Ce se intampla daca ramai fara motorina la dCi ?, Pot aparea probleme serioase ?
![]() ![]() ![]() |
Ce se intampla daca ramai fara motorina la dCi ?, Pot aparea probleme serioase ?
cconiac |
![]()
|
||
![]() Membru drept Group: Members Posts: 66 Joined: 28 April 05 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
KIA Cee'd 1.4 2008 /
Clio II Symbol 1.4 2005
.
- . Better late than sorry.
|
|||
denwer |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 14 October 07 ![]() |
Vezi ca scrie in manualul de utilizare.Cum ridici capota motorului,in stanga ai o pompa manuala,o "para" de cauciuc,pentru reamorsare.
|
--------------------
logan
1,5 DCi
2006
|
|
camesibiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
cconiac , nu stiu cum poti ramane fara carburant , acum cand se gaseste la fiecare colt de strada cateo benzinarie . Chiar daca crezi ca nu-ti functioneaza corect indicatorul tu nu stii cat ai alimentat ultima data si cam cati km ai rulat ? Nu pot sa cred ca nici becul de avertizare din bord nu-ti functioneaza si nici controlul cantitatii de carburant din meniu . Este indicat ca in perioada rece a anului sa ai in rezervor cat mai mult carburant pentru a nu se produce condens . Notita tehnica spune ca daca ramai fara carburant , alimentezi si pe urma amorsezi instalatia cu ajutorul pompei manuale ( vezi postul anterior ) . E posibil sa se amorseze , dar la fel de bine , poate va trebui sa si purjezi filtrul , asta , depinde de norocul fiecaruia care ramane in pana .
|
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai daca nu-i merge deloc indicatorul ala cu casute, sigur nu-i merge nici beculetul portocaliu, nici "controlul cantitatii de carburant" din meniul de test.
Toate astea se leaga la un singur fir. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu știu cum este la indicatorul pentru motorină însă la cel pentru temperatura apei indicatorul și beculețul sunt pe fire separate (sau senzori separați) ... ideea e că dacă indicatorul îți arată aiurea becul se va aprinde atunci când trebuie, independent de indicator.
This post has been edited by Adrian78: 2 Jan 2008, 13:12 |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
cconiac |
![]()
|
![]() Membru drept Group: Members Posts: 66 Joined: 28 April 05 From: Iasi ![]() |
problema e in felul urmator:
la kilometrul xxx555 aveam 2 liniute...care pana la xxx650 s-au dus..si a aparut pompa..am alimentat de 30 ron (aproximativ 8-9 lintri de motorina) s-au facut 3 linute care s-au dus neasteptat de repete...pana la xxx730 aproximativ iar aveam pompa..am alimentat inca de 30 de ron..a aparut o liniuta ce s-a dus dupa 30 de km...o alta alimentare de 20 de ron si la aprox xxx790 s-a dus iar..si imi arata pompa deci...in concluzie..la xxx555 de km aveam 2 linii...am alimentat de 80 de ron (aproximativ 23 de litrii) si am mers amproximativ 250 de km..si am pompa aprinsa de vreo 10 km...mi se pare un consum extraordinar de mare ca sa fie real (aproximativ 10 la suta daca pun si cat mai aveam in rezervor la xxx555 )...mai mare decat la benzina? nu pot crede ca indicatorul acela imi arata cum trebuie...de asta si vreau sa merg pana raman fara...sa verific exact...imi iau un recipient de 5 l de motorina in spate si cand am ramas in drum alimentez..dar vreau sa vad la cati xxxxxxkm se intampla asta ..mentionez ca e cel mai "chelbos" MCV la dotari + servodirectie..deci nu stiu cum as putea altfel verifica |
--------------------
KIA Cee'd 1.4 2008 /
Clio II Symbol 1.4 2005
.
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Verifici dupa metoda plinului.
Faci plinul, mergi cati km vrei tu, apoi faci plinul din nou. Ar fi bine sa faci plinul pana in buza, nu pana se opreste prima data pompa. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
???
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
NU se recomanda umplerea (indiferent ca e logan sau altceva) pana-n "buza" a rezervorului.
![]() ...scuze, intr-adevar la DCi nu e cazul "canistrei de carbon" ![]() This post has been edited by Kojak: 2 Jan 2008, 15:45 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
camesibiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
Domnul meu , decat sa umbli cu canistra dupa tine , sa mergi pana ramai in pana , sa te apuci sa amorsezi instalatia de injectie , nu-i mai simplu sa faci plinul ochi ( ai diesel , nu se intampla absolut nimic , eu numai asa faceam plinul 63-64 ltr. ca sa am autonomie ) , mergi cca 700-800 km si alimentezi din nou plinul ochi si vezi consumul mediu functie de stilul tau de condus si de drumurile facute - urban , extra urban . La MCV-ul tau Preference , trebuie sa-ti functioneze meniul test .
|
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
.... toate de mai sus si bineinteles repara senzorul litrometric.
|
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
De ce? Ce are? Ce repari la el?
This post has been edited by liviu2004: 2 Jan 2008, 22:22 |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
cconiac |
![]()
|
QUOTE($$ilvviu @ 2 Jan 2008, 15:17) Verifici dupa metoda plinului. Faci plinul, mergi cati km vrei tu, apoi faci plinul din nou. Ar fi bine sa faci plinul pana in buza, nu pana se opreste prima data pompa. si la ce ma ajuta metoda plinului daca nu stiu cat mai am in rezervor...de exemplu in cazul de fata am pus motorina vreo 23 de litri...mai aveam 2 linii...si am mers aproximativ 250 de km si imi arata de vreo 10 km pompa aprinsa....doar nu mi-a consumat mai mult de 10 la suta...inseamna ca pompa imi arata eronat nu? deci ma repet, la ce ma ajuta metoda plinului daca nu mai stiuc ati litri am in rezervor...pot sa am 5 pot sa am 15 2 Jan 2008, 23:37: QUOTE(camesibiu @ 2 Jan 2008, 17:35) Domnul meu , decat sa umbli cu canistra dupa tine , sa mergi pana ramai in pana , sa te apuci sa amorsezi instalatia de injectie , nu-i mai simplu sa faci plinul ochi ( ai diesel , nu se intampla absolut nimic , eu numai asa faceam plinul 63-64 ltr. ca sa am autonomie ) , mergi cca 700-800 km si alimentezi din nou plinul ochi si vezi consumul mediu functie de stilul tau de condus si de drumurile facute - urban , extra urban . La MCV-ul tau Preference , trebuie sa-ti functioneze meniul test . scuze..dar sunt mai ![]() ce este acest meniu test ..unde il pot gasi si cum se utilizeazA? This post has been edited by cconiac: 2 Jan 2008, 23:37 |
--------------------
KIA Cee'd 1.4 2008 /
Clio II Symbol 1.4 2005
.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
E greu, nu-i așa?
Te duci la pompă, și pui combustibil până dă pe afara... Notezi numărul de kilometrii din bord... (eventual resetezi jurnalierul) Mergi câteva sute de km... Apoi revii la aceeași pompă... Umpli iar până dă pe afară... Te duci și plătești, și citești câți litri scrie pe bon... Împarți la numărul de kilometri parcurși, și aflii consumul mediu... Te-ai prins? (după primul full, poți afla și câți litri aveai în rezervor inițial, dacă nu te prinzi cum, poate îți explic) |
--------------------
-
-
|
|
cconiac |
![]()
|
am inteles metoda prin care aflu consumul mediu de mult nu la ea ma refer in acest topic...problema e la metoda de a afla cati litri mai am in rezervor..
|
--------------------
KIA Cee'd 1.4 2008 /
Clio II Symbol 1.4 2005
.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
N-ai înțeles nimic... Te duci și faci plinul. Apoi citești în manual sau pe forum care este capacitatea totală a rezervorului, inclusiv rezerva, și faci diferența...
|
--------------------
-
-
|
|
cconiac |
![]()
|
din cate stiu capacitatea reala a rezervorului difera de cea din manual..sau ma insel?
am rezolvat oricum [cred] problema...prin aplicarea meniului test..cu toate ca nu stiu daca e reala valoarea ce mi-o indica [ sa nu fie vb despre acelasi senzor precum cel de la indicatorul cu pompa din bord] |
--------------------
KIA Cee'd 1.4 2008 /
Clio II Symbol 1.4 2005
.
|
|
gabylzr |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 598 Joined: 7 October 06 From: MANGALIA ![]() |
Benzina este reala in rezervor(prin aplicarea metodei in meniul test) daca masina sta pe loc drept, cite naiba garantii mai vrei.
|
--------------------
Skoda Octavia 2,
ex logan laureate 1,5 dci/2006
1,6/2005
- CT------ Forza Steaua
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 04:36 |