inocuire ceasuri bord, vreau turometru la bord
![]() ![]() ![]() |
inocuire ceasuri bord, vreau turometru la bord
nelu_1985 |
![]()
|
||
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
- 2-AB-9576 "Scump nu exista, ieftin nu rezista....."
|
|||
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
problema este ca daca vrei turometru si ceasuri de apa si ulei toate peacelasi tablou de bord atunci trebuie sa tragi niste fire la acele ceasuri mai trebuie sa se potriveasca modelul conectorilor instalatiei tale cu bordul pe care il pui este cam greu pentru cine nu are o idee despre instalatia electrica daca conectorii nu sint acelasi model atunci trebuie schimbata si instalatia electrica fata sau cel putin cu rabdare si experienta taiate firele de la conectorii vechi si lipit conectorii noi si izolat firele bine
This post has been edited by bygy007: 30 Jun 2007, 23:56 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
n-ar fi o problema pt mine inlocuirea mufelor, dar tre sa stiu daca ii acelasi cablaj si firele se pot monta in mufele noi la fel ca in celelalte, cat despre ceasurile de apa si ulei stiu ca mai trebe 2 sonde ca de temperatura si cea de ulei, iar la turometru alimentare si si impuls de la bobina si inca niste chestii pe care la stiu
|
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
nu avem nici un electrician printre noi???? nu imi vine sa cred, cred ca o sa ma apuc io sa fac pe electricianu'.........
![]() |
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Tabloul fara turometru are doua mufe identice, cel cu turometru are 3 mufe:una cu 6, una cu 8 alta cu 9 pini. Trebuie sa faci rost de la dezmembrari sau de la vreun electrician de acele mufe, evident, cu tot cu acele lamele-contact si cu cite o bucata de fir, macar de 15 cm atasat, adica cel ce ti le da sa taie manunchiul din instalatie; apoi, cu ambele "vitrine" cu ceasuri sa faci corespondenta fiecarui contact de la cel vechi la cel nou, sa faci legaturile; in plus vor trebui trase fire pentru sonda de presiune ulei, temperatura apa (pe care nu le ai pe masina si va trebui sa le montezi), apoi un fir la turometru (de la - bobina inductie), de la firul ce merge la "Brake" sa tragi alt fir si la lampa (!), daca ai lampi ceata spate si pentru alea se vor trage fire (o masa si un + de la butonul lor).
Operatia nu e simpla, la vitrina ta ai 12 fire, la cea noua ai 6+8+9 = 23 fire. de asemenea, pentru a monta sonda de ceas temperatura, va trebui sa schimbi capacul de pe chiulasa ta cu unul cu doua orificii. Pentru sonda de presiune ulei iti trebuie sonda si un teu de ramificatie, incit sa pui si sonda de ceas si pe cea de bec. O solutie mai simpla, daca vrei numai turometru, ar fi achizitia unuia din modelul "montat deasupra bordului", in stinga ta. Acuma, nu vreau sa te descurajez, doar am spus cit ai de munca; tu alegi daca "te bagi" sau nu. Eu am legat la a mea asa ceva, nu e usor, nici greu, dar ai de munca. Am lucrat vreo doua dupa amieze, cu tot cu demontare bord, asta in situatia in care eu aveam ceasuri in dreapta, deci sondele existau si mai aveam si turometru pe bord. This post has been edited by diaconuliviu: 4 Jul 2007, 08:38 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
sumi_nos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 237 Joined: 18 December 06 ![]() |
eu te sfatuiesc sa pui ceva ff frumos si ai absolut tot inafara de presiune ulei,pui ceasuri de bmw rechin eu asa am si am taiat mufele si am facut cu fire,pentru turometru am tras fire separate ca nu avea instalatia,si la indicatoarele benzina si temperatura am legat fire si merg la becuri tot fire cu becuri delea de lumineaza ceasul de temp si presiune alea rotunde de 1300.
daca vrei mai multe detali si vrei poza nu am dar am filmulet nu stiu cum al pot pune aici asa ca daca vrei intra pe mess-ul meu sumi_wrc |
--------------------
dacia
1410 SPORT
1989
- AG-01-MVU
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
mersi mult baieti de ajutor, o sa ma apuc pana la urma de modificat, dar nu chiar acuma ca nu prea am timp ca tre sa stau si la service sa imi fac carapacea asa cum vreau eu.
|
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 20:04 |