Piscina in masina
![]() ![]() ![]() |
Piscina in masina
ciprianb2000 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 5 July 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
- IS- -
|
|||
ador13 |
![]()
|
![]() VADER Group: Members Posts: 263 Joined: 9 September 05 From: Mangalia ![]() |
QUOTE De la cheder nu pare a fi ca e in regula. Asa au crezut mai multi posesori de Solenza..dar dupa ce au bagat silicon la geamuri, au scapat de problema. Sincer, si mie imi baga apa in portbagaj, destul de multa, o sa bag si eu silicon. Nu stiu insa ce fel de silicon, si pe unde il bag, pe afara sau pe interiorul parbrizului? Sau pe amandoua partile?.. |
--------------------
OPEL
ASTRA
H 2007
- CT-13-... EX: DACIA SOLENZA
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Verifica sa nu ai infundate furtunele de scurgere din compartimentul aerotermei. E spatiul acoperit de dreptunghiul ala de plastic negru din fata parbrizului si care are gaurele in el pe partea soferului. Trebuie sa ridici capota inatai.
Daca nu-s infuindate furtunele alea inseamna ca-ti intra pe la chederul parbrizului. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
corect ce a spus colegul mai sus.
verifici mai intai scurgerile alea. sunt 4 scurgeri. ca sa scoti plasticul ala de acolo mai intai scoti chederul . daca acolo e curat atunci demontezi partea superioara a bordului si vei vedea urma pe unde intra apa. Dai cu silicon si gata. personal am folosit silicon sanitar...dar cam dupa 2 ani trebe sa il schimbi ca nu isi mai face treaba. bafta |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
ciprianb2000 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 5 July 05 ![]() |
Am desfacut chederul ala si am scos masca aia din plastic.Putina apa dar nu in exces. Bag degetul in fiecare scurgere nu am intalnit obstacole.Era cam murdarie pe acolo si ma gandesc sa o spal.I-au o galeata cu apa si o bag pe acolo.Surpriza nu se scurgea pe nicaieri.Ma uit mai bine la scurgeri si ce vad?Toate erau infundate,parca aveau dopuri dar undeva pe la mijloc.Dupa ce le-am curatat pe toate si le-am spalat bine am mai bagat o galeata de apa care s-a scurs imediat.Deci am rezolvat problema fara alte complicatii.
Concluzie: Mai trebuie sa mai verificam si unele detalii aparent nesemnificativedaca nu vrem sa avem surprize. Multumesc tuturor pentru idei. |
--------------------
Dacia
Solenza
- IS- -
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
Problema e veche. Uneori apa se mai infiltreaza si prin usa. Ce am facut eu la a mea. Am desfundat si a fost foarte bine. Nu mai intra in dreapta. Dar intra in stanga. Am bagat ceva silicon la parbriz (insa ce e drept ca doar la baza parbrizului) si nu am vazut imbunatatiri mari. Mergand in descrierile unui alt topic insa (http://www.daciaclub.ro/Apa-in-DSN-rezolvari-t26963.html) am descoperit ca de multe ori problema e ca etansarea aerotermei de tabla masinii nu e perfecta. Am pus silicon in jur si nu mai ploua decat cam o picatura la 10 minute
![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
sub aripile fata ai niste furtunase negre, curata-le bine sa nu ai frunze si altceva in ele, 90% de acolo e problema
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
da da de la furtunasele alea de scurgere am facut si eu baie la picioare ... Plouase tare ... ma urc in masina si dau la cheie ... aud bolborosind apa si simt cum ma inund la picioare ... curgea ca la balamuc prin dreapta jos .... Speriat dau apa afara cum pot si plec. Am intrebat multe persoane in ziua aia . Am ajuns la mecanic, a suflat in compartimentul ala de era specificat de un coleg mai sus. A scos furtunasele de scurgere de tot si nu mai am probleme. Deci fa curatenie in compartimentul ala ...
|
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
metrix4you |
![]()
|
![]() Pasionat de Solenza Group: Members Posts: 505 Joined: 13 March 07 From: Giurgiu ![]() |
mie cand mi-au schimbat la service usa stanga spate , nu mi-au mai pus si folia aia alba.
la o ploaia mai serioasa am gasit usa mocheta din spate stanga.Intrebare: se poate sa fie din cauza foliei ? am cautat si alte indicii dar nu am gasit nimik.nu am pus nici pana acum alta folie , dar cred ca o sa pun |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
- Gr-03-EGV ... doar eu si "Solnitza" mea ...
|
|
spmihai |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 19 June 07 From: Alba Iulia ![]() |
se poate sa fie de la folie, eu am supernova unde problema apei este arhicunoscuta. cum solenza si supernova sunt asemanatoare, cam stiu pe unde intra apa si folia aia este unul din locurile buclucase
|
--------------------
Dacia
Logan, ex. SuperNova
Preferance
- AB 07 JBH
|
|
wind |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 630 Joined: 19 January 07 From: bucuresti ![]() |
cu ocazia schimbarii filtrului de "polen", am verificat si eu scurgerile dar am gasit doar doua, una in dreapta sub rezervorul de lichid parbriz si cealalta in stanga.
Totusi am inteles ca sunt 4 ? unde sunt celelalte doua ? Furtunase nu am gasit la scurgeri. de fapt cred ca le am prin casa de la fost propr. dar nu am stiu pana acum cei cu ele. Sa le montez ? Care e rolul lor ? |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pai daca le montezi se infunda ,dar curge apa mai frumos ddin ele.
Ai 2 scurgeri pe sub aripi, se vad pe langa amortizoare parca si 2 pe interior, una e langa tulumba de la pompa de frana si una in partea cealalta langa furtunasul de condens de la A/C. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
wind |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 630 Joined: 19 January 07 From: bucuresti ![]() |
alea de sub aripi e clar le-am gasit. dar astea din interior dau apa inspre motor sau cum..
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
nh1980ro |
![]()
|
nu inspre motor. Apa se prelinge din furtune jos. Furtunele sunt lipite de pretele ala din spatele motorului.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Psych0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 5 October 07 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003
|
|
Sir Andrew |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 534 Joined: 11 December 07 From: Galati ![]() |
Eu detin o Solenza din 2004. Masina pe care o foloseste sotia si cu care a avut un accident in vara. Pana la accident in masina nu a intrat apa si eram chiar fericit ca am nimerit o masina bine inchegata, stiind problemele altor posesori. Insa dupa reparatie imi intra apa in partea soferului. Nu foarte multa insa destula sa ma incomodeze. Am gasit pe unde intra apa. Este pe la usa undeva jos infiltrandu-se pe la chederul de cauciuc. Sunt doua firisoare mici ude de apa. Cum pot rezolva ? Pot pune silicon direct pe cauciuc? Sau sub usa?
|
--------------------
Dacia
Logan
2011/Prestige/1,6 16v
|
|
ghiocel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 10 June 05 ![]() |
Eu cred ca de vina este folia protectoare de sub tapiteria usii. Nu mai este lipita etans si ma indoiesc ca din cauza accidentului, mai repede datorita vechimii. Incearca sa umbli acolo si verifica. Daca asa este cumperi un tub silicon, nerecomandat cel sanitar pentru ca tine putin, se exfoliaza, gasesti de origine, Renault si remediezi problema. Bafta.
|
--------------------
dacia
Logan Ph.2, 1.6, 16V, Supernova, Solenza
2008, 2001, 2003
- B.--.---
|
|
Sir Andrew |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 534 Joined: 11 December 07 From: Galati ![]() |
Mersi mult...am sa incerc sa o duc la spalatorie si sa o ude bine prin zona usii sa vad exact pe unde imi intra apa...
|
--------------------
Dacia
Logan
2011/Prestige/1,6 16v
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai da fata usii jos si vezi unde e dezlipita folis. De asemenea verifica sa ai in spatele difuzorului inca o folie mai mica; asta protejeaza difuzorul si e ca sa nu intre apa in habitaclu.
Iti trebuie o surubelnita cu un cap mai ciudat (gasesti in targ capete din astea) si ai de desfacut 3 suruburi pe partea dinspre balamale, 2 in partea de jos, 1 surub care tine manerul usii si inca unul care tine manerul de deschidere a usii. (asta e cu cap cruce). Apoi declipsezi fata de usa si in spate ar trebui sa vezi folia de protectie. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Marcel Moclinda |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 31 January 08 ![]() |
Am patit si eu la fel cu apa in masina, cand dadeam caldura inauntru se auzea apa clocotind, daca daceam pe dezaburire parbriz se aburea mai tare, trebuia sa am un prosop la mine ca sa sterg, am crezut k isi revine am dat caldura la picioare si mergea da dupa ce m-am dat jos din masina eram tot ud. am curatat furtunele alea de scurgere si nu am mai avut probleme
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Confort 1.4MPI
- TM 31 MMN
|
|
Brambus |
![]()
|
![]() member Group: Members Posts: 647 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Compartimentul aeroterma, cheder parbriz,furtune scurgere perete foc motor,folie usi,furtune flexibile cabluri boxe spate si inchidere (langa balama usa),chedere prag . Cam asta cred ca trebuie verificat
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
asavin |
![]() ![]()
|
![]() Solenzar incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 28 September 07 From: Galati ![]() |
Stiu ca e foarte vechi postul asta dar si eu m-am confruntat acum o luna si ceva cu aceasi problema: balta in fata dreapta. Pe atunci nu prea intram pe acest forum
![]() Any way... am dedus ca intra prin tulumba de ventilatie de la picioare. Asa ca am desfacut acea grila de sub capota, am scos suruburile de la capaccul acela de pe aeroterma si am observat ca are cheder din burete ![]() De atunci intradevar nu a mai intrat intrat apa si am fost linistit pana am citit aces post. Nici prin cap nu mi-a trecut sa verific acele guri de scurgere ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
|
|
Candyman |
![]() ![]()
|
![]() Membros Group: Members Posts: 63 Joined: 21 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu unul am scos acele 4 furtune de scurgere, deci de atunci nu mai am apa si mai verificati si chederul parbrizului sa nu aveti spatii, iar la portbagaj schimbat cheder si bagat silicon la chederul de la luneta jos
Bafta |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
|
|
ay08021 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 10 November 07 ![]() |
salut, cand am zis ca am scapat de apa surpriza!!!! in portbagaj in partea din stanga intra apa pe acea gaura de aerisire. s-a mai confruntat cineva cu aceasta problema? cum ati reusit sa scapati sau daca o astup se intampla ceva? multumesc.
|
--------------------
dacia
solenza
2003/clima
- AG 46 KTY
|
|
maky |
![]()
|
![]() :) drum bun! Group: Members Posts: 23 Joined: 31 May 08 ![]() |
Acea gaura este pentru a iesi aerul din interioriorul masinii in momentul cand inchizi usa/hayonul.
Daca tu astupi acea gaura, cand inchizi usa/hayonul, se creaza o presiune in interiorul masinii care trebuie sa iasa pe undeva. Nu cred ca e bine sa o astupi, nu stiu ce urmari are pentru ca nu am incercat sa astup acea gaura. La mine acea gaura se pare ca lasa si sa intre aerul pentru ca se face un condens in portbagaj de zici ca a plouat in el. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Confort
|
|
ay08021 |
![]()
|
pai si atunci cum sa fac sa nu mai intre apa pe acea gaura?
|
--------------------
dacia
solenza
2003/clima
- AG 46 KTY
|
|
maky |
![]()
|
Am uitat sa te intreb daca la tine e doar o gaura sau se afla si o piesa din plastic in acea gaura, care lasa aerul sa iasa dar nu si sa intre, ma gandesc ca la tine nu mai e
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Confort
|
|
ay08021 |
![]()
|
ba da exixta acea piesa de plastic cu un fel de protectie de cauciuc (un fel de perdea), dar printre cauciuc si plastic intre apa si intra chia destula. cauciucul sta lipit de plastic si nu imi inchipui cum lasa apa s a treaca se vede clar urmele lasate de apa.
|
--------------------
dacia
solenza
2003/clima
- AG 46 KTY
|
|
maky |
![]()
|
nu stiu cum poate intra apa chiar asa, asteapta parerile si celorlalti, poate ei stiu
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Confort
|
|
ay08021 |
![]()
|
nu vrea nimeni sa ma ajute si pe mine???????
|
--------------------
dacia
solenza
2003/clima
- AG 46 KTY
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 19:22 |