parbriz cu "stelute"!
![]() ![]() ![]() |
parbriz cu "stelute"!
daniii |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 31 May 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan
2005/laureate 1.6
- ar 02 ere
|
|||
Fygaro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 11 July 05 ![]() |
![]() ![]() Explica mai exact cum e treaba cu stelutele? e crapat in mai multe locuri sau .... This post has been edited by Fygaro: 3 Jun 2007, 16:42 |
--------------------
Fiat
Punto
2003 1,2 16V 80Bhp
- RMS
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
@daniii:
Nu cred ca sunt "bule" alea pe care le vezi tu. ![]() Mai degraba este vorba de elementele abrazive (pentru caroserie si parbriz) ale drumurilor noastre atat "de dragi" (criblura, pieticele mai mici sau mai mari, nisip si alte "bunataturi" de-astea) care antrenate de rotile masinilor, in special ale celor de mare tonaj, iti "gazeaza" (nu cu vopsea) parbrizul cu ciobituri mai mari sau mai mici vizibile in special cand mergi cu soarele in fata. Eu de exemplu, am fost foarte amarat cand dupa primii 500Km (facuti pe sosea, inclusiv Valea Oltului) am observat, dupa ce am spalat masina, ceea ce relatai tu mai sus referitor la parbriz. Intre timp, am si proiectoarele facute "ciur". ![]() Asta e dezavantajul de a rula mult timp in spatele unui tir... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Asa e si la Solnitza mea. Dar banuiala mea e ca problema a aparut de la diversele pietricele care s-au infipt in el de-a lungul timpului si au luat bucati din parbriz.
@Kojak Cam la fel se intampla si in spatele oricarei masini fara sorturi pe spate. Si cum astea au devenit optionale la majoritatea masinilor.... This post has been edited by nh1980ro: 3 Jun 2007, 16:51 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
@nh1980ro:
e adevarat ceea ce spui tu, insa masinile de mare tonaj sunt cele mai "pacatoase" (cu sau fara sorturi) |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Ai dreptate pe de o parte. Dar una e sa fii in spatele unui camion si sa-ti sara o piatra la 70-80km/h si alta e sa fii in spatele unei masini mai mici si sa-ti sara la 120-130km/h. Se combina viteza cu care iti arunca masina din fata piatra in geam cu viteza pe care o ai tu. O solutie ar fi pastrarea unei distante ceva mai mari fata de camioane/alte masini cand drumul are multe pietricele, si multe rugaciuni..
![]() Pe vremuri cand pe drum era criblura, soferii tineau dosul palmei pe geam ca sa le faca semn celor ce vin din sens opus sa mearga mai incet. Acum nu mai stiu daca mai e 'moda' asta. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Kojak |
![]()
|
QUOTE(nh1980ro @ 3 Jun 2007, 18:02) Pe vremuri cand pe drum era criblura, soferii tineau dosul palmei pe geam ca sa le faca semn celor ce vin din sens opus sa mearga mai incet. Acum nu mai stiu daca mai e 'moda' asta. Da, treaba asta am intalnit-o inclusiv anul trecut in zona Bistrita pe o zona de drum care era plina de tratament termic (criblura) supus compactarii/colmatarii sub trafic (o practica cretina a drumarilor nostrii, dealtfel) |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
daniii |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 31 May 07 ![]() |
QUOTE(Fygaro @ 3 Jun 2007, 16:41) Explica mai exact cum e treaba cu stelutele? e crapat in mai multe locuri sau .... ..de cand am cumparat masina...daca ar fii de la griblura ar fii aparut treptat! ..se vede numai in lumina ,nu e crapat .... arata...multiple minuscule goluri de aer dispersate in interiorul parbrizului , probabil concentreaza lumina si o fac mai stralucitoare(ca niste lupe) ..nu stiu!?!... sa fie de la lipirea incorecta a straturilor? |
--------------------
dacia
logan
2005/laureate 1.6
- ar 02 ere
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai daca mai ai garantie du-te la service si schimba-l. Abia apoi o sa poti vedea si "stelutele" del apietricele..
![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th May 2025 - 00:42 |