jos rugina ci o convertesc chimic intr-un material tare ca plasticul. Nu trebuie sa cureti foarte tare ptr ca insasi rugina se transforma(dai jos cat se ia ). Acum eu am intrebat putin pe la magazine dar nu prea am gasit nimic, pana cand am dat in practiker peste o vopsea care contine si solutie deasta si care este astfel 3 in 1(inhibitor-grund-vopsea).Se numeste Protecta, este in cutii paralelipipedice de culoare rosu-visiniu, au mai multe culori de vopsea si costa aprox 15 ron pe juma litru. Eu am folosit si sunt super multumit.
|
--------------------
dacia
1310/1410
1987/1998
|
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
QUOTE(gaby-cta-ro @ 4 Apr 2007, 19:06) .Se numeste Protecta, este in cutii paralelipipedice de culoare rosu-visiniu, au mai multe culori de vopsea si costa aprox 15 ron pe juma litru. Eu am folosit si sunt super multumit. Este cumva fabricata de policolor? Eu am luat un produs similar fabricat de kober........ceva in genul loviturii de ciocan........ |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
thedragon |
![]()
|
ohoooooo mati facut un om foarte fericit ! acum sa vad daca gasesc `vopseaua` magica 3 in 1
![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
valeriu ciprian |
![]()
|
![]() ascult orice parere Group: Members Posts: 352 Joined: 28 June 06 ![]() |
Produsul pe care il recomand eu este FERUGINOL , se gaseste la mag. de chhimicale si se aplica cu pensula pe suprafata atacata de rugina ...dupa aprox 10 min se curata putin cu glaspapir.
|
--------------------
dacia
Logan abs + 2007 1.5 dci / Laguna 3 2008 1.5 dci
.
|
|
valentin_carlan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 1 January 07 ![]() |
intrebare: acest Feruginol, nu ataca si vopseaua din partile din apropierea riginii nedorite?( sa se umfle, sau pateze, sau mai stiu eu ce, de trebie sa vopsesi o suprafata mult mai mare) daca e de la magazinele de chimicale ma gandesc ca nu e prea gentil...
|
--------------------
dacia
1410 L
1995 berlina
- B 53 PJK
|
|
thedragon |
![]()
|
valentine daca esti atent unde o pui nu cred ca o sa afecteze si vopseaua din apropiere
LE: saptamana asta o sa incerc ambele produse si am sa va spun rezultatul ![]() ![]() This post has been edited by thedragon: 5 Apr 2007, 10:40 |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
valeriu ciprian |
![]()
|
![]() ascult orice parere Group: Members Posts: 352 Joined: 28 June 06 ![]() |
http://www.policolor.ro/pdf/ro/feruginol.pdf spre informare...
|
--------------------
dacia
Logan abs + 2007 1.5 dci / Laguna 3 2008 1.5 dci
.
|
|
thedragon |
![]()
|
multumesc ! este de mare ajutor
![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
aia lovitura de ciocan se da pe acoperisuri;) pe masina nu am incercat;)
sau ar merge cu un grund anticoroziv cu zn;cam 24-40 lei un spray:) |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
thedragon |
![]()
|
cum adica explica si u mai in detaliat
![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
pai intai curatare si dupa grund anticoroziv cu zinc.dupa aia vopsire:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
maseax |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 30 September 05 From: Focsani Vrancea ![]() |
QUOTE(thedragon @ 4 Apr 2007, 15:17) deci cel mai bine sa va explic! usa de la portbagaj este ruginita (sus pe la cheder si daca stiti voi sunt niste ridicaturi....ceva de genu ) si nu pot sa dau cu smirghelu prea bine ! da macar este ceva sa pun peste el apoi sa dau cu vopsea ? ![]() Dar te`ai gandit la la problema daca dai cu solutie sa te trezesti cu o gaura pe portiunea care a fost ruginita? Daca solutia "dizolva" rugina, ce mai ramane din tabla de Dacie? Oricum tabla e f subtire. Maine bine te duci la un tinichigiu si o rezolvi.Asta daca nu e metalizata ca daca e metalizata nu cred ca o satzi mai iasa culoarea. |
--------------------
Renault
Megane2
2005
- VN
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
Exista rust converter (fertan) o solutie care transforma oxidul/hidroxidul de fier in tanat de fier care e inert si inatacabil de apa. Nu stiu daca se gaseste in Ro, dra aici am gasit, si este perfect. tot ce trebuie sa faci este sa cureti rugina grosiera in placi care se desprind. Odata ce ai ajuns la metal, chiar daca are rugina pe suprafata poti sa aplici direct (exista spray manual, ca un pistol-pulverizator actionat cu mina, sau solutie care se da cu pensula). Odata aplicat, poate fi lasat asa nedefinit, nu mai este sensibil la rugina. Eu am lasat una din masinile mele vreo patru ani in soare si ploaie cu fertan pe ea si nu s-a mai intimplat nimic. Tabla se innegreste si aia e. Pateaza vopseaua (negru) dar n-o ataca (nu o distruge, sa expuna noi suprafete la rugina). De altfel, instructiunile de folosire spun ca e bine sa dai cu apa si inainte de a aplica solutia (ca sa usureze reactia de convertire) si dupa, ca sa iei surplusul nereactionat de solutie, sa nu pateze vopseaua. Se poate vopsi direct peste fertan dupa ce sa indeparteaza usor prin frecare cu ceva abraziv gen scotchbrite, ca sa iei pulberea de rugina (convertita deja) de pe suprafata. Tabla nu e atacata, metalul curat se innegreste si atit.
http://www.fertan.co.uk/Item-Fertan%20rust%20converter.htm Singura solutie care chiar a rezistat in soarele australian fara probleme ani de zile pe masina mea care nu mai merita vopsita. |
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|
canon |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 21 April 06 From: TARGU-JIU ![]() |
w d 4 0
|
--------------------
DACIA
LOGAN LAUREATE +
2006/I Evolio S1200
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
WD40, Selley's RP7, etc. sunt uleiuri penetrante menite sa degripeze (inclusiv piese intepenite de rugina) dar nu sa protejeze impotriva ruginei sau sa o indeparteze.
|
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
KTC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 3 May 06 From: BUC -IF ![]() |
Peria de sarma e sfanta. Sa nu va asteptapti ca spray-ul contra ruginii sa faca toata munca.
|
--------------------
Dacia
1310
`85 (54cp)
- IF 75 KTC BMW 325i `93 (192cp) - B 95 KTC
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Oare, s-o mai gasi "Penetrant", solutia aia la spray, rosie, folosita la defectoscopia nedistructiva? Cred ca ar penetra rugina mai rapid decit WD-ul.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Gheorghedracu |
![]()
|
WD40 etc, nu rezolva nimic la rugina, asa cum am mai spus. Poate ajuta doar sa desfaci un surub cam ruginit si cam atit. Suruburile mele de chiulasa rupte in bloc n-au iesit din nefericire.
Peria de sirma e ineficienta si imbatrinesti linga ea. Ca sa nu mai zic ca pur si simplu nu intra peste tot. Tot chimia salveaza. Si eventual un polizor unghiular. Sau un Dremel. This post has been edited by Gheorghedracu: 23 Apr 2007, 17:27 |
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
thedragon |
![]()
|
nu mam gandit ca nu o sa raman fara caroserie daca pun asa ceva pe el 1 nu exista nimeni care sa fi folosit ceva chimic eficient si sa nu atace tablaria?
|
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 08:33 |