DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Costuri de intretinere

ViperRS
post 20 Sep 2004, 18:43
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Cluj Napoca

Salut
As vrea sa imi schimb daciuta1310 a mea amarata cu o solenza sau un logan. Insa ma tot bate gandul sa ma orientez sper un sh.
M-ar interesa sa stiu cam cat sunt costurile de intretinere la solenza ca la logan insa nu se pune in discutie.
Cat costa reviziile, consumabilele si cam cati bani au trebuit sa bage posesorii de solenza sa remedieze problemele aparute.

--------------------
Dacia 1310 - cj
Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan_o
post 20 Sep 2004, 19:55
Post #2

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

From: Bucuresti

Costurile de intretinere depind mult de cat mergi si de cum mergi cu masina. Reviziile sunt taxate cu 2 ore de manopera, dar pretul orei de manopera difera de la service la service, asa ca o suma exacta e imposibil de dat. Apoi, conteaza ce piese folosesti. Una e sa bagi ulei Dacia si alta e sa bagi ulei bun, evident si mai scump. Placutele de frana costa cam 600k setul de origine. O revizie costa deci intre 1.5 si 2.5 milioane in functie de consmabile si de service. Pe urma, bani nu ar mai trebui teoretic sa bagi in masina. Dar, izolarea fonica, boxele mai bune, cass-ul mai bun etc toate astea costa dar nu iti forteaza nimeni mana sa le cumperi. Cand ai bani dai, cand nu ai nu dai. Pe mine personal, intretinerea ma duce pe undeva in jurul sumei de 1 milion de lei pe luna (benzina, polish, odorizante, vaselina, spray degripant, diverse mici modificari, etc), in conditiile in care merg cam 6-700 km.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
ViperRS
post 20 Sep 2004, 20:27
Post #3

Membru autentic

mi se par la un pret acceptabil reviziile.
cred ca ma voi orienta sper un logan la care sper ca reviziile sa fie cam la fel.
La un opel astra la care ma gandeam numa placutele de frana vin undeva la 2 mil si ceva

--------------------
Dacia 1310 - cj
+
Bihomoldoveanul
post 20 Sep 2004, 21:24
Post #4

Membru autentic

Dimpotriva La logan am inteles ca preturile se "alinieaza" si ele cam la masinile straine. Daca faci 10 mii km pe an nu e o problema, dar eu am ajuns la prima revizie suficient de repede. Eu am auzit cifre gen 9 milioane pentru prima revizie, care mi se pare enorm de mult pentru un exercitiu de rutina. Oricum, e doar o vorba auzita, nu pot pune nici o baza pe ea.
In ceea ce priveste SLZ, pina acum m-a costat o alarma de 300 dolari, presuri de cauciuc, antifurt roti, doua sprayuri WD40, o cutie de vaselina, o gramajoara de braduti odorizanti si benzina cit pentru 17k kilometri. Dau cam 3 milioane pe luna pe benzina si alte alea. Nu am cumparat niciodata ulei, lichid de frina, lichid de racire sau orice altceva de la motor.
Nu am sa trec pe lista milioanele pierdute cu cauciucuri taiate in sine de tramvai, alergat dupa casco si alte alea. Astea nu au nici o legatura cu masina in sine.

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI
+
ViperRS
post 20 Sep 2004, 21:33
Post #5

Membru autentic

mie mi-ar cam trebui o masina de oras mai mult.cu dacia merg undeva la 10 13 mii pe an.un consum mic in oras este pentru mine un lucru obligatoriu.
in afara nu prea merg si de aici masina se uzeaza mai tare daca o alerg in oras
reviziile sunt importante fiindca nu vreau sa ma trezesc cu revizii de 15 mil pe an ca sunt la pamant. Fiabilitatea unei masini e foarte importanta fiindca in oras sunt mai dure conditiile decat in afara. Nu prea sunt incantat sa iau o masina straina si sa bag in ea bani la greu numa pentru ca consuma un pic mai putin dar din cate am citit pe aici solenza are ceva probleme de fiabilitate

--------------------
Dacia 1310 - cj
+
Valentine
post 20 Sep 2004, 22:04
Post #6

Old Timer

From: California

pentru ce iti trebuie tie solenza mi se pare solutia ideala. toate problemele intalnite se caracterizeaza 90% cazuri prin "zgomote la [...]" (treceri peste gropi, in spate, in fata, sub masina, etc.). Plus ca consuma si putin.

In nici un caz logan nu e o optiune (zic eu), cel putin nu pana apare cel cu motor dCI.

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
bogdan_o
post 20 Sep 2004, 23:56
Post #7

ViperRS, ce vrei tu cam greu la o Dacie. Si fiabilitate mare si consum mic si costuri mici de intretinere. Toate astea nu se pot. Dar daca alegi SLZ ai un consum decent, costuri mici (si de acizitie dar si de intretinere) dar astea sunt in detrimentul fiabilitatii. Acum, nu intelege ca daca iti iei SLZ or sa cyrga piesele din ea. Dar trebuie sa te obisnuiesti cu zgomotele (ori asta ori iti omori timpul si nervii eliminandu-le treptat) si cu calitatea asamblarii nu tocmai exemplara.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
sod
post 21 Sep 2004, 10:14
Post #8

Membru autentic

From: Iasi

ieri am fost la un service local autorizat dacia (Caremil) si se pare ca pretul oficial pentru ora de manopera la logan e 8 euro, fata de 260.000 lei la solenza. Cel putin asa scria pe un afis la care ma holbam ca prostul cat timp asteptam sa termine onorabilul mecaqnic discutia la telefon.

--------------------
Renault Megane Estate Privilege dCI - B-xx-GNU
+
ViperRS
post 21 Sep 2004, 10:15
Post #9

Membru autentic

Pentru cei care au solenza diesel reviziile sunt mai scumpe decat la benzina?
Si e adevarat ca cauciucurile si placutele de frana se uzeaza mai repede pe varianta diesel?
Din cate am vazut eu diferenta de consum ar fi in favoarea dieselului

--------------------
Dacia 1310 - cj
+
sod
post 21 Sep 2004, 10:20
Post #10

Membru autentic

da, sunt mai scumpe pentru cele care se schimba sunt mai multe si mai scumpe. In plus sunt si mai dese. S-au facut calcule pe forum, si iesea destul de clar ca solenza diesel se amortizeaza foarte greu, si e mai rentabila decat MPI numai daca circuli foarte, foarte mult.

--------------------
+
Dragos
post 21 Sep 2004, 10:21
Post #11

Membru autentic

From: Galati

Pe mine personal, intretinerea ma duce pe undeva in jurul sumei de 1 milion de lei pe luna (benzina, polish, odorizante, vaselina, spray degripant,  diverse mici modificari, etc), in conditiile in care merg cam 6-700 km.

Un mileon e numa' benzina... :roll:

--------------------
Dacia Solenza 1.4MPI Clima - ...
Posesor de Solenza...
+
Dragos
post 21 Sep 2004, 10:23
Post #12

Membru autentic

From: Galati

...sunt mai multe si mai scumpe. In plus sunt si mai dese. S-au facut calcule pe forum, si iesea destul de clar ca solenza diesel se amortizeaza foarte greu, si e mai rentabila decat MPI numai daca circuli foarte, foarte mult.

Conduci multi = costuri mari (revizii multe). In aceste conditii investitia in diesel se mai... amortizeaza? :?

--------------------
Dacia Solenza 1.4MPI Clima - ...
Posesor de Solenza...
+
ViperRS
post 21 Sep 2004, 10:26
Post #13

Membru autentic

pai eu cam folosesc masina in jur de 13 mii de km pe an si daca imi iau masina noua nu o voi vinde decat peste cel putin 6 ani sau cand voi ajunge cu ea la undeva in jur de 130 de mii
off toic: am vazut la un taximetrist in cj avea o super nova cu 180 de mii de km facuti si el zicea ca masina merge bine

--------------------
Dacia 1310 - cj
+
sod
post 21 Sep 2004, 10:49
Post #14

Membru autentic

sad.gif la mine e minim 5 mil pe luna benzina

--------------------
+
cetatzeanu
post 21 Sep 2004, 11:48
Post #15

Membru

From: Bucuresti, oras lovit.

Inainte de slz am avut nova gti - 6 ani, 90k km - si am dat-o "la schimb".
In felul asta am luat slz confort perla cu A/C la 4300 E - scazand , evident pretul novei.
Eu zic ca am iesit rezonabil.
Ma costa cam cu 20 % mai putin la benzina - si e ceva ! - si pana acum - bat in lemn - a mers impecabil. Mi-am luat portia de sperietura cand am auzit anumite zgomote - nu foarte puternice - dar m-am linistit repede ptr. ca nu sunt kestii grave.
Multe din cauzele lor le-am gasit pe forumu` asta...Puteam sa iau LGN, dar dupa ce m-am interesat si informat cum puteam eu mai bine - in iunie - m-am decis sa iau SLZ si; pa bune - trebuie sa zic asta foarte des de la o vreme de cand LGN a inceput sa se vanda - chiar nu-mi pare rau ca am luat SLZ. Dupa ce am studiat LGN destul de atent mi-am confirmat alegerea: ptr. mine SLZ e mai potrivita.
Depinde foarte mult si de masina pe care ai condus-o inainte. Oricum , mie-mi place de SLZ - dintre dacii.
Costuri in afara de benzina ? Pai are 4500 km si nu cere NIMIC. Are cauciucuri bune - matador - nu pierde nici-un lichid - am "completat "eu de nebun vasul cu antigel, in rest , nimic. M-am tot uitat pe la ulei pana mi-a zis un vecin sa ma potolesc; nu pierde. Aerul merge f. bine; consumul cu aerul pus e ok; pierde f. putina putere cand cuplezi aerul; pa bune merge f. bine - pentru o dacie. I-am facut totusi o chestie. Dupa o saptamana incepuse sa cante policioara de peste portbagaj si am lipit cu prenadez; sub ea; straifuri subtiri de mocheta la culoare - nu mai canta.
Dezaburirea e puternica, caldura baga in spume - aeroterma - , sunt destul de etanse usile - au altfel de chedere fata de primele slz, mi se pare . I-am mai mochetat portbagajul si am mai tpus un rand de mocheta sub presuri in masina - ASTA E TOT. Eu zic ca; din ce ofera piata azi; merita alegerea. Parerea mea - traiasca vacaroiu? :wink:

--------------------
solenza confort AC --------- - ----------
ghinion de nesansa, suntem romani.
+
bogdan_o
post 21 Sep 2004, 16:54
Post #16

sod, la diesel reviziile sunt tot din 10k in 10k km, la fel ca la benzina.

Dragos, benzina ma duce undeva in jurul sumei de 600k, restul de 400 sunt pentru restul. Oricum, asta e o medie in care nu intra rata, casco (care desi il platesc o data pe an ar trebui sa-l impart la 12) si reviziile (ca pana acum nu am facut nici una). Sunt luni in care merg mai mult si costurile sunt mai mari, sunt luni in care merg mai putin dar banii se duc in imbunatatiri, etc.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
florinc
post 21 Sep 2004, 19:18
Post #17

Membru autentic

La revizia de 10 000 am dat 2 700 000. In rest nu am dat bani decat pe niste boxe de 13 care au fos 1 500 000. In rest benzina.
Sunt multumit de ea, si deocamdata nu papa bani.

--------------------
Opel/Dacia Vectra B/Solenza - .
Opel Vectra B
+
radunic
post 22 Sep 2004, 12:12
Post #18

Membru incepator

From: Timisoara

bogdan_o a scris:
Dragos, benzina ma duce undeva in jurul sumei de 600k, restul de 400 sunt pentru restul. Oricum, asta e o medie in care nu intra rata, casco (care desi il platesc o data pe an ar trebui sa-l impart la 12) si reviziile (ca pana acum nu am facut nici una). Sunt luni in care merg mai mult si costurile sunt mai mari, sunt luni in care merg mai putin dar banii se duc in imbunatatiri, etc.

Hmmm.... 600 km cu benzina de 600 000 lei. Pai sa facem o socoata:
100 000 lei ptr 1 suta km. Adica 100 000 /29 000 => un consum de 3,44 litri la suta de km. Vreau si eu asa masina laugh.gif

--------------------
+
florinc
post 22 Sep 2004, 19:51
Post #19

Membru autentic

OFF:RADU TM 08 XKO, uiti un amanunt,bogdan_o are aprope 7000 km in 13 - 14 000km deci de 600 000 PE LUNA ii mai si ramane benzina.

--------------------
Opel Vectra B
+
florinc
post 22 Sep 2004, 20:01
Post #20

Membru autentic

A aparut o mica problema 7000km in 13-14 luni. Sorry. Rog pe cineva sa modifice.

Ceva bani or sa te cose bucsele de la bara stbilizatoare care sunt destul de "eftine", dar pica destul de repede.

--------------------
Opel Vectra B
+
db
post 22 Sep 2004, 20:12
Post #21

Membru incepator

http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=33...ight=cheltuieli

am vazut ca mai este un topic, ceva mai multe informatii si cifre. :idea:

--------------------
Renault Megane 2000 Coupe
+
GABONE77
post 22 Sep 2004, 22:34
Post #22

el jefe

Pe mine personal, intretinerea ma duce pe undeva in jurul sumei de 1 milion de lei pe luna (benzina, polish, odorizante, vaselina, spray degripant,  diverse mici modificari, etc), in conditiile in care merg cam 6-700 km.

E ciudat cum doar un milion in conditiile in care numai benzina pt 6-700 km face cam atat,restul ce faci le iei moka de undeva? Ca daca da zi-ne si noua sa ne capatuim si noi... laugh.gif

--------------------
Dacia Sandero 2009 1.6 MPI Laureate - TPG
cine e bun e bun si cand e rau
+
Lucian BLK
post 23 Sep 2004, 06:35
Post #23

membru blue extreme

From: Pitesti - Bucuresti

QUOTE (\"GABONE77)
E ciudat cum doar un milion in conditiile in care numai benzina pt 6-700 km face cam atat,restul ce faci le iei moka de undeva? Ca daca da zi-ne si noua sa ne capatuim si noi...  :lol:

Pai stai asa ca n-a specificat ca cei 6-700 km ii face cu masina! biggrin.gif

--------------------
Renault Megane Bicorp 1.6 16V 2007
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
nvmirel
post 23 Sep 2004, 07:01
Post #24

Membru incepator

bogdan_o, la SLZ diesel reviziile se fac la 7000 km. :wink:

--------------------
Dacia Solenza
+
johnsws
post 23 Sep 2004, 08:30
Post #25

Membru autentic

de unde ai scos-o p'asta cu reviziile la 7000 km la solenza diesel :shock: :shock:
eu am solenza diesel si reviziile se fac la 10.000 km wink.gif . am 10500 km si abia am facut revizia, cred ca stiu mai bine. dar pentru confirmare da si tu un tel la vc wink.gif

--------------------
opel astra 2006 classic
astra la vista baby!
+
bogdanescu
post 23 Sep 2004, 09:15
Post #26

Membru

Ceva bani or sa te cose bucsele de la bara stbilizatoare care sunt destul de \"eftine\", dar pica destul de repede.

m-ati omorit cu bucsele astea... cum reusiti nene sa le rupeti? :shock: :shock:
eu am 15k, 90% facuti prin bucuresti, masina e din prima serie, iar bucsele nu dau nici cel mai mic semn de oboseala.

--------------------
renault megane 2.2 sedan 1.5dci 80cp 2006
+
andu77
post 23 Sep 2004, 11:27
Post #27

Membru

bogdanescu, ai rabdare sa ajungi la 25k smile.gif)

--------------------
Dacia SupeRNova Rapsodie - B-29-EZI
+
bogdanescu
post 23 Sep 2004, 14:40
Post #28

Membru

bogdanescu, ai rabdare sa ajungi la 25k  

25 e altceva... erau oameni p'aici care ziceanu ca le-au schimbat pe la 3000-7000...

--------------------
renault megane 2.2 sedan 1.5dci 80cp 2006
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 06:51
Forum Renault