Airbag care nu s-a activat, in accident
![]() ![]() ![]() |
Airbag care nu s-a activat, in accident
TBonu |
![]()
|
||
![]() membru modificat Group: Members Posts: 537 Joined: 2 May 07 From: Pitesti sau Bucuresti ? ![]() |
Attached thumbnail(s) DSC00339.JPG ( Size: 318.37k ) Number of downloads: 237 DSC00338.JPG ( Size: 305.8k ) Number of downloads: 294 |
||
--------------------
dacia
solenza
2004/custom Turism la cele mai mici preturi: [URL=http://www.sejurtravelghid.ro]SejurTravelGhid[/URL]
|
|||
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
dupa poze nu prea, trebuia sa il lovesti pe ala mai tare.
dar parerea mea : nu mai incerca sa testezi airbagul |
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
northwood |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 26 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(TBonu @ 28 Oct 2007, 23:21) Salut, ma tot intrebam daca airbagul meu eu si daca functioneaza (am luat masina de la cineva deci putea fi pus la forma) asa ca m-am gandit sa il testez intr-un impact si am intrat intr-unu, problema a fost ca nu l-am lovit frontal (vedeti poze) si surpriza nu a pognit airbagul, deci oare o merge sau nu?? Ca sa fie mai clara intrebarea: intr-un asemenea accident trebuia sa se activeze airbagul?? Airbag-ul este activat de un senzor de decelerare (interpretat de calculator). Ca sa se activeze trebuiesc indeplinite SIMULTAN 2 conditii: 1) variatia vitezei in unitatea de timp (deceleratia) sa treaca peste un anumit prag (cu alte cuvinte, ai sanse mai mari sa se declanseze aibag-ul la impactul cu un zid decat cu un obstacol mobil, pe considerentul ca la impactul cu zidul energia se disipeaza instantaneu, iar la impactul cu obstacolul mobil aceasta se disipeaza gradual, de aici rezultand o decelerare mult redusa) 2) unghiul de impact sa fie suficient de "frontal". In principiu, undeva intre 0 si 60 de grade pe axa masinii Cam asta e. |
--------------------
SKARPEA MTB
Galben_Gri
2009 Maxon CM 10 - Midland ML 145
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Bonus: Daca solenza alba e a ta, ai fost lovit din lateral. Ce airbag ai fi vrut sa ti se deshida?
|
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
TBonu |
![]()
|
![]() membru modificat Group: Members Posts: 537 Joined: 2 May 07 From: Pitesti sau Bucuresti ? ![]() |
Da solenza alba ERA a mea si am lovit ceva nu am fost lovit, dar credeam ca airbagu ala se activeaza la cea mai mica busitura, ok am inteles.
northwood: vorbresti despre forta G negativa care trebuie sa ajunga la un anumit prag am inteles, eu am lovit ceva de genu 35-40 km la ora. |
--------------------
dacia
solenza
2004/custom Turism la cele mai mici preturi: [URL=http://www.sejurtravelghid.ro]SejurTravelGhid[/URL]
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Ai lovit ceva care ti-a lasat vopsea rosie pe aripa din stanga fata...deci mai mult ai sters chestia aia rosie.
Airbagul ala are o mica bomba in el si nu e bine sa iti pocneasca in fata daca nu e absolut necesar. Daca te-ai dat jos din masina intreg, inseamna ca airbagul a functionat corect. In afara de asta, un airbag nu e chiar ieftin... |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
TBonu |
![]()
|
QUOTE(deconectat @ 29 Oct 2007, 10:10) Ai lovit ceva care ti-a lasat vopsea rosie pe aripa din stanga fata...deci mai mult ai sters chestia aia rosie. Eu nici acum nu imi dau seama unde e vopsea rosie e masina mea, dar ai dreptate era un papc rosu cu garda mai ridicata daia bara nu are nimic si da mine ca nu mi-a pognit airbagul ca ma trezeam cu julituri pe fata, plus ochelarii sparti (care cred ca m-ar fi costat mai mult decat reparatiile masinii). E naspa in schimb ca aserara eram hotarat sa imi cumpar volan sport daca tot nu mergea airbagul. |
--------------------
dacia
solenza
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
OMG!
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
TBonu |
![]()
|
Ce omg???
|
--------------------
dacia
solenza
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pleoape, volan sport, calandru fara grila Dacia si cine stie ce 'minunatii'.
Lasa frate masina in pace si cand mergi cu ea pe strada uita-te pe unde mergi si nu la volan sport si alte abtibilduri. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
TBonu |
![]()
|
Hai ma ca nu era aici vorba despre asta, daca asta e un hobi pentru mine ce ai? proabil si tu faci niste chestii care altora li se pare fara rost.
|
--------------------
dacia
solenza
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Inteleg ce vrei sa spui, dar cu banii aia poti face chestii mai utile. Parerea mea
![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
deconectat |
![]()
|
Un casco la masina, de exemplu, ar fi fost foarte util (nu stiu daca ai sau nu casco).
|
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Magua |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 29 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
In general la cei care conduc si "pognesc" nu se deschide airbagul! La cei care conduc si "pocnesc" se poate deschide...
![]() |
--------------------
Toyota
Rav4
2011 2.0 VVT
- CJ XX XXX "Concentrati in metropole,condusi de GPS
Vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des" Parazitii |
|
TBonu |
![]()
|
Magua ai dreptate sry. Nu, nu am casco.
|
--------------------
dacia
solenza
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
tu glumesti ? sau chiar ai lovit masina intentionat sa vezi perna de aer !!!!!!!!?????????
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
deconectat |
![]()
|
Iti dai seama ca nu a lovit-o intentionat...facea si omul haz de necaz.
@TBonu: daca lonjeronul din stanga nu e afectat (nu reusesc sa-mi dau seama din poze), eu zic ca o faci cu vreo 15 milioane. Nu e o suma mica, dar masina e reparabila. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
nici la mine nu s-a activat airbagul...
dar mai bine Attached thumbnail(s) LOVITA.jpg ( Size: 246.13k ) Number of downloads: 205 |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
TBonu |
![]()
|
Nu cred ca am afectat parti "interne" ale masinii pentru ca am mers cu ea apoi pana la politie, ca acum conform noilor reglementari nu se mai deplaseaza nimeni la locul faptei daca nu sunt victime, inplus nu a fost vina mea deci mi-o repara tipul care mi-a busit-o, sper sa nu se vada ca am facut accident cu ea, de atat mi-e frica.
b34uen: si tu ai sifonat-o bine, in ce ai intrat in spatele unei remorci de tir? |
--------------------
dacia
solenza
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Mai da' fiti si voi mai atenti! Si asa sunt putine Solenze care mai sunt intregi. Ce aveti cu ele?
![]() Imi place ratza aia de pe bord. This post has been edited by nh1980ro: 30 Oct 2007, 16:33 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Lasa mai, ca nu ai pus copyright doar
![]() Din pacate multe Solenze au fost cumparate de pustiulici care cred ca si-au luat WRX si le tot pocnesc, ca ele saracele ar mai merge cativa ani daca nu le-ar pocni diversi prin copaci ![]() This post has been edited by nh1980ro: 30 Oct 2007, 20:37 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.755 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(cristi.r @ 30 Oct 2007, 18:02) Ce-mi plac glumele mele ... ![]() ![]() ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
pt tbonu: nu am lovit un tir, am lovit o solenza care s-a ales doar cu spoilerul putin lovit si toba indoita, chiar nu aveam viteza 40-50km/h, dar am vazut prea tarziu masina din fata, eram si obosit, conduceam de 500km, mai aveam doar 15km pana la destinatie, iar celui din fata nu ii mergeau stopurile..., m-am ales cu radiatorul spart, dar mi l-a reparat un mecanic din bicaz, si ne-am continuat vacanta, cu masina indoita
oricum nu s-a deschis airbagul, asha ca cred ca e de forma... pt nh1980ro: mi-ar place sa mai fiu "pusti" dar a cam trecut vremea oricum aveam casco, si un prieten la service si la asigurari, toata reteta 50-60 milioane |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
nh1980ro |
![]()
|
In cazul tau e nasol ca n-ai fost suficient de atent in conditiile date, eu cand ziceam de pustiulici ma refeream la aia care merg ca disperatii cu viteza atunci cand NU este cazul.
Abia dupa ce au un accident si isi dau seama cam cum se face masina (si nu ma refer aici la Solenza strict) la o viteza a impactului de 30-40km/h, se mai calmeaza. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
adimaridum |
![]()
|
MEMBRU INDEPENDENT Group: Members Posts: 330 Joined: 25 September 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(b34uen @ 31 Oct 2007, 14:28) pt tbonu: nu am lovit un tir, am lovit o solenza care s-a ales doar cu spoilerul putin lovit si toba indoita, chiar nu aveam viteza 40-50km/h, dar am vazut prea tarziu masina din fata, eram si obosit, conduceam de 500km, mai aveam doar 15km pana la destinatie, iar celui din fata nu ii mergeau stopurile..., m-am ales cu radiatorul spart, dar mi l-a reparat un mecanic din bicaz, si ne-am continuat vacanta, cu masina indoita oricum nu s-a deschis airbagul, asha ca cred ca e de forma... pt nh1980ro: mi-ar place sa mai fiu "pusti" dar a cam trecut vremea oricum aveam casco, si un prieten la service si la asigurari, toata reteta 50-60 milioane nu e de forma chiar se deschide dar si sa-l pui la loc te costa de te rupe |
--------------------
Mercedes
W123
1979/2400 D
- .......?? EX:Opel Ascona 1985
EX:Ford Transit 1985 EX:Mercedes 190 E si 230 TE EX:1300,1310,1400 Break,2X Solenza. FAN DACIA |
|
TBonu |
![]()
|
nh1980ro: Daca te referi la mine cu "pustiulici", da probabil ca sunt pusti fata de tine am 21 de ani si probabil ca nici multa experienta la condus nu am dar eu spre diferenta de altii constientizez riscurile atunci cand conduc masina, dar cand cineva de pe sens opus se gandeste sa traverseze strada pt a parca la un bloc fara sa se asigure nu cred ca mai conta masina varsta sau experienta, poate ca daca as fi avut dintoate mai mult as fi tamponat-o mai usor atata tot.
|
--------------------
dacia
solenza
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Stai linistit nu m-am referit la pesroanele de pe acest topic. Se mai intampla si accidente, ca de aia le spune asa: accidente
![]() Poate daca aveai mai multa experienta la volan, puteai sa intuiesti ce are de gand bizonul sau nu. Depinde de situatie. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 12:29 |