DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> "Baza de date" de vanzare..., Oferta primita pe mail...

radian
post 26 Sep 2007, 14:08
Post #1

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

Group: Members
From: petrosani

Am primit pe mail urmatoarea oferta, banuiesc ca nu-i tocmai legala...

From: "cucu@mail.com" <cucu@mail.com> Add to Address BookAdd to Address Book Add Mobile Alert
Subject: Baza de date --de vanzare
Date: Wed, 26 Sep 2007 14:02:57 +0300

Buna ziua,

Va oferim o baza de date de aproximativ 500.000 de adrese de email,
valide si unice ale persoanelor fizice si juridice din Romania, adrese cu
ajutorul carora va puteti promova simplu, rapid si eficient produsele
sau serviciile oferite.

Pretul pentru aceasta baza de date este de doar 500 RON , iar livrarea
se face
prin posta in sistem ramburs pe suport digital (CD) in termen de 7 zile
lucratoare de la primirea comenzii.
Toate comenzile se onoreaza fara factura .
Impreuna cu baza de date veti primi si un puternic software cu care
puteti transmite aceste mesaje fara sa va blocati serverele proprii.

1.Nume si Prenume
2.Adresa de livrare (str. nr. bl. sc. et. ap. oras judet, cod postal)
3.Adresa de email
4. Nr de telefon

Pentru comenzi : dati reply la acest email sau scrieti la
krokodilu2006@yahoo.com

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
LC_TM
post 26 Sep 2007, 14:14
Post #2

Membru autentic

Aia da oferta biggrin.gif ,nu e tocmai legala,dar poti sa te afli intr-o asftel de baza de date in momentul in care participi la promotii unde esti de acord sa te introduca in baza lor de date. Apoi baza de date se comercializeaza si asa ajungi sa ai spam pe mail si pe telefon de nu ai aer.
La fel de bine poate sa fie o t(z)eapa sa scoata niste bani de la tine,e inventiv Romanasul.
Sunt in dubii cu softul ala al lui foarte puternic radmasa.gif ,e clar ca nu l-a scris el.

This post has been edited by LC_TM: 26 Sep 2007, 14:15

--------------------
Nissan/ex. Dacia Terrano II 2.7TDi/Logan 2004/2005 Ambition 1.6MPI - TM-XX-XXX
+
preghicialex
post 26 Sep 2007, 14:15
Post #3

Z

Tocmai ai primit pe mail oferta pentru o reteta de spam. In romania legislatia nu zice nimic concret in privinta asta, desi in alte tari au inceput sa se intenteze si procese. Eu ma numar printre oamenii care nu citesc asa ceva daca imi intra in casuta. Vad ca mai nou reusesc sa treaca prin filtrele de la e-mail. Tare as vrea sa vad ca se extermina fenomenul asta de reclama la diverse porcarii. Desi am vazut ca se practica si de catre firme serioase. Exemplu: M-am intreresat de un produs de la o anumita firma, trimitand un mail la o adresa de contact. Dupa aceea am primit de 5-6 ori pe luna oferta lor de preturi plus reclama la diverse produse. Cata vreme nu le dau acceptul ca veau sa primesc asa ceva, chiar nu vreau sa mi se bage pe gat.

--------------------
X Y Z
Ex: SuperNova
+
zamolxes
post 26 Sep 2007, 14:39
Post #4

Membru incepator

From: Bucuresti

Gresit. Legea romana are specificari exacte pentru email-urile publicitare (Legea 365/2000 parca, impreuna cu un HG dar nu mai stiu numarul).

Apoi: Filtrele de email sunt pacalite prin doua metode:

- includerea de text normal, dintr-o carte, pentru coborarea scorului, daca se face pe cuvinte prezente si asocieri.
- atasarea unei imagini care contine textul respectiv (oricum majoritatea business-urilor nu blocheaza atasamentele de tip imagine).

Mai nou se poarta atasamente pdf...

Cu firma care la care ai trimis tu email, legea prevede ca daca ai initiat tu o comunicare comerciala, ei pot sa iti trimita email-uri publicitare. Ca sa scapi: cere-le sa te scoata din lista. Dar nu numai la adresa de unde trimit. Cauta la ei pe site adrese de contact si cere-le explicit sa te scoata din lista.

Cu aia care spameaza pe telefon eu am reusit sa scap de fiecare data cautandu-i pe net si telefonandu-le cu cerinta expresa sa ma scoata din lista. Si pana acum a functionat.
Cu cei care dau pe email am doua metode (daca sunt romani): vad ce firma trimite, caut in site ce format au la adresa de contact, extrapolez nitel ca sa gasesc adresa la vreo 2-3 directori si dau email cu un mic citat din lege, impreuna cu partea de sanctiuni. De obicei se opresc. Daca nu, abuse@mcti.ro e de baza. Cu cc la ei, evident.

Hope it helps.

--------------------
Ford Mondeo Ghia 2L 2003 Full Options - B-77-BLD
Si uite asa se duc noptile..albe
+
BlaueCorsa
post 26 Sep 2007, 14:43
Post #5

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

Legea pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date - 677 / 2001.

Pur si simplu nu au voie sa faca asa ceva. Eu m-am certat cu o anumita companie de telefonie mobila care mi-a trimis factura la o adresa gresita si i-am informat ca nu este permis sa transmita aiurea datele mele personale. In mai putin de 24 de ore m-au sunat si mi-au oferit un bonus ca sa se revanseze.

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 23:07
Forum Renault