Rulment presiune sau ce ?, ajutor va rog!
![]() ![]() ![]() |
Rulment presiune sau ce ?, ajutor va rog!
Paca |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 559 Joined: 1 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
berlina 1997
- IS 91 VIC
|
|||
Gheorghedracu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
Zgomotul e ciclic ca ceva care se invirte sau e mai mult un scirtiit ca o trepidatie (banuiesc ca e greu de spus)?
Suportii motorului sunt in regula? Suna ca si cind motorul tau se misca un pic in suporti si atinge undeva. Se intimpla si cind stai pe loc si faci manevrele cu ambreiajul sau doar cind mergi (in sarcina ar fi explicabil). Ar mai putea fi discul de ambreiaj uzat pina la nituri (sau ceva mizerie metalica prinsa acolo). Depinde de istoria masinii. |
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|
Paca |
![]()
|
nu pare sa fie ciclic zgomotul...mai degraba un scartzait care apare si la mersul prin gropi si damburi.Suportii par buni,m-am uitat la ei.Cand stau pe loc si fac manevre cu ambreiajul nu se aude nimic...cum ai zis si tu...doar in sarcina.Tocmai de aceea...daca sunt atent si imi propun sa nu se auda zgomotul...turez foarte putin si nu mai apare zgomotul.Rog pe cineva sa ma ajute cu simptomele generale ale defectiunii la rulment...doar asa as putea sa-mi dau seama in ce registru incadrez problema mea.Multumesc.
|
--------------------
Dacia
1310
berlina 1997
- IS 91 VIC
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
da, de aia suspectez suportii. Daca era un zgomot ciclic ai fi putut suspecta ca vine de la ceva care se invirte in ritmul motorului, dar asa? Adevarul e ca daca ceav e foarte aproape, ajunge si o mica vibratie in suporti si incepe sa atinga. Pe de alta parte motorul impreuna cu cutia se tin doar in suporti de cauciuc de jur imprejur, asa ca poate merita sa verifici si suportii cutiei.
Mai ai scutul ala de caldura de la evacuare? Poate i s-a slabit un surub si vibreaza, sau poate are o fisura unde vibreaza? Daca treaba nu e foarte grava, stii si tu solutia. O lasi pina se inrautateste suficient ca sa vezi de unde vine! |
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Subscriu,nu e din ambreiaj.Verifica bine suportii.Din cate ai spus se simte doar la denivelari sau cand shimbi in turatii mai inalte(moment in care eforturile pe tampoane sunt mai mari).Daca era rulmentul s-ar fi auzit cel mai des la plecarea de pe loc.
![]() |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
Paca |
![]()
|
aha...la plecarea de pe loc nu se simte nimic...doar la debreiere si la trecerea prin denivelari.M-am mai linistit...ar fi fost grav sa fie de la ambreiaj....stim cu totii cat e de costisitor schimbul placa disc sau rulment.O sa verific tampoanele toate...o sa o sui pe rampa si o sa ma uit cu atentie.Precizez ca toba intermediara a fost inlocuita recent de mine si colierul din fata era distrus...totusi l-am montat asa ca nu aveam la indemana unu.Ma gandesc ca ar putea fi si de la evacuare ca am toate tampoanele varza inafara de cel de la cutie ca a fost inlocuit odata cu traversa de sustinere.Multumesc pt ajutor.
![]() |
--------------------
Dacia
1310
berlina 1997
- IS 91 VIC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 09:58 |