alimentare corecta pt un amplificator audio, pe sursa sta bine merci, pe masina fierbe in 30 min
![]() ![]() ![]() |
alimentare corecta pt un amplificator audio, pe sursa sta bine merci, pe masina fierbe in 30 min
tatuci |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 TLX, SupeRNova, Logan MCV (2014)
1991/ 2001/ 2014
- B 84 TCI, B 47 BWU Nu-i nimic mai frumos pe lumea asta decat puritatea conceptiei inventatorului.
|
|||
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
nu, nu ai de unde sa-l alimenezi din alta parte. Mai bine faci racirea aia ca lumea. Si la mine se incinge amplifu' cu spume
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
1. Renunta la limbajul tip IRC (vezi corectia cu rosu).
2. Acel TDA are alimentare tipica 14,4 V (scrie in datasheet, asta fiind amplificator tipic auto), cu maximum 18 V. Cit este tensiunea de incarcare la masina ta? Sare cumva de 14,4V? Daca da, verifica incarcarea dupa metodele descrise pe aici. Pentru paraziti, exista condensatori deparazitare, se gaseau chiar si "la kit", in plus, pe alimentarea acelei statii se pune C>4700uF/25V + C=0,1 uF. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Despre ce stabilizator de 12V este vorba?
Ai montat stabilizator pe alimentare? Daca, da, da-l jos, alimenteaza direct ampliful. Daca, nu, inseamna ca ai un contact imperfect: la borne baterie, alternator, astfel tensiunea creste peste 15V. |
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
tatuci |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
da. am pus stabilizator pentru a limita intr-un fel variatia tensiunii in mers...il dau jos repede si pun un condensator frumos sa vad cum o lucreaza
m-am uitat intr-un amplificator industrial si intr-adevar nu-si are rostul acolo...revin cu detalii dupa modificare |
--------------------
Dacia
1310 TLX, SupeRNova, Logan MCV (2014)
1991/ 2001/ 2014
- B 84 TCI, B 47 BWU Nu-i nimic mai frumos pe lumea asta decat puritatea conceptiei inventatorului.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Atentie, cauta un zener 18V/1w si pune-l pe alimentare, nu va declansa decit daca ti se defecteaza incarcarea. Mai bine sa se arda ala decit finalul.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
c_brati |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 23 May 07 ![]() |
sa inteleg ca ai facut ampificatorul de dragul electronicii , pt ca toate mp3 au cel putin 4*45W. Mai bine dai un ban in plus decat sa-ti ia foc masina.
|
--------------------
dacia
berlina
1996 motor1,6
- gj-10-BBB
|
|
thedragon |
![]()
|
![]() Sange de modovean aka GALATI Group: Members Posts: 583 Joined: 4 February 07 ![]() |
45 w muzicali ! watt-i RMS au vreo 20 !
![]() ![]() This post has been edited by thedragon: 7 Jun 2007, 19:40 |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
omegabear |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 116 Joined: 24 January 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tatuci @ 7 Jun 2007, 08:22) Salut! ..... Amplificatorul lucreaza, calitatea sunetului este buna dar dupa aproximativ 30 min de functionare fierbe. Ampliful l-am facut pe un circuit TDA8560 si l-am pus intr-o carcasa de aluminiu babana. Pe bancul de proba a lucrat mult si bine pe o sursa de 12V stabilizata dar pe masina firbe in 30 de min....dupa aproximativ 30 de min de functionare carcasa de aluminiu (practic toata carcasa e un mare radiator) este fierbinte iar suntetl este oarecum acoperit de paraziti. ..... Eu stiam ca sursa trebuie sa asigure dublul puterii de iesire, adica 2x45 = 90 x 2 = 180W : 12V = 15A. Ma intreb daca pe bancul de proba aveti sursa de 12v la peste 15A. Sau de peste 180W. Daca aveti o sursa normala de 2-5 A (20-100W) atunci amplificatorul nu a debitat toata puterea si evident ca nu s-a incalzit. Pe bateria de la masina are curentul necesar si a aratat ce poate dar si faptul ca are racire deficitara. Nu trebuie alimentat din alta parte. Trebuie radiator cumsecade, la aceasta putere carcasa, fie ea si aluminiu nu disipa caldura suficient de repede. Plus ecranare, fise speciale (cu rezistenta mai mare) si eventual aprindere tranzistorizata. |
--------------------
DACIA
1310 L
1994
- B 10 AGE "Nu are convingeri decât acela care n-a aprofundat nimic."
E. M. Cioran |
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Si eu mi-am facut amplificator Kit cu TDA... mom am 2, Unul de 2x15W RMS care m da afara din masina si unul 2x6W RMS care urla si ala f frumos... PUNE sig de minim 10-15A pe fir (d-alea de aparatura electrocasnica, nu auto), cat mai aproape de alimentare, 10 cm de borna. Si Condensatori de minim 36V (dublul alim maxime ) cu capacitate de minim 10000uF.... sunt cam de 150mii in sus. Si scapi de paraziti de n-ai treaba... am facut multe incercari direct pe masina pana am obtinut rezultatele corecte. A: F IMPORTANT. NU PUNE (-) instalatiei pe borna (-) a bat. Direct pe caroserie! Si aia (- amplif pe - bat) e o sursa de paraziti.
B: daca ai amplif in portbagaj sa ai cablu gros de tot (2-3mm) pt alimentare. Si de la ala apar paraziti, daca e subtire (gen multifilar de prize). Noroc... |
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.652 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 21:37 |