DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Schimbator + frana de mana

sonycu
post 17 Jul 2007, 08:36
Post #1

Alpinist de weekend !!

Group: Members
From: Bucuresti

salutare !!

asa cum e scris mai sus doresc sa schimb nuca schimbatorului de viteze, deasemenea o husa adecvata pt el.. nu in ultimul rand as dori sa schimb si manerul franei de mana si sa ii pun si o husa..

problema e ca desi m-am uitat pe internet pe "n" site-uri nu am gasit pe niciunul sa scrie ca aceste componente sunt compatibile cu dacia.. nu neaparat cu modelul solenza.. am fost efectiv in 2 magazine de asa zis tuning si vanzatorii de acolo mi-au spus ca nu se pricep si ca nu stiu daca cumpar un anumit schimbator de viteze de la ei si o husa daca se potrivesc la masina mea.. atunci oare ce stiu ei? cica: "pt dacie nu stim, daca aveai alt model, bmw, audi ceva" pai bine.. m-au lamurit de tot...

ma poate ajuta cineva? am cautat si pe acest site alte discutii referitoare la modificarile pe care eu vreau sa le efectuez dar nu am gasit nimic concret..

astept sugestiile voastre..

cristi

--------------------
Ex Dacia Solenza, Echiparea Scala, An 2004
Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
2dor
post 17 Jul 2007, 09:27
Post #2

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

Husa am luat eu din piele neagra(chiar piele) din targ. Era mai lunga dar i-am dat-o mamei mele si a cusut-o mai scurta cat aia originala de Solenza. Nuca tot din targ am luat-o era o bila sa spunem din aluminiu care s-a potrivit perfect, avand niste mansoane de plastic pentru mai multe tipuri de tevi de schimbator. Legat de frana de mana nu m-am agitat ca e mai greu de facut si nu am vrut sa risc sa stric ceva si sa raman fara frana de mana.

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
sonycu
post 17 Jul 2007, 09:58
Post #3

Alpinist de weekend !!

QUOTE(2dor @ 17 Jul 2007, 09:27)
Husa am luat eu din piele neagra(chiar piele) din targ. Era mai lunga dar i-am dat-o mamei mele si a cusut-o mai scurta cat aia originala de Solenza. Nuca tot din targ am luat-o era o bila sa spunem din aluminiu care s-a potrivit perfect, avand niste mansoane de plastic pentru mai multe tipuri de tevi de schimbator. Legat de frana de mana nu m-am agitat ca e mai greu de facut si nu am vrut sa risc sa stric ceva si sa raman fara frana de mana.
*

mersi pt raspunsuri..

--------------------
Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
+
BoomPunk
post 17 Jul 2007, 11:51
Post #4

Membru fara respect ptr lege si ``organ``!

From: Bucharest

Huse exista,manere de asemenea(ptr. frana de mana).Trebuie doar sa ai putina imaginatie,pricepere si cat-de-cat cunostinte tehnice.Trebuie sa tai manerul de plastic al franei de mana de-a lungul,sau sa bagi 2 lame de cutit/surubelnita intre plastic si metal pe laterale,ca sa poata fi extras mansonul de plastic.Apoi...daca iti iei manson rotund trebuie sa lipesti ceva pe laturile manerului ca sa devina cat-de-cat rotund,sa se potriveasca pe el mansonul cel nou.E ceva de munca,dar la mine consider ca s-a meritat.

--------------------
Dacia de calcat Zepter
+
sonycu
post 17 Jul 2007, 12:22
Post #5

Alpinist de weekend !!

QUOTE(BoomPunk @ 17 Jul 2007, 11:51)
Huse exista,manere de asemenea(ptr. frana de mana).Trebuie doar sa ai putina imaginatie,pricepere si cat-de-cat cunostinte tehnice.Trebuie sa tai manerul de plastic al franei de mana de-a lungul,sau sa bagi 2 lame de cutit/surubelnita intre plastic si metal pe laterale,ca sa poata fi extras mansonul de plastic.Apoi...daca iti iei manson rotund trebuie sa lipesti ceva pe laturile manerului ca sa devina cat-de-cat rotund,sa se potriveasca pe el mansonul cel nou.E ceva de munca,dar la mine consider ca s-a meritat.
*

hm.. manere am gasit, dar nu stiu daca sunt compatibile cu masina mea, nimeni nu stie sa-mi spuna.. iar problema mea cea mai mare este acel buton de la frana de mana, daca pun un maner de frana rotund nici vorba sa pun acelasi buton de acum pt ca nu va merge, imi trebuie unul mic si rotund, de unde sa fac rost insa??

--------------------
+
BoomPunk
post 17 Jul 2007, 17:02
Post #6

Eu am folosit unul de dacie berlina.Manerul de aluminiu pe care-l am are 3 capete cu filet,gauri pe diferite dimensiuni.Unul din ele s-a potrivit aproape perfect,adica nu e fix pe buton,dar nici spatiu prea mare n-a ramas.Manerul se desface in 3 bucati,intre a 2-a si a 3-a prinzand la infiletare si husa de maneta de viteze.Manerul e cumparat dintr-un supermarket,cam scump,dar eu sunt multumit de ce-a iesit. smile.gif

--------------------
Dacia de calcat Zepter
+
Reed
post 17 Jul 2007, 21:33
Post #7

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Compatibilitate??? pai e nespus de simplu: masori diametrul tijei de Slz si astfel te orientezi asupra "nucii" si apoi masori perimetrul la baza al husei. In ceea ce priveste frina vezi si acolo ceva cote si vezi sa corespunda cu ce vrei sa iei.

--------------------
Seat Toledo Signo 1,6 16V 2002 - -
former Solenza Prima 1,4 8V
+
sonycu
post 18 Jul 2007, 09:10
Post #8

Alpinist de weekend !!

QUOTE(BoomPunk @ 17 Jul 2007, 17:02)
Eu am folosit unul de dacie berlina.Manerul de aluminiu pe care-l am are 3 capete cu filet,gauri pe diferite dimensiuni.Unul din ele s-a potrivit aproape perfect,adica nu e fix pe buton,dar nici spatiu prea mare n-a ramas.Manerul se desface in 3 bucati,intre a 2-a si a 3-a prinzand la infiletare si husa de maneta de viteze.Manerul e cumparat dintr-un supermarket,cam scump,dar eu sunt multumit de ce-a iesit. smile.gif
*

am inteles, vreo 2 poze nu ai? doar asa sa imi fac o idee..

--------------------
+
BoomPunk
post 18 Jul 2007, 09:25
Post #9

Nu am poze,plus ca am masina momentan in service,asa ca nici nu pot face.Daca mai ai rabdare,la un moment dat voi pune si poze.Vezi ca free_fiber avea la pozele profilului ceva oarecum similar.Si se vede bine.

This post has been edited by BoomPunk: 18 Jul 2007, 09:25

--------------------
Dacia de calcat Zepter
+
Supapa_jR
post 18 Jul 2007, 10:08
Post #10

Membru autentic

daca te intereseaza ''nuci'' de schimbator am eu 2 momo si un Valor...mai multe detalii pe PM smile.gif

--------------------
Cagiva STX 350 / 30cp Enduro xt 660x SOLD
www.KawaMotors.ro
+
BoomPunk
post 18 Jul 2007, 10:21
Post #11

Singurul lucru pe care nu-l recomand,este sa-ti pui nuca prea grea.Aici intra chiar si cele de aluminiu.Am facut mai de mult greseala sa-mi pun o nuca din asta din aluminiu,se ingreunase maneta ceva de speriat.Acum am de ceva timp ``nuca`` de schimbator din lemn,imbracata in piele 100%.E usoara,nu simti cand schimbi,diferenta de la cer la pamant chiar si fata de cea stock.Dar e vorba doar de parerea personala.

--------------------
Dacia de calcat Zepter
+
sonycu
post 18 Jul 2007, 14:56
Post #12

Alpinist de weekend !!

QUOTE(BoomPunk @ 18 Jul 2007, 10:21)
Singurul lucru pe care nu-l recomand,este sa-ti pui nuca prea grea.Aici intra chiar si cele de aluminiu.Am facut mai de mult greseala sa-mi pun o nuca din asta din aluminiu,se ingreunase maneta ceva de speriat.Acum am de ceva timp ``nuca`` de schimbator din lemn,imbracata in piele 100%.E usoara,nu simti cand schimbi,diferenta de la cer la pamant chiar si fata de cea stock.Dar e vorba doar de parerea personala.
*

bun, bine ca mi-ai zis, de asta am si deschis topicul, pentru parerea voastra.. cu frana de mana o sa am ceva probleme insa, sa vad cum o adaptez eu..

--------------------
+
BoomPunk
post 18 Jul 2007, 14:57
Post #13

Daca esti din bucuresti te pot ajuta sa gasesti solutii,de orice pot duce lipsa,dar de imaginatie....niciodata. biggrin.gif

--------------------
Dacia de calcat Zepter
+
mark``
post 18 Jul 2007, 18:06
Post #14

Membru autentic

From: Tg.Mures

Am si eu o intrebare: nuca de Logan Prestige ati vazut pe undeva? Ca eu am cautat de numa si nici vorba! Arata foarte bine!

--------------------
Dacia Spring 2023
+
sonycu
post 19 Jul 2007, 10:43
Post #15

Alpinist de weekend !!

QUOTE(BoomPunk @ 18 Jul 2007, 14:57)
Daca esti din bucuresti te pot ajuta sa gasesti solutii,de orice pot duce lipsa,dar de imaginatie....niciodata. biggrin.gif
*

sunt din bucuresti da smile.gif eu insa ma tot gandesc la frana de mana, cum o adaptez eu..

QUOTE(mark`` @ 18 Jul 2007, 18:06)
Am si eu o intrebare: nuca de Logan Prestige ati vazut pe undeva? Ca eu am cautat de numa si nici vorba! Arata foarte bine!
*

eu unul nu am vazut.. daca gasesti tu primul nu uita sa ne anunti si pe noi..

--------------------
+
free_fiber
post 19 Jul 2007, 14:37
Post #16

Membru autentic

Cum spunea si BoomFunk, eu mi-am pus alt maner si husa de piele la frana de mana. Poze aici!
Toata distractia cu frana de mana a costat spre 300ron acum 2ani. Buton rotund am luat de la o berlina.
Aveti grija ce nuca cumparati si de unde. Eu imi luasem una de 100ron de la autoaccesorii.ro si in 3-4luni s-a cojit la fel ca una de 30ron din targ. Acum am una de Prestige (sa vedem cat tine si asta).

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
+
sonycu
post 19 Jul 2007, 14:41
Post #17

Alpinist de weekend !!

QUOTE(free_fiber @ 19 Jul 2007, 14:37)
Cum spunea si BoomFunk, eu mi-am pus alt maner si husa de piele la frana de mana. Poze aici!
Toata distractia cu frana de mana a costat spre 300ron acum 2ani. Buton rotund am luat de la o berlina.
Aveti grija ce nuca cumparati si de unde. Eu imi luasem una de 100ron de la autoaccesorii.ro si in 3-4luni s-a cojit la fel ca una de 30ron din targ. Acum am una de Prestige (sa vedem cat tine si asta).
*

apreciez promptitudinea cu care mi-ai raspuns.. nu ai zis nimic insa de ceasurile de logan sau de unde ai luat nuca de logan prestige.. ma intereseaza sincer si pe mine asa o nuca.. daca poti ajuta un posesor mai nou de solenza..

mersi

--------------------
+
mark``
post 20 Jul 2007, 13:54
Post #18

Membru autentic

From: Tg.Mures

Da, zi-ne fiber unde gasim si noi nuca prestige?

--------------------
Dacia Spring 2023
+
luciank
post 21 Jul 2007, 12:04
Post #19

Membru autentic

Aveti grija sa nu va luati porcarii de-alea la set: nuca schimbator si manere pt. usi din aluminiu care se prin in trei surubele, ca nu tin deloc. Dupa cateva folosiri trebuie restranse suruburile, si tot asa la infinit mad.gif . De asemenea, fostul proprietar a pus si peste pedale niste chestii de-astea la set, de mi se tot agata papucii in ele. Sunt supradimensionate, vrei sa apesi ambreiajul si apesi si pe frana. E chiar riscant, vrei sa pui frana si te trezesti ca ti se agata piciorul pe-acolo si intarzii 2-3 secunde.....

IMGA0557.JPG ( Size: 31.95k ) Number of downloads: 1444
IMGA0558.JPG ( Size: 29.8k ) Number of downloads: 1149
IMGA0559.JPG ( Size: 26.02k ) Number of downloads: 1083
IMGA0560.JPG ( Size: 31.37k ) Number of downloads: 1125

--------------------
Renault Megane 1 Hatchback 1999 1.6 16V RXE
+
free_fiber
post 21 Jul 2007, 12:36
Post #20

Membru autentic

Si eu am avut o nuca cu sistem de prindere pe 3 surubele d-alea... dar n-am avut probleme cu ea in acest sens intr-un an de zile. Am schimbat nuca respectiva din alte motive.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
+
sonycu
post 23 Jul 2007, 07:53
Post #21

Alpinist de weekend !!

QUOTE(luciank @ 21 Jul 2007, 12:04)
Aveti grija sa nu va luati porcarii de-alea la set: nuca schimbator si manere pt. usi din aluminiu care se prin in trei surubele, ca nu tin deloc. Dupa cateva folosiri trebuie restranse suruburile, si tot asa la infinit  mad.gif  . De asemenea, fostul proprietar a pus si peste pedale niste chestii de-astea la set, de mi se tot agata papucii in ele. Sunt supradimensionate, vrei sa apesi ambreiajul si apesi si pe frana. E chiar riscant, vrei sa pui frana si te trezesti ca ti se agata piciorul pe-acolo si intarzii 2-3 secunde.....

IMGA0557.JPG ( Size: 31.95k ) Number of downloads: 1444
IMGA0558.JPG ( Size: 29.8k ) Number of downloads: 1149
IMGA0559.JPG ( Size: 26.02k ) Number of downloads: 1083
IMGA0560.JPG ( Size: 31.37k ) Number of downloads: 1125

*

acelasi mod de prindere in 3 puncte pe care il arati tu aici in imagini il am si eu la nuca mea.. si imi cam face probleme, dupa numai 3 sapt, trebuie stranse constant.. aiurea..

--------------------
+
BoomPunk
post 23 Jul 2007, 08:01
Post #22

Ca o recomandare personala...eu cand am avut montat asa ceva,in primul rand am urmarit sa intre cu tot cu un manson de plastic,vine in acelasi ambalaj cu nuca,am pus un strop de vopsea pe fiecare surub si l-am strans.Nu a mai miscat vreodata,iar la desfacere a mers mai greu,dar a mers.

--------------------
Dacia de calcat Zepter
+
sonycu
post 23 Jul 2007, 08:07
Post #23

Alpinist de weekend !!

QUOTE(BoomPunk @ 23 Jul 2007, 08:01)
Ca o recomandare personala...eu cand am avut montat asa ceva,in primul rand am urmarit sa intre cu tot cu un manson de plastic,vine in acelasi ambalaj cu nuca,am pus un strop de vopsea pe fiecare surub si l-am strans.Nu a mai miscat vreodata,iar la desfacere a mers mai greu,dar a mers.
*

mersi pt sfat, despre mansonul din cauciuc stiu, a venit si la mine in pachet, de fapt am avut chiar 4, diverse marimi, din astea 4 am montat 2, unul in interiorul nucii iar cel de-al 2-lea l-am pus pe capatul manetei.. deci nu e problema ca nu ar fi avut unde sa se insurubeze, a prins exact cauciucul ala, problema e alta, acele mici suruburi sunt foarte bune nimic de comentat dar materialul schimbatorului.. ehh asta e altceva, adica dupa am invartit eu putin surubul acolo deja a inceput sa se largeasca gaura intelegi? la fel la toate 3, se macina asa.. iar acum suruburile respective deja sunt prea mici pt gaura care s-a format prin montarea lor acolo.. solutie? ori alte suruburi mai mari din acelasi model ori alta nuca...

--------------------
+
sonycu
post 14 Aug 2007, 11:08
Post #24

Alpinist de weekend !!

salutare..

astept in continuare niste recomandari.. pentru nuca schimbatorului de viteze si frana de mana...

bafta

cristi

--------------------
+
sonycu
post 3 Sep 2007, 14:31
Post #25

Alpinist de weekend !!

up

--------------------
+
sonycu
post 30 Oct 2007, 09:19
Post #26

Alpinist de weekend !!

s-a rezolvat..

nuca schimbatorului de viteze l-am schimbat cu o nuca de logan modelul 2

husa schimbatorului de viteze este tot de logan.. dupa mici adaptari.. deoarece este mai mica decat cea originala de solenza.. dar am reusit..

manerul franei de mana l-am schimbat si pe el.. dupa mici adaptari l-am montat.. am cumparat insa o maneta de dacie 1310 din care am luat butonul rotund.. pentru a-l monta pe noul maner..

husa franei de mana a fost adaugata deoarece ea initial nu exista..

zilele astea o sa postez poze..

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th June 2025 - 17:21
Forum Renault