DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Volan intepenit

to_the_limit
post 5 Nov 2004, 17:30
Post #1

Membru autentic

Group: Members

salut!

am si eu o problema cu o masina din 98 si anume directia ,volanul se misca a dracului de greu nu ammai vazut asa cevga pana acum...

efectiv pe loc daca nu trag puternic de tot(imi incordez pana si muschii abdominali) nu pot sa misc rotile...
si trebuie sa apuc volanul sanatos de pe interior..

in mers am daca iau stnaga dreapta repede pe la 40-50/ora masina aproape nu schiteaza nici o miscare...

innebunesc c a efectiv daca vreu sa fac o depasire din spate dqin scurt,nu pot ca nu ia directie la timp ...intelegeti voi cred la ce ma refer...

un bou de mecanic mi-a zis ca e bine tata asa ca nu ai joc in caseta...smile.gif))

ce dreaq are oare?

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
asybo2002
post 5 Nov 2004, 17:38
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(to_the_limit @ 5 Nov 2004, 17:30)
salut!
am si eu o problema cu o masina din 98 si anume directia ,volanul se misca a dracului de greu nu ammai vazut asa cevga pana acum...

asa se pare ca e si la Logan asa ca nu te mai plange... biggrin.gif ....acum lasand gluma la o parte punete pe desfacut si prima oara uita-te la contact sa nu ai dispozitivul de blocare volan un pik defect....daca acolo e ok desfa la caseta de directie bieletele si vezi in gol daca lucreaza... fa asta si tine-ne la curent

--------------------
DACIA Duster 4x4, 1.5 dCi 2010 Laureate - B
"Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
+
to_the_limit
post 5 Nov 2004, 18:47
Post #3

Membru autentic

pai apropo de dispozitivul de blocare a volanului...am obs la un moment dat cand eram parcat si ma jucam cu volanul fara chei in contact ,ca pot sa misc stanga dreapta fara sa se blokeze volanul...

dar nu intodeauna ca apoi am mai incercat si s-a blocat...si se blokeaza ca am patit sa se blokeze fara sa vreu..de exemplu cand ies violent din masina...::dau cu burta de el..

e normal..asa ceva??

--------------------
+
asybo2002
post 5 Nov 2004, 20:06
Post #4

Membru autentic

QUOTE(to_the_limit @ 5 Nov 2004, 18:47)
e normal..asa ceva??

normal e cum ai scos cheia din contact si misti un pic volanul acesta sa se blocheze...deci la ce ai descris tu nu prea e ok contactul tau...oricum fa verificarile pe care ti le-am zis...

--------------------
DACIA Duster 4x4, 1.5 dCi 2010 Laureate - B
"Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
+
whitesorcerer12
post 6 Nov 2004, 01:19
Post #5

Membru autentic

mai probabil de la caseta de directie...
una la mana trebuie bagata vaselina, si nu oricum, ci pe la tachete...
a doua, se poate ca insusi tachetele sa fie uzat, asta ingreuneaza mult manevrarea...
se schimba rel usor, costa pana in 100k..
alta ar fi cauciucuri f desumflate, uzate, etc..si asta poate contribui!

nu forta manevrarea volanului cu rotile pe loc, suprasoliciti cuplajul, lasa masina sa se deplaseze cat de putin indiferent de manevra pe care o faci, mai bione faci mai multe miscari inainte-inapoi...

despre antifurtul de la contact, probabil ca ai scos cheia si el face un click specific in acel moment, dar uneori nu se cupleaza si volanul ramane liber...

altfel, daca merge, nu cred ca are cum sa ingreuneze manevrarea in sine...

--------------------
MEGANE BICORP 115 CP
RENAULT MEGANE BICORP, 1,6, 16V, 115 CP,192KMH
FULL OPTIONS
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th May 2025 - 00:25
Forum Renault