Solenza DN1, accident
![]() ![]() ![]() |
Solenza DN1, accident
AdrianGTA |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 31 July 07 From: Buftea ![]() |
|
||
--------------------
Renault
CLIO ESTATE
2014
- IF-92-HAR ~Make room for the GTA~
|
|||
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
? nu inteleg nimic. ce e asta? vreun cod sursa?
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
AdrianGTA |
![]()
|
![]() <span class='edit'>1 Aug 2007, 00:23:</span> uite ca am reusit fara sa vreau ![]() ![]() ![]() This post has been edited by AdrianGTA: 1 Aug 2007, 00:23 |
--------------------
Renault
CLIO ESTATE
2014
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
un dobitoc ala cu opelul. a facut o mare prostie.nu stiu cum s-a descurcat solenta dar trebuie luata in vedere si viteza care a fost redusa de franarea violenta.
ps: ala cu opelul s-o fi uitat la drum sau ? |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
sefu_alx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 878 Joined: 2 February 06 ![]() |
din cate vad din sens opus nu venea nicio masina deci soferul solenzei ar fi putut sa evite..dar probabil s-a intamplat asa repede incat nu a avut timp sa reactioneze
|
--------------------
x
y
2009
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Se putea evita.. soferul solenzei a tras dreapta in sensul sau de mers, cand trebuia sa traga stanga. Oricum nu are nicio vina, un dobitoc ala cu Opelul.
Bine ca nu a patit nimeni nimic. Frumos oricum cum s-a deformat Solenza ![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
sefu_alx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 878 Joined: 2 February 06 ![]() |
m-am uitat mai atent ..era suficient putin sa ia dreapta si evita..si chiar daca ar fi mers drept si nu ar fi luat stanga deloc impactul era mai slab.
mi se pare suspect faptul ca nu au vrut niciunul sa dea declaratii si faptul ca soferul solenzei a virat stanga in loc de dreapta si chiar accidentul in sine..cum sa nu te asiguri cand faci stanga ? ![]() This post has been edited by sefu_alx: 1 Aug 2007, 02:19 |
--------------------
x
y
2009
|
|
BoomPunk |
![]()
|
![]() Membru fara respect ptr lege si ``organ``! Group: Members Posts: 637 Joined: 20 March 06 From: Bucharest ![]() |
QUOTE(sefu_alx @ 1 Aug 2007, 03:18) mi se pare suspect faptul ca nu au vrut niciunul sa dea declaratii si faptul ca soferul solenzei a virat stanga in loc de dreapta si chiar accidentul in sine..cum sa nu te asiguri cand faci stanga ? ![]() Ce e asa de greu de ințeles? ![]() Unii merg pe principiul ``lasă că mă feresc alții``.E vorba de inconștiență,nesimțire,lipsa de maturitate,lipsa de respect pentru alții si pentru viată in sine.Ceea ce a făcut cel cu Opelul nu are nici o scuza. Bine ca n-a murit nimeni in urma acestei tâmpenii... |
--------------------
Dacia
de calcat
Zepter
|
|
AdrianGTA |
![]()
|
stiu un prieten cu un logan, care a facut aceeasi greseala la 2 m de trecerea de pietoni!a facut stanga, s-a uitat si nu a vazut nimic si a inceput manevra! nu s-a grabit datorita acostamentului, ca a vrut sa treaca incep peste el si o dacie a venit in viteza lovind-ul in lateral! dacia a avut 14 m urma de franare park!
Imag000.jpg ( Size: 161.39k ) Number of downloads: 242 Imag001.jpg ( Size: 154.59k ) Number of downloads: 215 Imag005.jpg ( Size: 152.2k ) Number of downloads: 237 This post has been edited by AdrianGTA: 1 Aug 2007, 09:42 |
--------------------
Renault
CLIO ESTATE
2014
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ce prieteni ai... unu îți fură mașina și ți-o rupe în gropi, altu e kamikaze...
![]() Schimbă-i până nu... |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
AdrianGTA |
![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() din 7 prieteni care ii stiu cu masini, 5 si-au busit masinile macar o data! 1 a intrat intr-o ambulanta parca, altul a sarit de pe pod la buciumeni pe dn1a iar cu alta ocazie a intrat intr-un sant in crevedia, altul ciocnire cu un megan (a intrat in spate lui), mai baiatu cu loganul din poze, si ultimul nu stiu cum a reusit de si-a strambat aripa stanga rau de tot! pana acum nu am avut nici o problema, si sper sa nu am ![]() ![]() 1 Aug 2007, 11:09: mi-am adus aminte! a acrosat o masina cu aripa stanga ![]() This post has been edited by AdrianGTA: 1 Aug 2007, 11:09 |
--------------------
Renault
CLIO ESTATE
2014
|
|
bolek_bolek |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 309 Joined: 14 June 06 From: Bucurestii din deal ![]() |
Mah, poate o fi vreun club de kamikaze pe la voi pe acolo, sau v-ati imprietenit toti la sectia de accidente usoare?
|
--------------------
dacia
slz
$K@|@_04
- Numar inmatriculare Dau raspunsuri tampite la intrebari tampite.
Conduc Incet, Dar Prost...asa , ca si voi... |
|
AdrianGTA |
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
CLIO ESTATE
2014
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Eu n-am vrut să zic asta: "cine se aseamănă se adună"
![]() |
--------------------
-
-
|
|
AdrianGTA |
![]()
|
MI-am dat seama catalin
![]() 1 Aug 2007, 14:40: Ce nesimtiti sunt unii ![]() This post has been edited by AdrianGTA: 1 Aug 2007, 14:40 |
--------------------
Renault
CLIO ESTATE
2014
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
@AdrianGTA Si toti prietenii tai au permisul de maxim 1 an -2 nu-i asa?
In primul clip voi ziceti ca a tras soferul dreapta, dar eu cred ca l-a tras dreapta frana .. ![]() In timpul uui accident nu prea poti evita nimic daca n-ai ABS si nu dai drumu la pedala aia de frana.. ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
cris.g |
![]()
|
Member Group: Members Posts: 37 Joined: 8 May 07 ![]() |
Eu cred ca a tras dreapta in prima faza pentru ca a crezut ca ala cu Opel-ul se va opri si ii va ramane lui banda din dreapta, iar cand a vazut ca ala trece a franat violent, iar fara ABS si daca nu dai drumul la pedala, cum a spus si nh1980ro, poti sa-ti iei adio de la controlul masinii.
|
--------------------
VW / Peugeot
Golf 7 / 207
GTI / 1.4 HDI Ex - Solenza Scala
|
|
AdrianGTA |
![]()
|
dap nh1980ro! 1 an e mult spus
![]() ![]() |
--------------------
Renault
CLIO ESTATE
2014
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Ideal e să frânezi la limită, exact cât să nu se blocheze roțile (vezi ABS). Sunt acționate și roțile spate, dar au un limitator al forței de frânare, ca să nu se blocheze, că altfel e de rău în viraje.
|
--------------------
-
-
|
|
AdrianGTA |
![]()
|
Si daca drumul e drept si imi iese ceva in fata, pot sa franez la limita si sa trag si frana de mana ? ajuta la ceva? sau imi face mai mult rau?
![]() |
--------------------
Renault
CLIO ESTATE
2014
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
@AdrianGTA Cand esti la volan cel mai bine e sa incerci sa anticipezi situatiile potential periculoase si sa reduci viteza inainte sa fii nevoit sa franezi violent. Practic nu intotdeauna poti anticipa (din cauza oboselii, drumului - daca te uiti dupa gropi, dar e bine sa fii cu ochii in 4 ..
![]() Solenza are prostul obicei sa fuga de spate, deci in viraje nu e prea bine sa franezi tare, mai ales daca esti pe linia de tramvai de exemplui unde e beton pe jos si nu asfalt. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() Roțile blocate înseamnă că pierzi controlul asupra direcției, iar spațiul de frânare se mărește. This post has been edited by Catalin Marinarul: 2 Aug 2007, 14:35 |
--------------------
-
-
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
![]() Alpinist de weekend !! Group: Members Posts: 612 Joined: 3 July 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AdrianGTA @ 2 Aug 2007, 14:28) Si daca drumul e drept si imi iese ceva in fata, pot sa franez la limita si sa trag si frana de mana ? ajuta la ceva? sau imi face mai mult rau? ![]() daca mergi drept si tragi frana de mana ti-a fugit curul muuuult de tot.. asa ca nu e recomandat.. doamne fereste sa faci asta iarna ca ajungi sa te intorci la 180 de grade.. bafta cristi |
--------------------
Ex Dacia
Solenza, Echiparea Scala,
An 2004 Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
|
|
AdrianGTA |
![]()
|
de tinut minte
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
CLIO ESTATE
2014
|
|
TBonu |
![]()
|
![]() membru modificat Group: Members Posts: 537 Joined: 2 May 07 From: Pitesti sau Bucuresti ? ![]() |
Daca tot de dau sfaturi pe aici puteti sa imi spuneti si mie care e treaba cu frana de motor?? Ca eu scoala de soferi am facut-o ca sa am pe ce da bani si cam atat, deci cum se foloseste exact, adica de ex sunt in a V-a si vreau sa folosesc frana de motor ce fac?? Multumesc.
|
--------------------
dacia
solenza
2004/custom Turism la cele mai mici preturi: [URL=http://www.sejurtravelghid.ro]SejurTravelGhid[/URL]
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Cuplezi treapta a IV-a și nu atingi accelerația... Mașina va frâna... Pentru un efect mai consistent, cuplezi direct a III-a, dar motorul se va tura mult... Asta e frâna de motor.
Tehnica aceasta se folosește combinat cu frâna de picior, deci nu apeși ambreiajul când calci frâna, ci mai târziu, și eventual retrogradezi 2 trepte, și ridici iar ambreiajul... Sper să se înțeleagă câte ceva... |
--------------------
-
-
|
|
TBonu |
![]()
|
![]() membru modificat Group: Members Posts: 537 Joined: 2 May 07 From: Pitesti sau Bucuresti ? ![]() |
OK si ambreajul il ridic repede sau mai incet?? Deci sa recapitulam.. Sunt in a V-a schimb a III -a si apoi folosesc usor frana de picior. Si care e frana de serviciu cea de picior??
|
--------------------
dacia
solenza
2004/custom Turism la cele mai mici preturi: [URL=http://www.sejurtravelghid.ro]SejurTravelGhid[/URL]
|
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
da
|
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
QUOTE(TBonu @ 6 Aug 2007, 09:52) OK si ambreajul il ridic repede sau mai incet??Sunt in a V-a schimb a III -a si apoi folosesc usor frana de picior. Si care e frana de serviciu cea de picior?? Ambreiajul îl ridici ușor, dar frâna de picior o acționezi din primul moment, mai tare sau mai încet, în funcție de situație... Deci: apeși frâna, apoi apeși ambreiajul, cuplezi a III-a , ridici ușor ambreiajul... (în tot acest timp cu dreptul frânezi...) Frâna de serviciu este cea de picior. |
--------------------
-
-
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Frana de motor se simte cel mai bine in treptele 1,2 si 3 in ordine descrescatoare a efectului (adica in treapta I se simte cel mai bine frana de motor).
Frana asta e foarte utila cand mergi prin noroi, gheata , zapada ca sa nu pierzi controlul masinii, dar si in alte situatii (viraje, mazga etc.) De exemplu esti pe o panta foarte abrupta si e polei pe jos, bagi in treapta I si pleci usurel de pe loc si pastrezi viteza aproximativ constanta folosind acceleratia. Daca, cobori serpentine poti folosi treapta 2 sau 3 in functie de cat de mare e virajul respectiv. Cel mai bine te poti juca cu astea in linie dreapta sa vezi cum reactioneaza masina. Adica bagi a 2-a si accelerezi si apoi ridici usor piciorul de pe acceleratie si vezi cum masina incetineste, etc. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 14:15 |