Merg 2 boxe auto x 150 W pe un player auto de 200W?
![]() ![]() ![]() |
Merg 2 boxe auto x 150 W pe un player auto de 200W?
dragoselu |
![]()
|
||
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
|
||
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|||
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
--> entertaining...
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
De unde le scoateti mai oameni buni...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by j.d: 3 May 2007, 16:31 |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Dacă puterea de ieșire din amplificatorul playerului este mai mică decât puterea difuzoarelor, nu este nicio problemă...Verifică și impedanța boxelor să fie aceeași cu cea a aparatului.
Invers se pot arde boxele. Vezi să nu încurci puterea reală cu cea muzicală...RMS cu PMPO... E cam mult să suporte un player 200W... Sau tu ai înmulțit 4x 50W ? This post has been edited by Catalin Marinarul: 3 May 2007, 16:35 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Nu toata lumea a terminat Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, sectia Hi-Fi si Multimedia. Si nu toata lumea e pasionata de asa ceva. Iar raspunsul la intrebarea lui nu este deloc evident pentru un profan.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
sectia Hi-Fi si Multimedia...
![]() ![]() |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
On topic: Playerul nu se arde. Se pot arde boxele daca dai in ele mai mult decat puterea pe care o suporta, insa inainte sa ajungi la un volum la care sa se strice, vor incepe sa distorsioneze, deci le auzi.
Poti arde playerul daca pui boxe de impedanta mai mica decat vrea el la iesire si dai destul de tare volumul. Off topic: Ma gandesc sa ma inscriu si eu la sectia aia... ![]() ![]() ![]() |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Ionutzz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 26 March 07 ![]() |
Boxele distorsioneaza si la un amplificator de putere mai mica daca dai la maxim. Cat despre player ar fi bine daca ai spune si modelul sa ne dam seama despre ce e vorba. Cat despre putere la player trebuie sa fie 4 x 50 W care este PMPO si real uneva in jur 4x25 W (in functie de model). Daca boxele au impedanta intre 4 - 8 ohm nu reprezinta nicio problema atata timp cat asculti la un volum rezonabil fara distorsiuni
This post has been edited by Ionutzz: 3 May 2007, 17:37 |
--------------------
Dacia
1307
1999 Dacia 1307, 1557cmc, 50KW
|
|
guliver |
![]()
|
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
Puterea reala a playerului este de maxim 27W chiar daca pe el scrie 4x50. Deci poti pune boxe de la 27 in sus. Doar ca cele mai puternice nu le poti misca doar cu playerul. De asta exista amplificator.
Cum a mai zis cineva: vezi cum e cu impedanta. Playerul suporta de la 4 ohmi in sus. |
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Am vazut eu niste playere care (cica) suporta de la 0.5 ohmi in sus...depinde de modelul playerului...si am vazut si boxe pe 0.5 si 2 ohmi, deci ar fi bine sa fie un pic atent ce face.
|
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Ionutzz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 26 March 07 ![]() |
boxe pe 2 ohm am vazut ca sunt, dar pe 0.5 ohm nici n-am auzit
|
--------------------
Dacia
1307
1999 Dacia 1307, 1557cmc, 50KW
|
|
guliver |
![]()
|
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
Daca vrea boxe pe 2 ohmi, atunci e obligatorie amplificarea
Spre exemplu ultima serie de difuri JBL cele GTO sunt doar de 2 ohmi pentru a te obliga sa le amplifici sa sa obtii maximul din ele. |
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
daca puterea amplifului este mai mica decat cea a boxelor atunci la putere maxima tot va distorsiona dupa cum s-a mai spus din cauza efectului de clipping(varfurile sinusoidei sunt retezate din scur obtinand colturi pe semnal.. rezultatnd in impulsuri puternice catre difuzor, si bineteles foarte distorsionate) a oricarui amplificator la putere maxima.;. d-aia e bine ca puterea amplificatorului sa depaseasca puterea boxelor.. pentru a folosi difuzoarele la capacitatea lor maxima(atata cat sa nu distorsioneze din cauza difuzoarelor) fara sa distorsioneze amplificatorul
iar fara sa intram in prea multe detalii un amplificator mai slab boate arde boxe mai puternice prin clipping.. dar se ard in anumite conditii si in timp indelungat cu amplificatorul dat la maxim si inevitabil se obtine clipping din partea amplificatorului.. , si mai exact sunt predispuse difuzoarele cu suspensia prea slaba si cursa relativ mica.. deoarece acele varfuri retezate din curba semnalului, mai exac acele colturi se exprima prt-run impuls foarte puternic pentru difuzor ce face membrana sa se miste foarte mult.. iar acest mod poate distruge membrana difuzorului... si in cazuri exceptionale se arde si bobina.. totusi nu e pericol ca nu cred sa existe om pe planeta asta cu un asa hal de ureche muzicala .. de lemn incat sa nu sesizeze cand distorsioneaza amplificatoru, difuzoarele.. in urma unui clipping brutal.. si mai ales sa mai asculti in regimul asta si o perioada relativ mare de timp.. ca o paranteza.. un amplificator care "aproape" nu face clipping deloc in regim maxim sunt cele pe lampi.. explicatia e si sipla.. lampile nu se pot "overclocka".. adica nu putem sa bagam curent mai mare in ele fara sa se arda, sa dezvolte o putere mai mare (cum e cazul la tranzistori sau la bipolari) ci pur si simplu se arde lampa. d-aia amplifurile pe lampi sunt la mare pret printre entuziastii hi-end, dar dezvolta o putere mica (10-30W) si necesita boxe pretentioase, dar se spune cel putin ca scoate un sunet curat, cald, etc.. ca un rezumat al rezumatului.. da merg.. cu grija! |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
Hop si eu ! Am mai pus intrebarea si pe alt topic dar nexam raspuns
![]() Si pana la urma care e treaba cu impendanta asta cu cat mai mult cu atat mai bine ? Se aude mai clar ? Mai tare ? |
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(Ionutzz @ 3 May 2007, 18:36) Boxele distorsioneaza si la un amplificator de putere mai mica daca dai la maxim. Cat despre player ar fi bine daca ai spune si modelul sa ne dam seama despre ce e vorba. Cat despre putere la player trebuie sa fie 4 x 50 W care este PMPO si real uneva in jur 4x25 W (in functie de model). Daca boxele au impedanta intre 4 - 8 ohm nu reprezinta nicio problema atata timp cat asculti la un volum rezonabil fara distorsiuni Mersi foarte mult de idei, sfaturi tie cat si celorlalti si multa stima si celor care ma iau peste picior: nu le am cu tehnica deloc din pacate.. Player-ul luat de mine e un LG, am pus ieri 2 boxe pe care scrie 150 W, momentan vad ca merg, sper sa nu fie probleme in timp.. Cu stima, Dragoselu |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|
TBonu |
![]() ![]()
|
![]() membru modificat Group: Members Posts: 537 Joined: 2 May 07 From: Pitesti sau Bucuresti ? ![]() |
QUOTE(Asi @ 3 May 2007, 19:32) daca puterea amplifului este mai mica decat cea a boxelor atunci la putere maxima tot va distorsiona dupa cum s-a mai spus din cauza efectului de clipping(varfurile sinusoidei sunt retezate din scur obtinand colturi pe semnal.. rezultatnd in impulsuri puternice catre difuzor, si bineteles foarte distorsionate) a oricarui amplificator la putere maxima.;. d-aia e bine ca puterea amplificatorului sa depaseasca puterea boxelor.. pentru a folosi difuzoarele la capacitatea lor maxima(atata cat sa nu distorsioneze din cauza difuzoarelor) fara sa distorsioneze amplificatorul iar fara sa intram in prea multe detalii un amplificator mai slab boate arde boxe mai puternice prin clipping.. dar se ard in anumite conditii si in timp indelungat cu amplificatorul dat la maxim si inevitabil se obtine clipping din partea amplificatorului.. , si mai exact sunt predispuse difuzoarele cu suspensia prea slaba si cursa relativ mica.. deoarece acele varfuri retezate din curba semnalului, mai exac acele colturi se exprima prt-run impuls foarte puternic pentru difuzor ce face membrana sa se miste foarte mult.. iar acest mod poate distruge membrana difuzorului... si in cazuri exceptionale se arde si bobina.. Asta as fi vrut sa zic si eu dar se pare ca mi-a luat-o cineva inainte, ideea e ca cel mai bine e sa ai un amplificator (casetofon cu amplificare) mai mare decat puterea boxelor, acum la amplificatorele mai noi au sisteme de protectie care previn arderea difuzoarelor. @bolidu : Nu ar fi prea inteligenta miscarea ta pentru ca o sa fi nemultuit de performante, pentru ca nu o sa ai o amplificare destul de mare pentru a tine difuzoarele pentru ca toate amplifurile de masina sunt de 4 sau 2 ohm, deci o sa scoti pe jumate puterea boxelor sau amplifului din cauza diferentei de impedanta, dar daca tot vrei sa le pui pune-le in serie 2 cate 2 asa vei avea cele mai mari performanta. Tet ce am zis pana acum este teorie, cel mai bine e sa pui tu in practica ce ti-am zis, nu se poate intampla nimic rau , sper ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004/custom Turism la cele mai mici preturi: [URL=http://www.sejurtravelghid.ro]SejurTravelGhid[/URL]
|
|
deconectat |
![]()
|
Daca legi 2 difuri pe 8 ohmi in serie vei avea o impedanta totala de aproximativ 16 ohmi. Ca sa obtii 4 ohmi le legi in paralel si ai grija la polaritate (+ la + si - la -)
Pentru acelasi amplificator, cu cat impedanta difuzoarelor este mai mare, cu atat se aude mai incet. Cu cat este mai mica, cu atat se incalzeste amplificatorul mai tare. Daca se incalzeste prea tare se arde. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
TBonu |
![]()
|
![]() membru modificat Group: Members Posts: 537 Joined: 2 May 07 From: Pitesti sau Bucuresti ? ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2004/custom Turism la cele mai mici preturi: [URL=http://www.sejurtravelghid.ro]SejurTravelGhid[/URL]
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th June 2025 - 00:45 |