DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nu am primit RCA, ce sa fac?

octav99
post 20 Jan 2008, 12:30
Post #1

membru

Group: Members
From: Romania

pe data de 15 dec 2007 am fost acrosat de un auto saab de tm care, a uitat sa mai vina si la politie in seara aceea.
dupa ce am pierdut 5 ore la politie, fara cel implicat(care cred ca era baut) agentul mi-a dat autorizatia de reparatie si mi-a spus sa astept 20 zile sa-i trimita citatie pt. copia dupa rca.Nici pana azi , cand am sunat la politie nu aveau un raspuns, si mi-au zis sa sun peste alte 10 zile.
ce sa fac ,eu am masina asigurata casco la asiban (prin brd)dar cu noile fransize nu vreau sa-mi stric polita pentru un porc nesimtit care probabil s-a suit si baut la volan. Politia vad ca ma plimba si masina mea intr-un viitor apropiat o sa capete prima rugina.
ce variante am? ca totusi pentru faptul ca jigodia nu a venit la politie nici in seara aceea si nici a doua zi nu vreau sa-l las sa scape?

--------------------
- - - - -
Megane2.2
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gotty
post 20 Jan 2008, 13:26
Post #2

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

da drumul la dosarul de casco si ei se vor ocupa de regres....

--------------------
Private Spice Member
+
octav99
post 20 Jan 2008, 13:55
Post #3

membru

de acord cu tine, dar...... ultima data agentul constatator mi-a spus ca chiar daca nu sunt eu de vina la o dauna, ei nu-l vor da in judecata pe vinovat decat daca e dauna fff mare.dca l-ar da in judecata nu ar putea sa-mi de-a acceptul de plata la service decat dupa solutionarea din instanta.
ce inseamna regres?

--------------------
- - - - -
Megane2.2
+
adi_ar
post 20 Jan 2008, 14:29
Post #4

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

1. Daca doresti sa mergi pe varianta RCA, verifica in baza de date CEDAM , dupa numarul de inmatriculare al individului daca exista RCA si la ce societate de asigurari.
Daca exista RCA, poti merge la asiguratorul respectivului, sa-i prezinti situatia si sa-i rogi sa-ti deschida dosarul de dauna. Ei n-au decat sa-si caute clientul.

2. Daca ai CASCO, avand in vedere cele scrise mai sus, citeste atent contractul si verifica daca exista o clauza generica de neplata in situatia unui proces (oricare ar fi acesta) pe rol.
Oricum, sfatul meu este sa mergi pe CASCO, cel putin in privinta deschiderii dosarului, rugandu-l pe dl. inspector sa-ti indice clauza contractuala, norma CSA sau articolul de lege care ii impiedica sa plateasca imediat.
Sper sa nu ti se refuze deschiderea dosarului pe motivul necomunicarii incidentului in termenul stabilit contractual.

3. Regres inseamna cand tie - pagubit, ti se plateste despagubirea in baza politei CASCO iar asiguratorul isi recupereaza banii de la vinovat sau de la asiguratorul acestuia.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
octav99
post 21 Jan 2008, 01:26
Post #5

membru

1-am verificat si atunci la CEDAM si azi , masina nu figureaza cu rca la data producerii evenimentului
2-cele 30 zile in care sa anunt la casco evenimentul s-au scurs si nu stiu ce sanse mai am sa-mi deschida dosarul
3-politistul care a inregistrat evenimentul nu mai este de gasit telefonic(pe telefonul de serviciu)-ce pot face impotriva lui ca am impresia ca o lungeste cu un scop bine determinat?

--------------------
- - - - -
Megane2.2
+
adi_ar
post 21 Jan 2008, 08:18
Post #6

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Destul de delicata situatia !
Cred ca discutia aceasta, pe o tema asemanatoare, ti-ar mai clarifica pasii de urmat in cazul NU RCA+NU CASCO - in special postul #12.
Parerea mea este sa incerci, totusi, deschiderea dosarului CASCO, argumentand cu prelungirea demersurilor pentru primirea RCA, asta dupa ce depui la politie o plangere impotriva respectivului agent pe care o atasezi in copie la cererea de deschidere a dosarului CASCO pentru justificarea intarzierii.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
xcss
post 21 Jan 2008, 08:40
Post #7

Born to Be Epic

E destul de problematic CEDAM, tocmai mi-am cautat propria masina si nu figureaza in baza de date... or, eu am RCA-ul platit pana in august 2008... Deci nu e obligatoriu ca, daca nu figureaza acolo, sa nu aiba RCA...

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
octav99
post 21 Jan 2008, 09:49
Post #8

membru

ok. unde depun plangerea ,la biroul accidente usoare unde s-a inregistrat evenimentul sau in alta parte?
masina implicata am verificat-o a doua zi si figura inscrisa la o firma de medicamente din timisoara, desi conducatorul numai fata de angajat sau patron la asa ceva nu avea, ci mai degraba a infractor notoriu.
multumesc de sfaturi. smile.gif

This post has been edited by octav99: 21 Jan 2008, 09:52

--------------------
- - - - -
Megane2.2
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 21:05
Forum Renault