Masina trepideaza, la punctul de lucru al ambreiajului
![]() ![]() ![]() |
Masina trepideaza, la punctul de lucru al ambreiajului
v_razvan_c |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 665 Joined: 11 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Discul de ambreiaj are niste arcuri pe el tocmai pentru a preintampina aceasta problema. Daca tu zici ca in orice turatie face la fel (de obicei, la un disc bun, trepidatia nu ar trebui sa se simta daca nu scazi turatia in schimbare sub, sa zicem 1400-1600 rpm) ma bate gandul sa nu ai arcurile alea decalibrate/decalite/sarite etc. Sau, poate, ambreiaj uzat usor neuniform?
This post has been edited by ATM: 30 Jun 2007, 01:42 |
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
v_razvan_c |
![]()
|
Ceva de arcuri banuiam si eu, dar speram sa fie altceva totusi, cum ar fi tampoane, nu stiu, orice, numai sa nu desfac cutia
![]() ![]() 30 Jun 2007, 02:55: Dar totusi,parca arcurile alea erau pentru a nu patina discul...ma rog ![]() This post has been edited by v_razvan_c: 30 Jun 2007, 01:55 |
--------------------
-
-
-
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
NU arcurile sunt problema, sau nu neaparat. Daca ar fi decalite, ar avea joc, ar prinde ceva mai brusc.
Dar masina ta trepideaza. Asa indica foarte tare ca placa de presiune ar fi deformata, si exact cand incepe sa mearga patinat, calca intr-o parte. Schimbi placa + disc. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
v_razvan_c |
![]()
|
Pai din cate vad ar cam trebui sa schimb totul, prinde si brusc... Insa cateodata trepideaza rau, alteori deloc, asta nu inteleg eu.
|
--------------------
-
-
-
|
|
mirceas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 4 July 06 ![]() |
trepideaza doar la plecarea de pe loc sau indiferent de viteza?
|
--------------------
Astra 1.6
/ Ex-Dacia 1310 '84
/ Dacia 1310 TLX '89
|
|
v_razvan_c |
![]()
|
La plecarea de pe loc, atunci cand ambreiajul se afla in punctul de lucru.
|
--------------------
-
-
-
|
|
mirceas |
![]()
|
eu am mers cu aceleasi simtome mult timp (peste 5000km), poate mai ai rabdare. poate fi de la placa de presiune dar si de la disc sau ambele. pana nu dai jos cutia nu poti stii.
la mine si acum prinde brusc, uneori se aude si un "buf" si ma gandesc sa nu fie de vina iar placa sau furca. da-i turatia necesara la plecare, o sa vezi ca nu mai trepideaza chiar asa. |
--------------------
Astra 1.6
/ Ex-Dacia 1310 '84
/ Dacia 1310 TLX '89
|
|
v_razvan_c |
![]()
|
OK,merci, ma deranjeaza dar asta e... o sa mai am rabdare
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
tampoane rupte:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
v_razvan_c |
![]()
|
Asta asteptam sa mi se zica
![]() 1 Jul 2007, 23:31: Dar care tampoane, eu le stiu numai pe cele 2 de la motor si una in spatele cutiei de viteze This post has been edited by v_razvan_c: 1 Jul 2007, 22:31 |
--------------------
-
-
-
|
|
mirceas |
![]()
|
nu e obligatoriu sa fie de la asta, eu nu am avut niciodata tampoanele rupte, in plus traversa in stare excelenta, totul bine fixat.
totusi nu strica sa le verifici... la capatul cutiei spre timonerie, e o traversa/jug care tine si ea cutia, fixata la capete prin doua tampoane. trage de ea, vezi sa nu aibe joc in tampoane, sau sa nu fie uzate. |
--------------------
Astra 1.6
/ Ex-Dacia 1310 '84
/ Dacia 1310 TLX '89
|
|
Buyaka |
![]()
|
![]() Membru pasionat Group: Members Posts: 507 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Ceva pete de ulei sub masina sau in zona gaurii de la volant?
|
--------------------
Dacia Berlina '96
Opel Frontera '97
'96; 4x4 '97
- B
|
|
v_razvan_c |
![]()
|
OK mirceas, o sa verific, asta cand o sa mai trec pe la o rampa.
Ulei curge de absolut oriunde ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
Pai am si eu o problema asemanatoare!
Dar la mine imi trepideaza la cuplarea ambreajului doar cand motorul este cald. Iar daca dau drumul mai repede la ambreaj cupleaza frumos. Auzisem tot pe aici pe undeva ca ar putea din si din cauza platinei, acum nu stiu... Acum, cel putin la mine, daca ar fi placa sau discul ar trebui sa faca la fel si la cald si la rece, sau nu? |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
mirceas |
![]()
|
nu, pentru ca la cald regimul de lucru al ambreiajului e altul daca uzura e mare.
|
--------------------
Astra 1.6
/ Ex-Dacia 1310 '84
/ Dacia 1310 TLX '89
|
|
v_razvan_c |
![]()
|
Si la mine cand e cald face rau de tot, cand e rece rar...
|
--------------------
-
-
-
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Daca s-a intamplat instantaneu, e "soarele" fisurat, daca a aparut treptat, e uzura neuniforma la disc sau chiar se intampla sa zboare o parte din disc,datorita proastei aderente a fibrei de sticla (nu azbest,cum era normal)cu restul componentelor, din care-i facut.
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
v_razvan_c |
![]()
|
Exista posibilitatea sa ma lase in drum, nici in viteza 1 nu intra cand este foarte fierbinte, trebuie sa bag 2, apoi repede 1.
|
--------------------
-
-
-
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Nu cred sa fie prea mare legatura intre temperatura si modul de anu intra,decat uleiul mai fluid din cutie. CAND VA LASA DISCUL(PATINEAZA) 6 patratele de clingherit cu laturile de 1,5 cm unse cu poxipol si introduse intre ferodouri la disc,cu o surubelnita, prin fereastra de vizitare a semnului de pe volanta, nu numai ca te aduce acasa ,dar te mai duce si inca un an.Am facut-o la multi printre care si un papuc ce cara marfa la magazin, de un an si inca merge. Tot pri acea fereastra vezi si daca discul e faramat(la 1310)
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
v_razvan_c |
![]()
|
"Tot pri acea fereastra vezi si daca discul e faramat(la 1310)"
Parca si a mea are o gaura la disc(1300), sper ca aia e, mi-a bagat cineva benzina pe acolo ca incepuse sa patineze discul din cauza ca intrase ulei... Oricum, merci pentru idei, sper sa mai tina, poate ii trece si cu tremuratul ala ca ma enerveaza. ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
Oricum stiu sigur ca placa de presiune este uzata, are ceva canale pe ea de la vechiul disc probabil. Dar inca nu imi patineaza discul, sau cel putin asa cred.
Inca nu stiu cum patineaza un disc, asa ca as dori sa imi explice cineva care a patit asa ceva sau care stie. |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
v_razvan_c |
![]()
|
Pai hai sa-ti zic eu cum patineaza un disc, daca mai sunt completari/corecturi va rog sa o faceti. Pur si simplu in treptele de viteza, atunci cand ambreiajul este sus si accelerezi, se simte cum motorul se tureaza fara ca masina sa ia viteza.
Cat priveste problema mea, mi-a spus cineva ca"s-a inmuiat placa"... ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Pentru a vedea daca si cum patineaza, trageti putin frana de mana, bagati a-4-a, turati la vreo 3000 de ture si la eliberarea ambreiajului normal. daca discul patineaza ,motorul va scadea putin in turatie ,fara a intampina prea mare rezistenta(atentie, nu-l tineti asa mai mult de 2 secunde ).Daca discul este bun , motorul se opreste imediat ce se cupleaza ambreiajul. NU UITATI de chestia cu penele intre suportul de metal al discului si ferodouri,daca nu sunt rupte. Unul tine ambreiajul apasat ,celalalt infige ,prin fereastra penele unse cu poxipol.
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
Deci pot sta linistit, pentru ca motorul nu se tureaza fara a creste turatia.
Multumesc pentru informatii. |
--------------------
Renault
Fluence
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 00:57 |