DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> oare rulmentul de presiune

daniel8810
post 25 Nov 2007, 11:30
Post #1

Membru incepator

Group: Members

salut tuturor...am si eu o problema cu solnita mea ...o problema mai veche dar la care nu m-am gandit sa-i caut raspuns pana nu am citit toate paginile de la topicul cu ambreiajul.Problema consta in urmatoarele:atunci cand masina merge si eu tin apasat ambreiajul de aude un huruit ,,,dar acest huruit se aude doar atunci cand masina este in viteza si eu tin apasat ambreiajul daca masina este pe liber si tin apasat ambreiajul nu se mai aude absolut nimic...acest huruit il am de vreo 8000 de km si pana in prezent masina trage la fel adik nu patineaza ambreiajul am facut si testul cu frana de mana si masina pleaca cu rotile infranate...acuma depinde de suprafata..ori daca nu moare motoru....astept sugestii de la voi....va multumesc

--------------------
Dacia Solenza 2004 august - IS 88 DDI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reed
post 25 Nov 2007, 16:48
Post #2

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Daca ai si batai in pedala de ambreiaj atunci e volanta, daca nu se duce rulmentul.

--------------------
Seat Toledo Signo 1,6 16V 2002 - -
former Solenza Prima 1,4 8V
+
YR-ZBG
post 26 Nov 2007, 10:19
Post #3

membru sufletist

Si eu tot pe rulment as paria....cred ca e cam dus.

ps. cred ca REED a vrut sa spuna "placa" in loc de "volanta"

--------------------
Dacia Sandero 2009
Slz....buna masina...
+
daniel8810
post 26 Nov 2007, 11:06
Post #4

Membru incepator

multumesc pentru raspunsuri asa credeam si eu k e pe duca.....faza e ca am auzit mai multi care spuneau ca atunci cand se duce rulmentul de presiune se aude huruitul ala si cand masina e pe loic si tu calci ambreiajul ....de asta am zis sa va intreb pe voi...iar batai in pedala de ambreiaj nu am deloc ....pedala nu este tare...ciudat de tot...de obicei atunci cand se duce rulmentul ce mai strica dupa el....

--------------------
+
Reed
post 26 Nov 2007, 18:24
Post #5

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Off ...dupa cate stiu, la Slz, placa de presiune face corp comun cu volantul.
OT: pentru ca tot se desface ansamblul ambreiaj se va verifica si starea celorlalte piese si o sa vezi atunci daca mai trebuie si altceva.

--------------------
Seat Toledo Signo 1,6 16V 2002 - -
former Solenza Prima 1,4 8V
+
YR-ZBG
post 27 Nov 2007, 08:42
Post #6

membru sufletist

eu am avut placa crapata si am schimbat tot kit-ul.

Am luat kit ambreiaj Valeo original (cica nu sunt asa reusite sad.gif )...asta inseamna placa de presiune+disc ambreiaj+rulment+un pliculet mic cu vaselina pt priza.

Am dat 500 RON pe kit ....si dupa parerea majoritatii colegilor de forum am dat mult.

Deci daca la demontare constati ca e nevoie sa inlocuiesti si discul sau placa....intreaba-i pe baieti mai intai de preturi.

off. placa de presiune se monteaza pe volant. Tot pe volant se afla fretata si coroana dintata pe care o invarte bendixul electromotorului (vezi poza)

--------------------
Dacia Sandero 2009
Slz....buna masina...
+
chriss80
post 29 Nov 2007, 07:07
Post #7

Membru incepator

decat sa schimbi numai rulmentul...mai bine schimbi tot kitul de transmisie tot platesti o manopera...

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Rapsodie - GL
+
YR-ZBG
post 29 Nov 2007, 08:17
Post #8

membru sufletist

corecta observatia...

si eu tot pe principiul asta am mers...daca tot desface acolo am schimbat tot kit-ul.

Nu ne-ai spus cam cati km are masina...

Oricum era un topic chestionar din care rezulta ca majoritatea au avut probleme cu ambreiajul pana in 30 000 km, deci eu care am avut problema pe la 62 000 nici nu am mai stat pe ganduri am schimbat tot kit-ul.

Attached thumbnail(s)
placa_presiune.JPG ( Size: 65.66k ) Number of downloads: 218

--------------------
Dacia Sandero 2009
Slz....buna masina...
+
maky
post 10 Nov 2008, 13:51
Post #9

:) drum bun!

Salut! Am si eu o problema, sau nu, masina merge cum trebuie dar se aude un zgomot.
Zgomotul l-am sezizat cand eram in frana de motor pe o panta si aveam 3000 rot, iar pe urma am fost atent si l-am auzit si la drum drept, cum ating 3000 rot iau piciorul de pe acceleratie (cutia fiind cuplata) si incepe sa scoata un zgomot de "polizor", ce sa fie? am citit pe aici si ma gandeam sa fie rulmentul de presiune...

--------------------
Dacia Solenza 2003 Confort
+
maky
post 15 Nov 2008, 21:01
Post #10

ceva pareri????

--------------------
+
daniel8810
post 15 Nov 2008, 22:28
Post #11

Membru incepator

vezi sa nu fie rezonanta esapamentului...stiu ca la acea turatie intra in rezonanta esapamentul deoarece intra in frana de motor...si al doilea motiv ar fi ca la 2800 este si cuplul maxim al motorului...si la mine se aude o vibratie cand las masina in frana de motor la 3000 de ture si se aude pana pe la 2600 de ture...apoi daca accelerez pana la 3000 si dau drumu la acceleratie iar se aude...e un zgomot tehnologic al evacuarii mai ales daca e si mai veche evacuarea....

--------------------
+
maky
post 16 Nov 2008, 19:53
Post #12

esapamentul a fost schimbat de curand, zgomotul se aude la fel ca inainte de a schimba tobele, nu cred ca ar fi rezonanta esapamentului, se aude ca si cum o piesa metalica care se roteste ar freca pe alta care sta fixa, asta e parerea mea despre cum s-ar produce zomotul acela.
mersi pentru parere si astept si altele.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 22:06
Forum Renault