Probleme RCA Asirom, Nu accepta valoarea devizului
![]() ![]() ![]() |
Probleme RCA Asirom, Nu accepta valoarea devizului
deconectat |
![]()
|
||
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|||
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Situatia este foarte asemanatoare cu cea din acest topic.
Va rog nu continuati aici discutia, decat in masura in care sunt elemente care diferentiaza acest caz de cel din topicul pentru care am postat link-ul. Pe scurt: Cere inspectorului sa iti prezinte o calculatie privind despagubirea maxima pe RCA, o calculatie clara si corecta in concordanta cu normele RCA, semnata si stampilata. Daca valoarea maxima nu depaseste valoarea estimata a reparatiilor te sfatuiesc sa mergi pe casco. Daca valoarea acopera mergi pe RCA. Daca e "pe'acolo", tu decizi. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Multumesc, Tudor. Am vazut acel topic abia dupa ce am postat.
Mai am o intrebare, apoi se poate inchide: Daca nu s-a completat si Anexa 2 cand s-a facut procesul verbal la politie, se mai poate completa acum si sa-mi fac masina pe casco? |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Eu zic că da, nu văd de ce nu s-ar putea.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Cand se completeaza PV, nu se completeaza si Anexa 2. Aceasta se completeaza doar la daunele cu autori necunoscuti (in parcare), alaturi de sau pe verso-ul Autorizatiei de reparatie. La dosarul casco este suficient PV-ul.
|
--------------------
Renault
Clio III
|
|
nickvio |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 30 January 06 From: Timisoara ![]() |
Poate ma ajuta cineva cu niste sfaturi... In urma cu 3 saptamani, am lovit din spate o masina ce stationa pe soseaua nationala..am fost desemnat vinovat de accident, am facut demersurile legale la politie, i-am inmanat pagubitului polita de asigurare si ne-am vazut de drum. Eu am reparat masina pe CASCO si acuma urmeaza surpriza...Pagubitul, posesor de Clio 2 din 2004, in urma expertizei la un service auto, in prezenta inspectorului de la Asirom, fac un deviz estimativ de 12900 euro, lucru ce a determinat pe cei de la asigurari sa adjudece, daune totale. Problema apare la faptul ca asiguratorul, nu despagubeste decat valoarea de 4000 de euro si pagubitul, vrea sa ma dea in judecata sa obtina....diferenta.
Va intreb pe voi, care poate aveti stiinta de situatii similare, daca demersul individului este legal, si daca nu cumva, asiguratorul Asirom, nu incearca cumva sa diminueze plata avariilor. Va raman recunoscator pentru sfaturi, sugestii. Multumesc |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
|
|
Tudor |
![]()
|
Ca sfat general, el ar trebui mai intai sa dea in judecata Asirom-ul, iar apoi sa se adreseze Fondului pentru despagubirea victimelor strazii si abia la sfarsit sa se indrepte impotriva ta. Corect ar fi sa il ajuti pe pagubit in urmatorul demers (toate cele 3 puncte in paralel).
1.In primul rand ar trebui sa strangeti Asirom-ul cu usa, cereti calcul detaliat, contestati evaluarea facuta la CSA. Consultati norma CSA, verificati corectitudinea valorii de nou de la care s-a plecat (acolo se fac adesea cele mai mari manarii), verificati includerea in evaluare a dotarilor suplimentare existente pe auto, starea in care a fost declarat auto inainte de accident,... Sunt mult de verificat, norma trebuie puricata cm cu cm. Cautati sa obtineti cat mai mult de la Asirom (cu sau fara CSA). 2. Verificati pe piata cat costa un autoturism cu caracteristici similare (model, dotari, vechime, km) celui avariat. Luati anunturile de vanzari, cercetati cele care se apropie, din preturile cerute mai scadeti 300-500 euro cat se lasa maxim la o negociere, iar la final vedeti cam pe unde se incadreaza. Faceti un tabel cu aceste valori, o sa va fie de folos. 3. Cautati pe la centrele de dezmembrari, la Remat si prin anunturi pe net sa vedeti la cat se poate valorifica epava. In mod ideal, din sumele de la 1 si 3 adunate ar trebui sa ajungeti la valoarea de la 2. Cand mergeti la Asirom mergeti insotiti de avocat si cu lectiile facute (norma CSA studiata). Discutati civilizat dar ferm. Daca se intinde coarda amintiti ca sunteti dispusi sa duceti negocierea in tribunal. In treacat mai scapati ca dupa castigarea procesului aveti dreptul si posibilitatea de a depune plangere penala pentru abuz in serviciu in dauna intereselor private (prin interpretarea abuziva a legii) impotriva inspectorului de daune care a instrumentat dosarul de despagubire. Voi nu vreti tot acest tambalau, dar aratati-le ca sunt asistati de avocat si ca va cunoasteti drepturile. Oricum nu ezitati sa solicitati participarea la discutie a directorului departamentului de daune si eventual a directorului de sucursala. Permanent pastrati un ton civilizat, dar tineti-va tare pe pozitie. In functie de ceea ce se intampla, revin-o cu informatii si te voi (vom) sfatui cum putem mai bine. Succes! |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
felicitari Tudor, iti multumim ca ne ajuti pe forum cu aceste sfaturi
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
deconectat |
![]()
|
Din experienta mea, cei de la Asirom sunt destul de flexibili daca ajungeti la negocieri si stii cum sa pui problema. In cazul meu au crescut suma pe care mi-au oferit-o de la 30 la 40 de milioane doar in urma unei discutii telefonice. Daca insistam, cred ca mai dadeau ceva.
Discuta un pic cu proprietarul cu cati bani ar fi multumit (probabil in jur de 7000 euro +/-; cam asta e valoarea masinii pe piata), ca sa vezi unde vrea el sa ajunga, insa nu ii da de inteles ca ii vei da tu banii din buzunar. LE: Multumim, Tudor! Esti o comoara la casa omului. ![]() This post has been edited by valentin.dumitran: 18 Sep 2007, 06:26 |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.856 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Cu scuzele de rigoare pentru intrebare :
Ce vina are omul ca pagubitul nu se intelege cu asiguratorul RCA ca sa umble sa il ajute? Omul a gresit, i-a dat aluia tichetul RCA, la revedere. De aia facem asigurari, sa nu avem dureri de cap si sa nu pierdem timpul aiurea... |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
Tudor |
![]()
|
b06fcn: eu nu i-am spus ca e obligat sa il ajute, i-am spus ca ar fi corect (in sensul de uman, civilizat) tinand cont ca accidentul s-a produs din vina lui. Poate binemersi sa nu faca nimic si sa astepte acasa citatie, daca si cand va primi, dar personal sfatul l-am dat pentru ca asa cosider ca e normal: suntem oameni, se intampla sa mai gresim, dar sunt civilizati: recunoastem si incercam sa reparam greseala si/sau sa ajutam pe cat putem. Putem sa fim si nesimtiti, sa ignoram si sa ne doara undeva, alegerea aceasta apartine fiecaruia.
@all: Multumesc pentru aprecieri. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
nickvio |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 30 January 06 From: Timisoara ![]() |
Multumesc Tudor, pentru sfaturi. Ai perfecta dreptate, in legatura cu ajutorul ce trebuie acordat si prin urmare, asta si fac acuma. Problema este oarecum cam unilaterala, sa-i spun asa, pentru ca individul nu misca nici un deget si nu face altceva decat sa ma ameninte voalat. Am fost la Asirom sa verific calculatiile dansilor cu legea RCAului in mana si cam...pusca. Problema deriva din faptul ca el vrea sa se ajunga in total (despagubire Asirom, Vanzarea masinii si presupuse plati din partea mea, la suma de 8000 de eurocat a dat el pe masina acum un an si jumate....) lucru cu care nu pot sa fiu deacord. Am gresit si incerc sa ajut, dar ma lovesc de o gandire ingusta care nu pricepe ca puteam sa fiu eu in locul lui. Cand intram in trafic, practic toti ne asumam un oarecare risc. Am consultat un avocat care m-a sfatuit sa nu cad la nici o intelegere cu individul, pentru ca odata ajuns in instanta, toata plangerea va fi transferata asiguratorului. N-am fost in viata mea intr-o sala de tribunal...ma simt ridicol si nu-mi mai vine sa ies cu masina. Practic, daca ar fi avut decenta de a ne intelege omeneste, cred ca eram dispus sa contribui cu o suma de bani la toata afacerea asta, dar delasarea lui, cumulata cu amenintarile...e drept, voalate, ma face sa adopt calea justitiei. La urma urmei, am asigurare (stiu ca suna foarte nesimtit, mai ales ca o spun eu faptuitorul, dar asta e...) Poate ca o vorba a voastra, o nuanta a problemei pe care n-am observat-o sa ma limpezeasca si mai tare si sa adopt calea cea buna. Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a citi aceste randuri si nu uitati ca se poate intampla oricui.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
|
|
Tudor |
![]()
|
Asta e, daca omul nu vrea sa se implice, n-ai ce sa-i faci decat sa te inarmezi cu rabdare si sa astepti. Oricum, cauta sa obtii cat mai multe hartii: calculatie Asirom, poze cu masina avariata, actele de la politie. Daca tot vrea sa se judece, incearca sa-l indrumi catre CSA sau catre un avocat ca sa ii spuna ei impotriva cui trebuie sa se indrepte. Oricum, fa efortul si aduna informatiile de la pct. 2 din sfatul anterior, ca sa ai o evenuala baza de dicutie cu el in viitor.
<span class='edit'>18 Sep 2007, 19:11:</span> Am aprofundat putin problema si concluzia am scris-o aici. This post has been edited by Tudor: 18 Sep 2007, 18:17 |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.856 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Intrebare : avea Casco?
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
nickvio |
![]()
|
....nu, nu avea CASCO
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
|
|
deconectat |
![]()
|
Revin cu inca o problema:
Masina e aproape gata, dar nu iese geometria pentru ca amortizoarele fata sunt strambe (zic cei din service), iar cei de la asirom nu vor sa dea inlocuire pentru ele (din nou, zic cei din service). Am sunat la Asirom sa ii intreb ce se intampla si am aflat ca inspectorul de daune care se ocupa de dosarul meu e detasat la Faurei saptamana asta si nu mi se poate spune daca/de ce nu vor sa inlocuiasca amortizoarele. Am fost sfatuit sa revin maine cu un telefon pentru mai multe informatii. E posibil sa considere amortizoare "consumabile" si din cauza asta sa refuze inlocuirea? Cum ar trebui sa procedez in continuare, in conditiile in care nu pot sa ajung personal acolo sa vad ce se intampla? Cat ar costa 2 amortizoare fata, in cazul in care vreau sa le cumpar eu si sa nu-mi mai bat capul? |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca sunt indoite, n-are nici o treaba daca sunt consumabile sau nu.
Ce am patit eu: la fel, au montat piesele pe masina dupa accident si nu iesea geometria; service-ul a demontat piesele pana la fuzete si portfuzete si le-a facut poze, pe care le-a trimis la Asirom, sa faca reconstatare; Asirom a zis ca din poza nu se vede clar ca sunt indoite, asa ca am dus piesele la Asirom, iar ei au dat acceptul. Asta trebuie sa se intample si in cazul tau. La mine au fost vreo 3 reconstatari, dar au dat toate piesele (fuzete, portfuzete, amortizor, telescop, discuri frana etc.). |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
deconectat |
![]()
|
Din pacate are treaba daca sunt consumabile sau nu, ca nu am intrebat degeaba.
Am sa mai insist la amicii de la Asirom; daca nu rezolv cu ei si nu costa prea mult, cred ca le cumpar eu, ca am nevoie de masina... ![]() |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 08:26 |