Cumparare auto pe numele a doua persoane, Cum se poate face?
![]() ![]() ![]() |
Cumparare auto pe numele a doua persoane, Cum se poate face?
randomm |
![]()
|
||
![]() Ex Dacia owner Group: Members Posts: 216 Joined: 27 June 06 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Astra G
2000
- BT-03-TBF
|
|||
Lucman |
![]()
|
![]() Cogito ergo doleo Group: Members Posts: 664 Joined: 26 August 05 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() Scuze, nu m-am putut abtine ![]() |
--------------------
Renault
1.5 DCi 80CP
Fidji Bianchi Super Grizzly
|
|
randomm |
![]()
|
![]() Ex Dacia owner Group: Members Posts: 216 Joined: 27 June 06 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Opel
Astra G
2000
- BT-03-TBF
|
|
lucian_v |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 13 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Pe actul de vanzare cred ca va puteti trece amandoi dar nu stiu daca si pe talon....de ce nu intrebi la udriste cel mai bine?
|
--------------------
---
---
---
- ---
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Pe talon nu puteti sa va inscrieti amandoi nici daca va casatoriti
![]() Singura metoda sa fiti oficial coproprietari este sa fiti actionari 50-50 la o firma care este proprietarul masinii (adica un fel de: "Doi se cearta si castiga lichidatorul!"). Mai exisa si varianta intelegerii intre parti, referitor la proprietate, cu notarul dar in talon tot unul din voi va aparea. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
randomm |
![]()
|
Si in cazul in care vor iesi discutii pe tema masinii, ce act are cea mai mare importanta? Actul de vanzare cumparare pe care apar ambele persoane, sau talonul masinii pe care apare numai una din ele?
|
--------------------
Opel
Astra G
2000
- BT-03-TBF
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Evident ca actul, duh!
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
nicu022003 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 537 Joined: 27 February 07 ![]() |
Dar de ce vrei sa va treceti amandoi? Nu aveti incredere unul in celalalt? atunci nu va mai numiti prieteni
![]() |
--------------------
Volkswagen
Golf
2010
- B184PAN
|
|
Ichebau |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 22 October 04 ![]() |
ca sa platesca amandoi impozit
![]() acum sa fim seriosi, singura cale e sa-ti faci o firma in care sunteti bara-bara si masina trecuta pe firma. |
--------------------
ex Dacia
Solenza
2003
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Ce numiti voi act de vanzare?
Acel contract de vanzare-cumparare pe care-l incheiati, in mod normal intre 1 vanzator si 1 cumparator, persoana fizica sau juridica, reprezinta documentul in baza caruia se fece, in principiu, inregistrarea obligatiilor fiscale la circumscriptia financira. Cum obligatiile fiscale nu pot fi "impartite", este necesar sa fie 1 cumparator care isi asuma obligatiile. Nu cred ca se va accepta un "partaj" in acest sens, cu atat mai mult cu cat respectivul contract tipizat nu cuprinde nici o referire la cota-parte de participare, drepturi si obligatii. Pe de alta parte, documentul are atesta proprietatea este CIV (daca-l ai, impreuna cu cheia, se considera ca l-ai dobandit in urma unei tranzactii cf. legii la noi, chiar daca ai frat masina cu CIV-ul in ea) - cu atat mai mult daca unul din voi este nominalizat. In concluzie, stabilirea cotelor de participare cu drepturi si obligatii care revin fiecaruia, in situatia unui litigiu ulterior, se pot stabili cu intelegeri consfintite prin act notarial. La urma urmei stabiliti regula respectului reciproc intr-o relatie de prietenie. @nicu022203: Frate-frate, branza-i pe bani! Adica sotii fac contracte prenuptiale iar in prietenie trebuie sa-ti dai pantalonii jos! Sa nu ma intelegi gresit, apreciez in mod deosebit prietenia dar nu uit niciodata ca prieteniile se strica din cauza femeilor, a bauturii si a banilor sau daca nu acestea au fost cauzele, atunci acestea vor fi motivele incaierarii dupa ce se strica prietenia, asa ca evit sa las nelamurite asemenea aspecte! In afara de asta, hai sa fim prapastiosi, daca se intampla ca unul "moare prin deces" (Doamne fereste!) iar rudele celui decedat detin CIV-ul, vor fi acestia la fel de prieteni? Nu stiu despre ce masina este vorba dar cunosc procese pentru 100RON! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
randomm |
![]()
|
Proiectul in cauza se va ridica pana la final undeva in jur de 5000 de euro. Discutii pot iesi de la orice, de la cine o va conduce la urmatoarele legale, pana la orice alt motiv stupid. Ca sa evitam situatii de genul, preferam sa facem cumva sa fie pe numele la amandoi, ideea ca exista acea hartie poate calma multe spirite.
|
--------------------
Opel
Astra G
2000
- BT-03-TBF
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 24 May 2007, 19:10) Ce numiti voi act de vanzare? Acel contract de vanzare-cumparare pe care-l incheiati, in mod normal intre 1 vanzator si 1 cumparator, persoana fizica sau juridica, reprezinta documentul in baza caruia se fece, in principiu, inregistrarea obligatiilor fiscale la circumscriptia financira. Cum obligatiile fiscale nu pot fi "impartite", este necesar sa fie 1 cumparator care isi asuma obligatiile. ................... daca un apartament poate fi cumparat si detinut de catre mai multe persoane, atunci si o masina poate fi cumparata de catre mai multe persoane. in cazul apartamentului, impozitul vine "la comun", pe foaie sunt trecuti toti proprietarii si suma care trebuie platita, fiind treaba lor care cat da. |
-------------------- |
|
adi_ar |
![]()
|
Oarecum ai dreptate ... si nu prea! Trebuie sa-mi fac "mea culpa" si sa rectific cele spuse!
M-am informat mai exact si am aflat urmatoarele: Se poate inregistra coproprietatea unui autoturism in CIV, pe baza unei declaratii la Politie, prin care cei doi accepta reciproc si de comun acord ca unul sa fie "proprietar" iar cel de-al doilea sa apara la mentiuni ca si coproprietar. Desigur, impozitul il va plati proprietarul (nu la comun, ca nu au aceeasi adresa si aceeasi fisa fiscala) iar cei doi se inteleg (sau nu) cum impart. De fapt singura diferenta este legata de imposibilitatea instrainarii ulterioare fara acordul ambilor dar nu sunt stabilite cote-parti de proprietate (ca in cazul proprietatii imobiliare, unde se specifica in CF - acolo unde exista, cota parte de proprietate a fiecaruia, pentru proprietati in indiviziune). This post has been edited by adi_ar: 25 May 2007, 09:26 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
randomm |
![]()
|
M-am cam lamurit. Intre timp am intrebat si eu un jurist si s-au confirmat cele spuse de Smiley si adi_ar. Va multumesc pentru raspunsuri. Se poate inchide.
|
--------------------
Opel
Astra G
2000
- BT-03-TBF
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 10:29 |