Dacia-Renault ar putea fi obligata, sa puna ABS pe toate Loganurile
![]() ![]() ![]() |
Dacia-Renault ar putea fi obligata, sa puna ABS pe toate Loganurile
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
este o idee foarte buna,dar cred ca mai este mult pana la punere ei in aplicare.s-ar compensa ideal "abs standard"(pretul masinii va creste) cu scoaterea taxei de prima inmatriculare la masinile noi...dar este un scenariu s.f. pentru ro(scoaterea taxei)
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
stiam ca acest lucru era oricum obligatoriu in ue si ca din 2008 si noi trebuie sa ne conformam, avand un an derogare.si in plus masina trebuie sa aiba si 2xairbag. da asta e la nivel de barfa , nu am vazut un act , ceva care sa confirme chestia asta. Atunci va fi distractie
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
QUOTE( Hotnews.ro) ...sistemul ABS (sistem anti-blocare a franelor)... anti-blocare a roților... Ar fi o treabă bună, oricum mulți preferă 4 boxe în plus în locul siguranței...din păcate... This post has been edited by Catalin Marinarul: 11 May 2007, 21:50 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
ypo04 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 18 February 07 ![]() |
consiliul european sau consiliul uniunii europene, nu consiliul europei - acesta e altceva
|
--------------------
LOGAN ABS +
1.6
2007
- -
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
e buna idee,e sa ii oblige sa puna ABS standard pe masini incepand de la cea mai ieftina.
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
daciafan |
![]() ![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
suntem in UE...adio masini ieftine
|
--------------------
/
/
/
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.630 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Fabricantii de automobile din Uniunea Europeana ar putea fi obligati sa se conformeze unor cerinte tehnice mai stricte pentru a obtine omologarea, Adica reglementarea se aplica automobilelor intrate in fabricatie dupa promlgarea normei respective. Loganul e deja omologat in tarile in care se vinde, nu are de ce sa respecta aceasta norma. In plus, cel putin pe teitoriul Romaniei, Renault va obtine derogare de la aplicarea acestei norme in cazul vreunui Logan mk2 sau facelift. Mai tineti minte derogarile acordardate Dacia si ARO la introducerea normei de poluare EURO2? Eh, se va intampla exact la fel! |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
Este o idee foarte buna:ABS-ul este un sistem care nu ar trebui sa lipseasca oricarei masini , sa fie parte integrata in sistemul de franare.Asa cum cumperi o masina cu volan, pedale si ce ti se mai pare normal fara sa te gandesti la cost , asa trebuie sa fie si ABS.
|
--------------------
None
None
N/A
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.630 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ai dreptate, insa o sa gasesti destui carcotasi care se cred piloti si sunt prea chitrosi ca sa dea banii pe asa ceva. Daca berlina lui nu avea ABS si a mers 20 de ani, de ce sa dea banii pe asa ceva acum?
Cultura tehnica e ceva strain multor romani, si din pacate si multor automobilisti. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Danny_bb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 605 Joined: 17 February 07 From: Brasov/Slobozia ![]() |
Mai sunt si oameni care sustin ca abs-ul nu e bun ca mareste distanta de franare. si pur si simplu nu e bun ..... dar s-a mai discutat lucrul asta.
|
--------------------
Dacia
Break 1.6TD
1988, Logan 1.5 dci 2006
|
|
LemonDemon |
![]()
|
ABS-ul nu este bun , dar acuma producatorii sunt nevoiti sa il implementeze.(cam ciudat nu?)
Oricum ABS-ul este un sistem cu ceva vechime , daca ar fi dupa mine as introduce sisteme de franare mult mai avansate decat ABS-ul simplu.Insa se pune accentul pe gadget-uri in loc de ce este important.Pentru mine o masina inseamna siguranta maxima ce poate fi oferita , sisteme active si pasive , si climatizare , atat.In rest audio , geamuri electrice , DVD- MP3 , navigatie si ce am mai pus in masina sunt mofturi sau daca vreti , jucarii de om in toata firea ![]() This post has been edited by LemonDemon: 12 May 2007, 10:41 |
--------------------
None
None
N/A
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
cu cat mai multe sisteme de siguranta standard, cu atat mai bine. ce rost are o economie de cateva sute de euro, daca mori sau stai luni de zile in spitale?
This post has been edited by Cypher4laguna: 12 May 2007, 11:06 |
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
DeusX |
![]()
|
![]() Pilsener Group: Members Posts: 241 Joined: 19 March 06 ![]() |
Poate incepand cu Logan 2 (nu stiu daca asta va fi si numele de "scena") vor baga ABS-ul in standard. Proiectul, pe parte de motor (ECU-ul), demareaza in toamna.
|
--------------------
-
-
-
- - Qashqai 1.3 140 (2018)
Micra 1.0 100 (2018) |
|
einstein1984 |
![]()
|
E posibil ca urmatoarea generati de Logan sa aiba ABS standard, fie ca urmare a reglementarii europene, fie datorita maturizarii pietei auto romanesti care va ajunge sa ceara acest lucru (yeah, wright!).
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Eu stiam ca pentru toate masinile fabricate in UE e obligatoriu sa fie dotate cu ABS
![]() |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Poate pana atunci or sa fie obligati si cei de la noi s anu mai puna criblura pe sosele si sa astepte sa o batucim noi cu masinile. Ca daca ai ABS si pui frana pe criblura sa vezi distractie..
![]() L.E: Si daca cel putin o data ABS-ul NU ti-a salvat viata, asta NU e bine. This post has been edited by nh1980ro: 13 May 2007, 17:36 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
LemonDemon |
![]()
|
"Si daca cel putin o data ABS-ul NU ti-a salvat viata, asta NU e bine"
Pai eu zic ca mai bine sa nu intre nicio data in functiune, caci daca respecti regulile si conduci prudent nu ar trebui sa intervina. Personal nu mi-a intrat nicio data ABS si nici un sistem de siguranta nu s-a activat.Aceasta nu inseamna ca nu am nevoie de ele. |
--------------------
None
None
N/A
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 12 May 2007, 08:29) ... Mai tineti minte derogarile acordardate Dacia si ARO la introducerea normei de poluare EURO2? Eh, se va intampla exact la fel! E putin probabil sa-si mai permita RO astfel de derogari de la norme obligatorii ale UE... Ar fi prompt si rapid sanctionate de Bruxelles... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
QUOTE(LemonDemon @ 14 May 2007, 21:24) Personal nu mi-a intrat nicio data ABS si nici un sistem de siguranta nu s-a activat. ![]() Introducerea ABS-ului fortat e un lucru bun. Dar sa nu uitam ca multi poate nu o sa mai vrea un Logan nou cu pret mai mare, ci un SH mult mai ieftin cu aceleasi dotari sau mai bune. Iar pentru majoritatea oamenilor din mediul rural pretul conteaza. |
--------------------
-
-
-
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
Vad ca la Logan VAN pack siguranta (adica airbag pasager + ABS) e 550 de euro. Mai punem 50 de euro 3 tetiere si inca vreo 50 de euro centura in 3 puncte pentru locul din mijloc. Cred ca aducerea la standardele UE ar face impreuna vreo 650 de euro, maxim 700. Concurenta insa va lucra asa ca sa nu va mirati daca ambiance-ul cu aceste dotari va costa 6999 de euro ... Cred acesta e inca un pret cinstit si multi ar prefera varianta asta de echipare mai degraba decat actualul ambiance. Cei de la Dacia au inteles asta deja prin versiunea ABS Plus dar au inca vanzari mari de Ambiance-uri pe segmentul firmelor asa ca nu se vor grabi la o asa miscare pana ce nu sunt fortati de ceva/cineva sau piata spune ca Ambiance-ul nu se mai cauta. La fel si cu celalalte versiuni fara ABS. Oricum ce vroiam sa spun e ca daca toate aceste dotari suplimentare se situeaza la nivelul a 600 de euro eu zic ca e un pret cinstit si merita dat.
This post has been edited by minny: 15 May 2007, 10:14 |
--------------------
------
------
------
|
|
cristi.c |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 29 April 07 From: Tulcea ![]() |
Atat timp cat se adopta masuri de crestere al gradului de siguranta este OK.
Numai sa nu se trezeasca sa impuna obligativitatea nu-stiu-carui sistem care sa urce prea mult pretul masinii ... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 2 1.5 dci
Prestige 2016
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 14:16 |