Faza lunga nu mai merge. Unde e releul de faruri?
![]() ![]() ![]() |
Faza lunga nu mai merge. Unde e releul de faruri?
Claudiopolis |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 29 July 04 From: Sibiu ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 L
|
|||
OCEBE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
era bine daca aveai completat in profil tipul masinii; cel mai comun releu de faruri se gaseste in compartimentul motorului pe dublura aripii stangi; are forma unui cub cu latura cam de 2,5 cm.
|
--------------------
dacia
1300 Am avut o DACIA 1300
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
releul poate fi montat si pe la compartimentul sigurantelor; oare nu ti s-a ars faza lunga la faruri? verifica.
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
george_d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 343 Joined: 10 February 04 From: Bucuresti ![]() |
O problema asemanatoare aveam si eu: dadeam pe faza lunga si se aprindea un singur far din 4. Dupa ce am strans contactul la masa pentru farurile din dreapta a disparut problema. Poate sa-mi explice si mie cineva fenomenul ?
|
--------------------
Dacia
1210
|
|
Claudiopolis |
![]()
|
Masina mea e 1310 L Berlina. Pe dublura aripii stangi am un releu insa e releul instalat pentru proiectorele din bara. Tot acolo e si releul de incarcare (electronic). Altul n-am vazut.
|
--------------------
Dacia
1310 L
|
|
OCEBE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
QUOTE(Claudiopolis @ 18 Oct 2004, 14:39) Masina mea e 1310 L Berlina. .... e releul instalat pentru proiectorele din bara.... Altul n-am vazut. Mai cauta-l; in mod normal trebuie sa-l ai; 1310 au 4 faruri (respectiv becuri) pentru faza mare iar doar intrerupatorul blocului de lumini nu poate duce un consum atat de mare; urmareste firele de la sigurantele de faza mare si vezi unde duc; daca dintr-un motiv sau altul chiar n-ai releu, monteaza-ti unul. |
--------------------
dacia
|
|
Claudiopolis |
![]()
|
A mea e cu doua faruri (patrate). L-am cautat de mi-am prins capul in bord si altul n-am gasit. Incep sa cred ca e o defectiune a blocului de lumini.
|
--------------------
Dacia
1310 L
|
|
Metalic |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 5 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu desi am dacia 1300 tot becuri cu doua faze am . Mi s-a intamplat si mie sa ma trezesc fara faza lunga de 3 ori . Erau de vina contactele care necalcand bine pe papucii becurilor ardeau frecvent faza lunga . Am remediat problema si de 6 luni nu mai am deloc probleme cu faza lunga.
In schimb cand comut pe faza lunga imi scade turatia motorului si parca scade si intensitatea luminii de pe bord. Are idee cineva ce se intampla?? |
--------------------
Dacia 1300
berlina On the day I was born, the nurses all gathered 'round
And they gazed in wide wonder, at the joy they had found The head nurse spoke up, and she said leave this one alone She could tell right away, that I was bad to the bone. |
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Metalic, verifica incarcarea. Poate a venit vremea sa schimbi releul de incarcare. Sau ai becuri prea puternice, si instalatia nu tine. Sau siguranta aproape defecta, legata cu lita. Check'em all!
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
Metalic |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 5 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu am panou de sigurante la masina , de fapt am dar sunt automate , sunt niste butoane care la suprasarcina (scurt) sar si prin reapasare totul reintra in normal .
|
--------------------
Dacia 1300
berlina On the day I was born, the nurses all gathered 'round
And they gazed in wide wonder, at the joy they had found The head nurse spoke up, and she said leave this one alone She could tell right away, that I was bad to the bone. |
|
BasIc |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 21 November 03 From: BRASOV ![]() |
si in cazul unui scurt la apasare repetata ce se intampla?
eu nu am mai auzit de tipul asta de protectie la scurt de aceea intreb. Si asa ca SI gluma:Se face economie la sigurante in felul asta? |
-------------------- "Bas|c Rulzz!"
|
|
Cib |
![]()
|
![]() fost posesor de Solenza Group: Members Posts: 493 Joined: 27 July 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(BasIc @ 20 Oct 2004, 12:22) si in cazul unui scurt la apasare repetata ce se intampla? eu nu am mai auzit de tipul asta de protectie la scurt de aceea intreb. Si asa ca SI gluma:Se face economie la sigurante in felul asta? vezi cai ai arsa siguranta sau sigurantele chiar daca sunt automate se pot arde... |
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
- B-43-ZGO, SV-02-SST Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii |
|
OCEBE |
![]()
|
QUOTE(Claudiopolis @ 20 Oct 2004, 07:20) A mea e cu doua faruri (patrate). L-am cautat de mi-am prins capul in bord si altul n-am gasit. Incep sa cred ca e o defectiune a blocului de lumini. daca-i cu doua faruri nu-l mai cauta ca n-ai sa-l gasesti ptr. ca la cele cu doua faruri nu s-au prevazut relee de faruri; in cazul asta defectul e in blocul de lumini sau ambele sigurante ptr. faza mare defecte. P.S. ce fel de 1310 e atunci daca e cu doua faruri? |
--------------------
dacia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 00:43 |