motor 1.6 8V vs. 1.6 16V
![]() ![]() ![]() |
motor 1.6 8V vs. 1.6 16V
Columb23 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 9 July 04 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2001 1.6 16V
|
|||
Andy LGN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 28 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Anul viitor prin toamna sau daca vor ramane vanzarile la fel de bune la motoarele actual mai ai de asteptat pana in 2006
![]() Referitor la pret sa fi sigur ca va fi pus acest motor doar pe varianta de VARF care va costa in jur de 9000-9500 daca nu 10 000 Imi pare rau daca a trebuit sa iti dau o veste proasta. La pretul actualului Preference nu vei lua motorul de Megane II nic in Vecii Vecilor. ![]() ![]() Oricum sper sa n ute fi intristat prea tare. Si eu vroiam sa astept acest motor dar am considerat ca nu merita sa mai stau un an sau un an si jumatate si sa dau si mai mult cu cateva mii de euro. Poate sa imi schmb actualul logan cu acela dar de asteptat nu rpea merita daca ai nevoie de masina sau nu vrei sa te coste pana in 10 000 |
--------------------
Skoda
Octavia 2 TDI
2007
- B-xx---- Noi, romanii, am stat pe malurile istoriei si ne-am uitat la altii.
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
De curiozitate... nu se poate cumpara un motor mai performant separat si monta pe Logan in conditziile in care il si reomologhezi ? (presupunand evident ca problemele de natura tehnica sunt rezolvate). Am vazut un Opel Astra (din ala vechi tare) cu motor de ultima generatie (masina era reomologata).
|
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
zzero |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 19 July 04 From: Constanta ![]() |
Ba sigur ca se poate.E multa bataie cu capcaunii de la RAR dar cu rabdare, spaga data unde trebuie, o rezolvi.
Poti sa iti si vinzi motorul tau si sa mai iei si pe ala ceva bani. |
--------------------
Dacia
Solenza
- CT-06-VRY
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Este prea multa bataie de cap cu schimbarea si omologarea motorului. Mai bine iti iei motorul cu tot cu caroserie!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
DoraX |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti ![]() |
salutare,
din informatii apropiate de Dacia, la anu' apare si 1.6 cu 16v. ce ziceti? regards. |
--------------------
Renault
Laguna II phase 1 1.8 16 v 88 kw
2004/Authentique
- B 505 JUC
|
|
inconturnabil |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 14 July 04 ![]() |
|
--------------------
ALFA ROMEO
GIULIETTA
2011
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Daca tot aveti informatii mai proaspete, cind va aparea breaku? Si cu ce motorizare? De pret nici n-am curaj sa mai intreb
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Bei, da o mai amana mult timp? Nu era vorba in toamna anul asta?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
DoraX |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
2004/Authentique
- B 505 JUC
|
|
lar |
![]()
|
![]() Agent Smith Group: Members Posts: 456 Joined: 27 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Poate macar varianta diesel va fi mai bine insonorizata ca altfel ...
![]() |
--------------------
Seat
Leon
1P 2009 Sport Pack
- B xx xxx Curiozitatea omoara pisica !
|
|
andu77 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 11 August 03 From: Bucuresti ![]() |
Columb, daca mai sunt multi asa:
QUOTE(Andy LGN @ 27 Oct 2004, 23:45) ... daca vor ramane vanzarile la fel de bune la motoarele actual mai ai de asteptat pana .... Si eu vroiam sa astept acest motor dar am considerat ca nu merita sa mai stau un an sau un an si jumatate s-ar putea ca Andy sa aiba dreptate, asa ca daca merita sa mai astepti sau nu, depinde numai de tine - ingrosi randul celor care fac vanzari acum si renoul se leneveste sau astepti si poate asa se invrednicesc si-l scot asa cum stiam eu in toamna asta. Numai bine! |
--------------------
Dacia
SupeRNova Rapsodie
- B-29-EZI
|
|
osirus |
![]()
|
![]() Milionar de week-end Group: Banned Posts: 501 Joined: 17 November 04 From: Salajan ![]() |
Break-ul va apare in toamna 2006,nu se stie ce motorizare va avea dar va fi mai scump ca berlina! |
--------------------
Dacia/Skoda
Logan ambition
- Octavia L&K vreau o rabla de masina ca sa-i rup kilometraju s-o petarda buna rau sa-i dau jos ambalaju
................"Fac sport extrem cu dacia/Cu ochii inchisi o calc/I-mi place senzatia!"............... |
|
maxx |
![]()
|
![]() Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s Group: Members Posts: 401 Joined: 26 September 04 From: Bucuresti - Tei ![]() |
hahaha
berlina e LAGUNA II asta-i sedan ![]() |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
- B 62 DRB ---- RENAULT -- NISSAN -- DACIA ----
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai si care-i dif intre berlina si sedan ? (scuzati offtopicu dar chiar sunt curios)
|
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
maxx |
![]()
|
![]() Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s Group: Members Posts: 401 Joined: 26 September 04 From: Bucuresti - Tei ![]() |
tu nu vezi nici o diferenta intre LAGUNA II si LOGAN ???
![]() |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
|
|
valmar |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 25 September 04 ![]() |
dar intre Laguna II si Dacia 1310 berlina ?
|
-------------------- |
|
maxx |
![]()
|
diferenta e 25 de ani
![]() asta-i diferenta...daca nu te-ai prins... adica atunci erau alte "marimi" pt masini ![]() de exemplu CIELO cand a aparut era clasa COMPACTA acum e clasa MICA intelegi ![]() This post has been edited by maxx: 23 Mar 2005, 09:50 |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
|
|
n.vasiliu |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 119 Joined: 12 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Pentru 17 cai parerea mea ca nu merita sa astepti atat de mult si nici sa platesti mai mult.
|
--------------------
DACIA/Renault
LOGAN Ambition 1.6
- -
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Mai maxx draga, vorbesti pe langa subiect si predicat...Nu ai dreptate, dar daca pe tine te linisteste sufleteste sa-ti dea lumea dreptate si cand vorbesti prostii, fie ca tine. Dar starea reala de fapt este alta...
Laguna e sedan numai in inchipuirea ta si probabil a celor de la marketing de la renault. Ea este un hatchback in toata regula. Nici macar doua volume jumate (ca octavia) nu este... Si ar prinde foarte bine daca lumea ar pune mana pe niste reviste englezesti, franceze, germane si ar intelege ce-i sedanul, ce-i hatchback-ul, ce-i berlina etc. Atunci lumea ar fi mai docta, dar cu suport real... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
andu77 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 11 August 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Rapsodie
- B-29-EZI
|
|
DoraX |
![]()
|
salutare,
in aceasta situatie (aparitia 1.6 16v), cred ca cea mai buna solutie e buy-back-ul la dealer. deja am vorbit la mai multi, si mai toti au program de asta - dai masina veche + diferenta = masina noua. ce credeti? regards. |
--------------------
Renault
2004/Authentique
- B 505 JUC
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
QUOTE(maxx @ 23 Mar 2005, 09:48) diferenta e 25 de ani ![]() asta-i diferenta...daca nu te-ai prins... adica atunci erau alte "marimi" pt masini ![]() de exemplu CIELO cand a aparut era clasa COMPACTA acum e clasa MICA intelegi ![]() Da-mi un singur exemplu de model nou din clasa mica de aceleasi dimensiuni ca Cielo! In curand si Hummer va ajunge de clasa compacta! ![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
Din cate stiu, in buy-back ti se ofera mult mai putin decat ai lua pe masina in targ, asa ca nu cred ca merita...
|
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
razvanescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 6 January 05 ![]() |
QUOTE(Columb23 @ 27 Oct 2004, 21:12) Intrebare simpla: merita sa astept varianta de 1.6 16V? Nu e o regula... La VW GOLF e tocmai invers. Motorul de 1.6/16 V de 102 cp consuma ceva mai mult decat cel de 16/8v. Diferenta de putere la motorul cu 16V fata de cel cu 8V incepe sa se simta mai bine la turatii mai mari unde apare deficitul de aspiratie datorat spatiului ingust prin care este absorbit aerul intr-un cilindru doar printr-o supapa de admisie. Sa zicem ca sub 2000rpm puterile celor doua motoare sunt relativ apropiate. Abia de la 3000-3500rpm in sus motorul cu 16 valve ia avans atat la cuplu cat si la putere fata de cel cu 8 valve...Am citit o gramada pe net si se pare ca versiunea de 16valve pe langa faptul ca este mai puternica (107CP) este si mai economica (un megane 1 cu motorul asta ia in oras cu aprox 1l mai putin ca loganul 1.6 8V). Un megane1 cu motorul de 16V ia suta in 9.8s!! |
--------------------
Logan Preference 1,6
|
|
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
Nu are cineva diagramele de cuplu si respectiv putere de la cele 2 motoare Renault? K7M si K4M
|
-------------------- |
|
maxx |
![]()
|
@Klaus ma faci sa rad
![]() clasa medie sau clasa berlinelor (indiferent de cate oglinzi are sau daca "e usa in spate") Renault LAGUNA Audi A4 Nissan Primera Citroen C5 Ford Moneo VW Passat indiferent daca-i break sau altfel ![]() clasa e data de Lungime, Latime. Inaltime, Ampatament, spatiu interior si multe altele... daca nu stiai ![]() P.S. Super bune revistele...dar tre sa ai si instrutiuni la ele ![]() yo asa le folosesc ![]() @SONY : despre dimensiunile LOGAN-ului ce zici ??? masina cu ampatamentul egal celui de la Octavia sau Megane II portbagaj de PASSAT (aicea e prea mult) si spatiu in spate de C5 |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
|
|
Sony |
![]()
|
maxx, nu era vorba de dimensiunile Loganului, ci de faptul ca Cielo nu se inscrie in dimensiunile clasei mici!
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Si maxx, nu era vorba de dimensiunile masinilor, ci de denumiri.
Sedan nu inseamna clasa medie... Ca atunci ar fi diferenta de clase intre Megane Sedan si Megane hatchback. Sedan = masina in 3 volume, 4 usi care se deschid spre comparttimentul pasagerilor hatchback = masina in 2 volume Tu vorbesti de cu totul alta clasificare si faci confuzii. Tu zici de dimensiuni de masini confundand cu clasificarea de impartire a caroseriei... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
maxx |
![]()
|
klaus....asao fi
![]() noi sa fin sanatosi ![]() @sony : afla ca in dimensiunile clasei medii nu se inscrie SIGUR !!! apropo cate luni mai au licenta DAEWOO romania pana la 01.06 , nu ?? |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 12:32 |