Probleme cu tabloul electric, Intreruperi la tabloul electric
![]() ![]() ![]() |
Probleme cu tabloul electric, Intreruperi la tabloul electric
mg77 |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 8 August 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia SupeRNova
Clima
2001 Opel Corsa Cosmo - 2006
|
|||
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
eu am avut aceeasi problema si imi era rupt tabloul dar nu se observa, dar cand l-am desfacut am ramas cu el in 2. L-am dus la electrician si l-a facut caci eu nu ma pricep. Poate e la fel si la tine
|
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
geotex |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 25 April 05 From: Valcea ![]() |
Exact la fel patesc si eu, doar ca nu e nevoie sa deschid capacul din habitaclu ca sa-si revina. E suficient sa misc de fire sub bord si-si revine. Sunt curios daca stie careva cum sa-i dam de cap. Si pe langa stergatoare, temporizator, aeroterma nu mi se aprinde nici ceasul si nici ledul antidemaraj.
|
--------------------
Dacia
Supernova
2001 Rapsodie
|
|
Urs |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 352 Joined: 31 December 06 From: Siret ![]() |
Cand am avut problema cu firul de masa rupt, si inca nu stiam unde-i buba, am luat un spray de contacte si am inceput sa demontez, curat, montez la loc tot ce misca sub bord, inclusiv demontare totala a tabloul sigurantelor, releele de pe el, mufele de dedesubt, si a mufelor si releelor ce sunt prinse deasupra pedalelor. Desigur ce am desfacut puneam imediat la loc, nu le-am desfacut pe toate odata ca sa nu le amestec, chiar daca mi se pare ca sunt diferite, tocmai pentru a nu se confunda intre ele.
Ar mai fi bine de verificat un surub de masa, situat in spatele bordului, poate s-a slabit, de dat cu spray de contacte si mufa contactului (cea cu 4 fire), toate acestea functioneaza (stergatoare, ceas, aeroterma....) numai daca cheia din contact e cel putin pe AC, si poate nu da + stabil spre consumatori. Cam acestea ar fi masurile de prim ajutor pe care le-as aplica eu. Daca nu a disparut problema, nu cred ca va ramane decat sa vizitati un electrician. Attached thumbnail(s) IMG_3791.JPG ( Size: 141.44k ) Number of downloads: 268 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 tce 2019
|
|
luciank |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 5 April 07 ![]() |
Acelasi fenomen se intampla si la mine. In mufa din foto sunt ceva contacte imperfecte. Am dat cu spray de contacte la greu, cateva luni de zile nu am mai avut probleme dar acum a inceput iar sa faca figuri. Dispare curentul de la aeroterma, ceas, casetofon, lumini bord iar cand ating acea mufa isi revin toate.
contact_oxidat.JPG ( Size: 204.33k ) Number of downloads: 286 |
--------------------
Renault Megane 1
Hatchback
1999 1.6 16V RXE
|
|
Iuliutz |
![]()
|
![]() No Signal Group: Members Posts: 309 Joined: 9 April 07 From: Alba Iulia ![]() |
incearca sa le mai strangi papucii din interior. Sunt ca niste cleme in V
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
- AB05XTP Statie: Yaesu ft857d, Wouxun KG-UVD1P
Antena: Sirio ML145, Proxel Slim Gainer AZ505 Ford Focus turnier 2002, 1.6 benzina Matiz 2003 798 cc |
|
andrei_sergiu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 31 October 07 ![]() |
am avut si eu probleme la tabloul de sigurante, respectiv ca erau tot timpul intreruperi, se stingea ceasul, nu mergea bricheta si martorul antidemaraj.am umblat la placa si miscand-o isi revenea. am incercat intr-o zi sa o desfac mai mult si s-a rupt de la jumatate exact unde era sigurata pentru cele de mai sus care bine inteles ca acum sunt nefunctionale. acum nu stiu ce sa fac. sa caut o placa noua sau se poate rezolva oare asta rupta, de un electrician?
|
--------------------
dacia
super nova
decembrie 2001 rapsodie
- B 54 FGM
|
|
Iuliutz |
![]()
|
![]() No Signal Group: Members Posts: 309 Joined: 9 April 07 From: Alba Iulia ![]() |
Poti sa o rezolvi si tu. Ii faci o punte din niste fire mai solide pe care le lipesti acolo. Ii mai poti face o intaritura din ceva plexic prins cu suruburi unde s-a rupt.
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
- AB05XTP Statie: Yaesu ft857d, Wouxun KG-UVD1P
Antena: Sirio ML145, Proxel Slim Gainer AZ505 Ford Focus turnier 2002, 1.6 benzina Matiz 2003 798 cc |
|
andrei_sergiu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 31 October 07 ![]() |
am sa incerc asa cum ai spus. dar ea are niste circuite pe placa care s-au rupt si ele. in fine am sa incerc asa. multumesc.
|
--------------------
dacia
super nova
decembrie 2001 rapsodie
- B 54 FGM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th May 2025 - 12:58 |