DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> CUTIE DE VITEZE!, probleme cu cutia de viteze

dan321
post 28 May 2007, 16:09
Post #1

Membru incepator

Group: Members

In primul rand salutare tuturor pasionatilor de Dacia; am si eu mica (sau mare) problema cu cutia de viteze a batranei mele Dacii: nu pot schimba aproape deloc vitezele dintr o trepta superioara intr'una inferioara, de fapt merge schimbul din viteza a 4 a in viteza a 3 a si doar atat (din a 3 in a 2 , din a 3 a in treapta intai si din treapta a 2 a intreapta intai nu merge deloc); ce se intampla, ce trebuie schimbat? am deschis acest nou topic in speranta ca voi obtine cateva raspunsuri utile pe care le voi putea pune in practica

--------------------
Dacia 1310 1989
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ilikecheese
post 28 May 2007, 16:35
Post #2

Membru... ș-atât

From: Buzau/Bucuresti

Dar cand schimbi din 1 in 2 si din 2 in 3 nu intampini nici un fel de greutati sau nu scoate nici un sunet suspect?

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - BZ-02-PYS
Fetele bune se duc in rai dar fetele rele se duc unde vor :D
+
Gheorghedracu
post 28 May 2007, 16:56
Post #3

Membru autentic

Sincroane uzate. Apasa ambreiajul de doua ori, astfel: ambreiaj, scoti din viteza, dai drumul la ambreiaj, il calci din nou, bagi in viteza. Intre a 4a si a treia diferenta de turatie a motorului nu e mare, deci sincronul nu are mare lucru de facut. Cu cit mergi mai jos, diferentele cresc si o nepotrivirea intre turatia in viteza superioara si cea inferioara trebuie compensata de sincron care egalizeaza vitezele de rotatie ale arborelui secundar si pinion. Cind sincronul e uzat, nu se mai realizeaza cu succes egalizarea si crabotii nu pot trece unul pe linga altul ca sa cupleze. O alta metoda ar fi sa calci ambreiajul, cind ajungi la fund numeri 1001, 1002, 1003 incet si impingi usor schimbatorul in viteza.

This post has been edited by Gheorghedracu: 29 May 2007, 05:54

--------------------
Renault 17 Gordini - RHJ 087
Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
+
madmaxtata
post 28 May 2007, 18:39
Post #4

Membru autentic

From: focsani-bucuresti

acelasi lucuru iti spun si eu. cu sincroanele uzate, la mine erau rotunde cel de-a 2 -a si cel de-a 3-a. bine ca nu prea se mai putea merge cu ea,dar aceeasi manifestare o avea si inainte de a pune eu mana pe ea biggrin.gif. Am peticit-o cu nea mecanic(adica am pus sincroane la sh si niste crabori amarati si apoi am mers cu ea asa mai grele) pana la urma am trecut la cutie cu 5(care merge bine) alta viata cand schimbi si pe a 5-a radmasa.gif.

--------------------
dacia 1310 dacia 1310 88 - vn-01-slk
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th July 2025 - 19:11
Forum Renault