DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Frana si service-urile Dacia...

george_slz
post 27 Jul 2007, 16:22
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: BUCURESTI S6

Am incercat de vreo 5 ori sa rezolv problemele cu frana. Pe rand, in serviceurile Dacoserv, Meridian Vest, Autocenter, si in sfarsit azi la recomandarea Vocea Clientului(D-l Cincian)....sa merg si la Meridian Sud.

Aici un inginer s-a ocupat de problema....Test de franare excelent, nu mai are rost sa mai amintesc sau sa pun poze. A balmajit cel de la stand cum ca ar fi discurile ovalizate sau ceva de genu...abera....l-au ignorat toti.....Am cerut si un test de amortizoare, m-a refuzat pt ca nu aveau banc de test....
Am mers pe strada cu inginerul Stoica si am franat eu intai, destul de violent. Masina a pierdut traiectoria, desigur acest lucru nu a impresionat, pt ca se presupune ca eu nu trebuie sa blochez rotile niciodata. Cu alte cuvinte, nu e dezechilibru, ci prostie, pt ca la franare cu blocare de roti, masina VA PIERDE TRAICTORIA DE DINAINTE DE FRANARE....
Sa va mai spun ca dupa ce s-a urcat el la volan si a intrat pe un drum de legatura, extrem de ingust, dar bine asfaltat, din jurul unui supermarchet din zona, a trecut cu 60 km -70km/h printr-o intersectie, fara vizibilitate, cu o parcare a supermaket-ului. Cand a ajuns la 10 m de intersectie, a dat un claxon scurt, fara sa ia piciorul de pe acceleratie. Eu in dreapta, am inghetat. Pentru prima oara in viata am simtit ca imi ingheata sangele in vine.....Daca iesea doar un bot de masina, sau cabina unui camion din curte, ne faceam praf! Ala nimic, nu a sesizat ce tampenie era sa faca, ba chiar, mai in fata, a facut si o intoarcere cu frana de mana. Tot ca el era, masina era buna, si gata. Frana inainte de curbe, la cativa metri de gardul de beton din fata, se credea sofer bun...
Daca si voua va fuge masina, cum imi fuge mie, la blocaj de roti, pe drum drept fara inclinare si toate conditiile ca sa stea bine pe sosea pana la oprire, atunci nu am inteles eu ce se intampla cu acest model de Dacia. Berlina statea perfect pe traiectorie la franare cu roti blocate.
Credeam ca dacia a fabricat Solenze nu Sicrie....Doamne fereste , dar din pacate specimenele astea asta spun, masina este buna,iar prostul-proprietar, adica eu (dar poate nu numai eu), nu stie sa o aprecieze. In realitate este o masina cu comportament imprevizibil, aici merge bine, dincolo fuge de fund.

Sper ca voi aveti parte de dacii mai bune, eu raman la ideea ca accidentele se vor inmulti, si vor muri oameni, iar cei ce trebuiau sa ia masuri, vor dormi linistiti in patuturile lor(vezi pe cei de la RAR care ies din birouri la fel de des ca cei de la Protectia consumatorului, cei de la Garda de mediu....s.a.m.d)!

This post has been edited by george_slz: 27 Jul 2007, 16:25

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lucian_v
post 30 Jul 2007, 13:36
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Mda..ai dreptate ce sa zic....cumpara-ti o masina si gata pentru ca nu vad cum ai putea rezolva aceasta problema sad.gif

--------------------
--- --- --- - ---
+
nh1980ro
post 30 Jul 2007, 14:01
Post #3

Membru

From: Togo-Togo.

Faci si tu ca cei cu papucii, pui vreo 2-3 borduri in portbagaj. smile.gif La mine merge bine frana violenta, dar mi-a facut si mie figuri de 2-3 ori, din fericire cand faceam asta de test. smile.gif
Daca nu ai dezechilibre majore intre roti si toate rotile au presiunea corecta, n-ar trebui sa ai prea multe probleme. Oricum mare atentie la functionarea corecta a limitatorului si la tipul de anvelope. De asemenea devierea de la traiectorie are loc si pe un drum putin inclinat sau daca pe margine este nisip/pietris (rotile franeaza pe medii diferite).

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
C a t a l i n
post 30 Jul 2007, 15:19
Post #4

Este vorba de această mașină, care costă 5600 euro? huh.gif Nașpa...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
lucian_v
post 30 Jul 2007, 15:47
Post #5

Membru autentic

5600 euro o solenza ??? radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
--- --- --- - ---
+
steph
post 30 Jul 2007, 19:59
Post #6

Membru autentic

Stricata chiar =))

--------------------
Toyota Yaris TS - Bucuresti
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 12:04
Forum Renault