DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Alarma-sfat pt viitor, ca sa vezi de ce nu merge cum trebuie!

jonny_b
post 22 Jun 2007, 07:56
Post #1

Membru

Group: Members

Mi-am achizitionat din Care4 o alarma si o inchidere centralizata TypeR si ca sa fac economii m-am apucat sa o montez de unul singur, fiind prima data cand faceam acest lucru! Bun.... pune actuatoarele, leaga firele, fac proba fara fetele de usa puse, merge, punem fetele de usa , nu mai merge unsure.gif , .Intrebare de ce nu aveau putere sa invinga forta incuietorii? Raspuns 1: fiecare incuietoare are cate un arculet de forma rotunda care e in legatura cu tija de blocare, l-am scos la fiecare, iar 2 actuatoarele nu aveau putere deoarece legasem + de la alarma pe siguranta de la casetofon, rezolvare - am legat plusul alarmei la + bateriei acum merge perfect.

--------------------
Dacia SuperNova 2002 - GR 03 LWJ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
costin_bad
post 22 Jun 2007, 08:41
Post #2

Membru

From: Bucuresti

Cred ca ar trebui sa lasi deoparte economiile si sa mergi la un instalator competent, caci la punctul 2, cauza pentru care actuatoarele nu aveau forta sigur este alta, un contact prost sau altceva, care la consumul actuatorului face sa cada tensiunea. Mai ales ca spui ca fara fete de usi mergea. Solutia ta de a alimenta direct de pe baterie, fara siguranta, este periculoasa pentru tine, caci la un scurtcircuit nu vei avea protectie printr-o siguranta care sa intrerupa circuitul si, ca urmare, bateria va fi pusa in scurt. Iar la capacitatea ei, te alegi sigur cu un incendiu!!! Desi este tensiune doar de 12-14 volti, bateria da curenti foarte mari in scurtcircuit, peste 100-150 A, functie de tipul si capacitatea ei.
Ca sa nu spun ca probabil pierzi si garantia la alarma, care se da doar la instalarea sa de catre service autorizat.

--------------------
suzuki sx4 glx 2009
+
jonny_b
post 23 Jun 2007, 07:47
Post #3

Membru

Pai de ce sa faca scurtcircuit ca si inchiderea si alarma sunt prevazute cu sigurante pe + ?
Si prima data le legasem pe siguranta care alimenteaza casetofonul si cd-romul (ca aum un cd-rom pe post de player).
Deci de acolo era pt ca alimentarea cu plus a cd-romului era stabilizata la 12V cu un LM 7812.
Nu vad de ce sa faca scurt daca fiecare circuit este protejat de o siguranta?

--------------------
+
Urs
post 23 Jun 2007, 09:36
Post #4

Membru autentic

From: Siret

Si eu sunt in situatia ta Jonny. Vreau sa-mi montez singur alarma + inchidere. Spune-mi te rog daca la usile fata aveai deja gaurile in broasca si ai pus direct tija actuatorului sau a trebuit sa le faci tu ?
De asemeni cum ai reusit sa indoi tija exact unde ai vrut tu (din cutie vin indoite numai la un capat) ? Am vazut ca sunt destul de groase si tari ca sa mearga de indoit usor cu un patent.
Multumesc.

--------------------
Dacia Logan 0.9 tce 2019
+
jonny_b
post 26 Jun 2007, 10:31
Post #5

Membru

Pai la usile din fata am scos tijele care blocheaza incuietorile si de ele am fixat capetele de la actuatoare si pe urma le-am fixa t pe pozitie!

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th July 2025 - 20:49
Forum Renault