Revizie la 5 000 km? Vreme rece? Sfaturi avizate?
![]() ![]() ![]() |
Revizie la 5 000 km? Vreme rece? Sfaturi avizate?
RIon |
![]()
|
||
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|||
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Tu ce masina ia de fapt?
Vad ca scrii Dacia Nova T, "dotari SN" - care's alea? si postezi la CLT. Apoi cum de faci abia 5000 Km cu masina asta ? |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
RIon |
![]()
|
costi, dotari de SN inseamna lampi ceata 2 spate, usi de SN, bord complet, eleron, ceva diferente si asta inseamna ca seamana cu SN. Atat. Daca ai sfaturi avizate, MULTUMESC IN AVANS, alte intrebari in MP te rog.
Fac 5 000, caci am carnet din 1 iulie, e bine? Daca nu ai sfaturi, nu iti pierde vremea. Merci din nou. |
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
RIon, nu te basica si tu ca te basici de pomana. Nimeni nu e ghicitor in stele sa inteleaga ceva din postul tau. Daca iti cauti intr-adevar ajutor, spune frumos cati km are masina (nu cati km ai mers tu cu ea), eventual cand s-au facut ultimele schimburi (ulei, bujii, antigel, platini - eventual lamuresti daca ai pe carburatie sau injectie). Da cat mai multe date pertinente ca sa poti sa fi ajutat. Nu cred ca e atat de important in pregatirea de iarna faptul ca ai eleron de DSN.
Aaa, si te rog sa modifici titlul threadului, ca nu intelege nimeni nimic din "revizie 5000 km". Pregatire pentru vreme rece sau ceva de genul asta descrie mult mai bine problema ta... |
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC
|
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Mai degraba ar fi bun un plug :|
|
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Poate c-am fost eu eliptic dar sstanescu a pus lucrurile la punct perfect laugh.gif
Trag concluzia ca nu toti ardelenii sint molcomi. Spor la treaba: http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?p=22...ire+iarna#22880 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
RIon |
![]()
|
Ideea e ca voi implini 5 000 de la revizia ultima cand am schimbat platini, ulei, lichid frana, si alte bucsi si bielete etc.
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
RIon |
![]()
|
Nimeni nimic???
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
RIon |
![]()
|
MULTUMESC. Se poate sterge, nu inchide.
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
mai, da nervos mai esti. :wink:
Mai ia o pauza, pune o palinca si stai sa cuget oleaca ce vrei tu :twisted: Abia acu am vazut postul tau. Deci, pentru iarna, si dat fiind faptul ca faci 5000 km cu a ta Nova pe carburatie. 7 litri de antigel gata preparati (sau 4 de concentrat amestecati cu 4 de distilata). Schimbi antigelu. 4 Litri ulei 15W40 ceva mai rasarit (BP sau Esso sau Valvoline sau Elf) + filtru nou. Pui cite o cutie de aia de scos apa din benzina la fiecare plin. Schimbi filtrul de aer si filtrul de benzina. Verifica lichidul de frina si eventual inlocuieste-l tot cu DOT 4 (de ala Dacia in cutii albastre). Aprinderea si carburatia am vazut ca le-ai facut asa ca nu le mai amintesc :wink: |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
RIon |
![]()
|
paulp, multumesc.
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
Ov |
![]()
|
||||
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.522 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
mici observatii:
7=4+4 ? :U
trebuia subliniat, bolduit si scris cu litere mari cuvantul TOT |
||||
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|||||
RIon |
![]()
|
Ov, 7 ca se mai pierde la aerisire 1l. 4+4, ca sa dea concentratia buna, ce ramane, ramane pt. completare. Am Dot4 ceva nemtesc, e ok, pt. 15 000.
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Da, daca antigelul si apa distilata nu se vind si la jumatate de litru laugh.gif |
||
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx
|
|||
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
beei, da caposi mai sinteti (de fapt asta e Ov :twisted: - care cred ca e inginer :wink: ).
Deci. In instalatie intra 6 litri. 1 litru pentru aerisit. Rezulta 7 litri preparati. Daca iei 4 litri concentrati (ca n-ai sticla de juma de litru sa iei doar 3.5L), iti trebe inca 4 litri de apa distilata ca sa faci amestecul 1 la 1. Rezulta 8 litri, Din care folosesti 7 si unu il tii pentru posteritate :evil: Of, ce ti-e si cu logica asta :vmad: |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
vlad p |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 11 June 04 From: Dr. Taberei ![]() |
mecanicul meu a tot completat lichidul cu diverse branduri, sa inteleg ca pot fi probleme aici ? |
||
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-xx-xxx
|
|||
paulp |
![]()
|
poate aparea cristalizarea daca folosesti diferite tipuri, Dot 3 cu Dot 4. Daca sint marci diferite nu cred sa fie probleme, dar ca idee nu e bine sa-l amesteci :wink:
|
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.522 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
io stiu ca daca amesteci dot-uri diferite (parca erau 2 compatibile dar nu mai stiu care, asa ca mai bine nu zic) garniturile din cauciuc se transforma in muci.
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
vlad p |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 11 June 04 From: Dr. Taberei ![]() |
shit ! sad.gif
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-xx-xxx
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
DOT 5 e cu buba! DOT 3, DOT 4 si DOT 5.1 din cate stiu eu sunt compatibile unul cu altul. Ar mai trebui sa fie si compatibile cu garniturile, asta e alta discutie. E topic despre lichide de frana.
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 15:01 |