Dauna RCA Allianz la limita dauna totala
![]() ![]() ![]() |
Dauna RCA Allianz la limita dauna totala
Aleks |
![]()
|
||
![]() membru corespondent Group: Members Posts: 253 Joined: 7 July 06 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault
11
86/GTX/F3NB718/1709/55/GPL BRC/AT90/STAG100
- 126.000 km Am întrebat, n-am dat cu parul.
|
|||
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Toate raspunsurile sunt deja pe forum, cred ca ar trebui sa le fi cautat.
Ceea ce ti-a spus inspectorul e oarecum ok. Hai sa detaliez: - el a cerut deviz estimativ pentru a putea stabili daca e dauna totala sau partiala; fara acest deviz nu vei obtine nici o solutie de la el, singura varianta care iti ramane va fi sa platesti singur toata reparatia si sa incerci apoi sa recuperezi cat mai mult de la asigurator; faptul ca service-ul refuza sa iti faca devizul nu il obliga cu ceva pe asigurator si nici nu te scapa pe tine de belea. - el trebuia sa iti dea valoarea maxima ce se poate desbagubi sub forma de calculatie - el nu ti-a dat o hartie prin care sa iti spuna ca este de acord cu valoarea estimata a reparatiei si ca poti incepe (nu tu, service-ul evident) reparatia - daca service-ul a inceput reparatia (fie ca le-ai dat tu sau nu voie) se cheama ca tu ti-ai asumat raspunderea platii; daca nu se plateste reparatia cel mai probabil nu vei fi lasat sa iti ridici masina din service - daca valoarea despagubirii propuse nu acopera reparatia si tu nu vrei sa platesti diferenta trebuie sa refuzi suma propusa de asigurator si sa il actionezi in instanta pe vinovat (asiguratorul va veni parte in proces); altfel, ca sa primesti despagubirea propusa, trebuie sa semnezi o hartie prin care declari ca nu mai ai nici o pretentie de la asigurator si/sau vinovat, asa ca nu vei mai putea recupera nimic in instanta. Nu e placut, dar asa sunt facute legile. Tu ai gresit ca ai lasat service-ul sa nu iti faca deviz estimativ si sa inceapa reparatia fara sa lamuresti cine si cat va plati. S-ar putea sa ai surpriza ca banii ce va trebui sa ii bagi in masina sa depaseasca valoarea ei de piata dinainte de accident. Nu stiu despre ce service vorbim, dar eu unul nu as lucra cu ei. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
Aleks |
![]()
|
![]() membru corespondent Group: Members Posts: 253 Joined: 7 July 06 From: Iasi ![]() |
Mersi pentru răspuns.
1. A zis că-i trebuie deviz estimativ numai dacă reparația va depăși 3800 ron 2. A dat valoarea maximă, în "josul" foii de constatare: 3800 ron 3. Pe foaia aia de constatare scrie în colțul de jos că "Allianz se obligă să plătească" bla-bla-bla ... în dreptul sumei de 3800 ron - ar fi cam greu să conteste chestia aia, mai ales că a și semnat în dreptul ei ! 4. E cam greu și pentru service să spună că mi-am asumat răspunderea plății. La o adică, am lăsat certificatul la ei, pentru că așa zice legea, dar asta nu înseamnă că eu voi plăti reparația. Voi vedea. Aici e într-adevăr greșeala mea. 5. Bine, acuma e simplu de zis că "nu aș lucra cu ei...". Nu te acuz, înțeleg perfect replica. Mai ales că sînt jurat din '90 să încerc să trăiesc civilizat. Ce-i aia douj' de ani ai lui Brucan? Nici după 100 de ani n-o să începem să fim civilizați. Nici mie nu-mi place să am de-a face cu ei. Dar sînt pe lista asiguratorilor și au manopera (cea mai) mică... Ce să fac? Să mă duc la Open Service, Tester etc. - sigur că acolo s-ar proceda (probabil ! nu e sigur) corect, dar mă scot ăia la 100 de milioane cu tarifele de manoperă (și nu numai) pe care le practică... Asta e, "norocul" meu. Mersi înc-o dată. |
--------------------
Renault
11
86/GTX/F3NB718/1709/55/GPL BRC/AT90/STAG100
- 126.000 km Am întrebat, n-am dat cu parul.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 01:09 |