Vopsea perlata, am auzit...
![]() ![]() ![]() |
Vopsea perlata, am auzit...
edi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 28 February 06 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
- cl 02 ykl
|
|||
sharkky |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.207 Joined: 11 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Da, se poate face.
M-am interesat la un prieten care are service in legatura cu revopsitul masinii (a mea e bleumarin) si mi-a zis ca nu poate sa mi-o faca metalizat fara sa schimb talonul dar poate sa bage in vopseaua normala perla si sa dea altfel fara sa ai probleme legate de culoarea masinii si culoarea scrisa in talon. |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
2004 Clima / 2006 Ghia X, 2.0 Tdci
- B XX XXX
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Ce-i aia vopsea perlata?
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Vopseaua perlata este o vopsea , ca un fel de lac , care se da peste vopseaua originala a masinii . Vazuta din mai multe unghiuri si caderi de lumina da senzatia de cameleon .
Problema este ca seara sau in anumite conditii acea vopsea nu va fi recunoscuta de Politie si de mult timp in talon nu mia scrie doar culoarea ci si nuanta . ex: ROSU IMPERIAL ... deci cum pot sa bag eu alte nuante si sa mai ramana tot rosu imperial ??? Va intreb pentru ca se cunoaste imediat , chiar si dupa ce i-am facut un tratament cu polish la culoare . E placut , este extrem de greu de intretinut vopseaua cu perla , arata bine , DAR ... iar intram pe "ilegal" si incepe sa ma streseze acest lucru . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
zanga |
![]()
|
![]() Daciot solenzar Group: Members Posts: 972 Joined: 17 July 05 From: Bacau ![]() |
Poate pune cineva niste poze...ca sunt tare curios cum arata
![]() L.E. Dupa o cautare rapida am gasit o poza...despre asta este vorba? This post has been edited by zanga: 14 May 2007, 09:46 Attached thumbnail(s) Picture_1056.jpg ( Size: 116.46k ) Number of downloads: 7100 |
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
- BC ## MSU Daca Ai Cap Iese Altfel
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele! Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! |
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Pentru cultura generala a multora care inca nu stiu, nu se mai considera ilegal daca masina este albastru metalizat si ea este trecuta in carte albastru normal. In trecut se considera intr-adevar ilegal insa acum nu mai este valabil.
|
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
BoomPunk |
![]()
|
![]() Membru fara respect ptr lege si ``organ``! Group: Members Posts: 637 Joined: 20 March 06 From: Bucharest ![]() |
Acum in taloanele masinilor (cel putin la cele vandute sau inmatriculate de catva timp incoace) nu mai scrie:``rosu imperial``,``alb 10`` sau 13,``bleu 128`` sau shit...Acum de la rosu deschis la visiniu inchis e ``rosu``,de la gri deschis la cel mai inchis gri in talon tot ``gri`` e trecut,de la bleu deschis pana la bleumarin inchis acum e ``albastru`` and so on...Asa ca cei care nu mai au taloane vechi in care sa scrie EXACT nuanta...merge si perla,dar...daca dai de ex. peste rosu-perla albastra prea mult,noaptea vor exista surprize,masina va parea albastra sau bleumarin fara lumina care sa bata in ea,dar chiar si asa contand foarte tare unghiul in care bate.Am vazut un matiz alb,culoare de perla albstra-o nebunie,superb!Dar noaptea jurai ca e crem la culoare.Asa ca interesati-va din timp,sau experimentati daca aveti cum,nu va aruncati cu capul inainte,talonul se recupereaza la un moment dat,dar vopseaua si manopera costa....al dracului de mult.Nu spun ca ar fi 100% asa cum zic eu,dar asa am auzit din diverse surse,inclusiv vopsitori.
|
--------------------
Dacia
de calcat
Zepter
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu stiu sigur la la masinile noi Daewoo de ex. scrie exact nunata care este vopseaua , ca si la Dacia Logan de exemplu cumparata in 2005 .
Eu nu bag mana in foc pentru toate ca nu are rost , dar prin 90 se scria doar culoarea , fara nuanta , apoi prin 99-200 scria si nuanta , apoi acum sa-mi spui iar ca nu mai scrie ... sincer mi se pare o porcarie . Problema este ca un rosu de exemplu poate da f repede in portocaliu , ca a mea de ex seara poti sa juri ca este portocalie . Dar una perlata poate ajunge de la un albastru la verde si ganditi-va cum da aceste culori pe fotografia radarului , cand culoarea masinii nu corespunde cu cea din talon ??? Parerea mea este ca oricand paote sa se ia de tine Politia desi tu nu ai vrut decat sa o faci mai deosebita masina . Si ei ar avea dreptate , dar si tu ... si ca de obicei ghici cine isi ia amenda ? ![]() Nu sunt contra , dar eu ma gandesc in primul rand din punct de vedere practic si stiu cat de greu este sa mentii o masina nezgariata si in stare buna . O vopsea perla poate fi pentru cineva cu garaj , care nu merge mult , care are protectie buna la masina . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
QUOTE(ionut.tanase @ 14 May 2007, 09:53) Pentru cultura generala a multora care inca nu stiu, nu se mai considera ilegal daca masina este albastru metalizat si ea este trecuta in carte albastru normal. In trecut se considera intr-adevar ilegal insa acum nu mai este valabil. Toate masinile care intra la RAR dintr-un motiv sau altul (Identificare/omologare GPL, etc) beneficiaza de tratamentul de schimbare de culoare. Asta vara am vopsit masina special cu albastru metalizat asa cum era trecuta in talon/carte. Am fost la identificare si mesterii de la RAR mi-au luat banii si pe trecerea in talon a culorii. Care a devenit albastra. Albastru si nimic mai mult. La politie nu au comentat nimic desi in talon era trecut ceva, in carte altceva si in contractul de vanzare / cumparare altceva. Cred ca e o modalitate de a scoate bani in plus de la populatie. Identificare s-a scumpit de asta toamna la 200 %. Concluzia o trageti singuri. Scuze pentru off topic. |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
zanga |
![]()
|
![]() Daciot solenzar Group: Members Posts: 972 Joined: 17 July 05 From: Bacau ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
- BC ## MSU Daca Ai Cap Iese Altfel
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele! Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Se cam abereaza la greu pe topicul asta. Vopseaua cameleon are vreo 14-20 de straturi aplicate in cuptor , vopsea perlata poti cere din fabrica de la Mercedes sau Audi.
Se numeste asa pentru ca in trecut continea sidef (chestia din cochilia stridiei care da perla), acum se face cu niste granule mici din plastic. E un efect care reflecta lumina altfel decat vopseua mata sau metalizata. Poze cu vopsea negra cu perlaeffect aveti aici: http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1625388 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
alexandru0411 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 26 March 07 ![]() |
eu am inteles ca sunt mai multe nuante de perla
eugen stie ceva eu am masina gri metalizat ... o sa aplic o perla ( nuanta spre galben ) am vazut pe un alfa romeo a unui coleg de serv si o sa imi fac si eu am sa postez poze dupa ce termin ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2004
|
|
nu_stiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 16 March 07 From: Mizil ![]() |
pana la urma e legal sau nu perla, spuneti si preturi va rog
|
--------------------
bmw
320
2000
- PH 06 ANI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:49 |