DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Lunete si parbrize

motanel pufos
post 5 Jun 2007, 09:20
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Am si eu o curiozitate, de ce lunetele la multe masini incluzand Dacia berlina si multe altele au niste pete parca de ulei, cand te uiti cu ochelari polarizati? La alte masini nu sunt aceste pete ci anumite forme de parca ar fi sticla tratata. Iar la altele in special Reno-uri mai noi si parbrizele au o culoare ciudata.

Care ar fi explicatia. Numai la parbrize si lunete la cele laterale nu am observat.

--------------------
Logan Laureate 2006 1.5 DCI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mihai0070
post 5 Jun 2007, 11:22
Post #2

NOVA Gt , 1997

From: Bucuresti

Unele au parasolat inclus si spatele din cate stiu eu este anti UV ... lateralele sunt chioare la toate masinile

--------------------
Dacia Nova LPG Benzina 1997 GT Rosu 1600cc - 1-B-5550
+
motanel pufos
post 5 Jun 2007, 12:06
Post #3

Membru autentic

Pai la daciile alea berline din 70 chiar erau UV ?
Arata toate de parca ar fi date cu ulei. Unele se pot vedea si cu ochiul liber in anumite unghiuri.
Si am vazut si masini cu geamuri atermice care ar trebui sa tina caldura sau frigul afara si nu se vedea nimic inclusiv lateralele.

--------------------
Logan Laureate 2006 1.5 DCI
+
minny
post 5 Jun 2007, 12:37
Post #4

Membru porcos

Cred ca explicatia sta in procesul tehnologic in general. Cel putin pe fata e obligatoriu ca parbrizul sa fie facut ceva in genul a mai multor straturi una peste alta asa in genul unei laminari ceea ce il face imposibil de spart aproape. Adica se crapa dar nu se imprastie bucatile. Cele laterale insa dimpotriva trebuie sa se poata sparge usor insa cioburile sa fie cat mai inofensive.

--------------------
------ ------ ------
+
nh1980ro
post 6 Jun 2007, 01:26
Post #5

Membru

From: Togo-Togo.

Luneta la berlina e "securit" (adica se sparge in miii de bucatele) si parbrizul (la berlinele mai noi de prin 90 incepand parca) e duplex. Cred ca pentru luneta se aplica regula si la celelalte masini.
IMportant e parbrizul sa fie duplex sau ceva asemanator.

Geamurile "securite" au tot felul de bulinute colorate din cauza procesului de fabricatie. La cele de generatie mai noua cred ca s-a rezolvat problema asta.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th May 2025 - 21:39
Forum Renault