Turatie si ambreiaj, ...ce legatura are una si cu alta...
![]() ![]() ![]() |
Turatie si ambreiaj, ...ce legatura are una si cu alta...
ROMIAU59 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 5 October 07 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
Clima 2004 1,4Mpi
- B 88 ZUA
|
|||
sefu_alx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 878 Joined: 2 February 06 ![]() |
"asa face toate" la prima problema
|
--------------------
x
y
2009
|
|
ROMIAU59 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 5 October 07 From: Iasi ![]() |
Bine, bine....da care o sa fie prima problema sa stiu cam pentru ce sa incep sa strang bani si la ce sa ma astept...
|
--------------------
Dacia
Solenza
Clima 2004 1,4Mpi
- B 88 ZUA
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Problema este ambreiajul , mai precis rulmentul de presiune . La mine facea asa de mult timp . Sper sa trec de iarna si ma apuc sa schimb tot kitul , impreuna cu distributia . Daca e doar acel zgomot .. stai linistit si eventual inceaqrca sa mai reglezi putin pedala .
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
ROMIAU59 |
![]()
|
Nu prea inteleg mare lucru. Are cineva o schema sa vad si eu cum arata ambreiajul asta si cum functioneaza in detaliu ? Sa ma dumiresc si eu ce face cand apas pedala si ce face cand cupleaza, si ce pe ce se freaca acolo....poate asta ma ajut sa ami explic multe din neclaritati.
Am vazut oricum pe forum, ca multi au avut aceeasi problema inca de la primii 500 km facuti cu masina noua.... |
--------------------
Dacia
Solenza
Clima 2004 1,4Mpi
- B 88 ZUA
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Las-o asa ca problema asta se perpetueaza de la Dacia berlina pana la Logan (ala pe benzina
![]() Ambreiajul in principiu decupleaza arborele primar din CV de arborele cotit din motor.(parca). Si in princippiu sunt 2 discuri (discul de ambreiaj si placa de presiune) care se lipesc sau se departeaza in functie de apasarea pedalei de ambreiaj. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
si desi masina e pe benzina zgomotul e de diesel. Dar daca asta e singura ta problema (cu masina) atunci nu te mai stressa ca e bine.
|
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
SuntZmeu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 31 May 07 ![]() |
Tu ai cursa la ambreaj de 30 cm?nu de alta dar ma intreb cum de nu dai cu genunchiul in plafon cand schimbi treptele:D
|
--------------------
dacia
DSN
2001 clima 1,4MPI
- B 69 K T A
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Asculta-i pe baieti si lasa-l asa ! Am mers 80000 cu un astfel de ambreiaj si,
in afara de zgomot, nu mi-a facut altceva. Din motive de uzura disc, daca tot am dat bani pe manopera, am schimbat si placa de presiune. N-a mai facut nici un zgomot. Zgomotul poate proveni de la arcurile de amortizare a socului (cele incluse in disc, care se decalibreaza si incep sa joace in lacasul lor, izbind marginile. Sau de la altceva. Nu merita sa-ti bati capul. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Dupa cum s-a mai spus ... ASA FACE TOATE.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th May 2025 - 14:22 |