DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> intrebare

PINGUINUL
post 22 Jan 2008, 12:45
Post #1

Membru incepator

Group: Members

am cumparat si eu o masina vara trecuta , am platit toate actele dar nu am apucat sa ajung la rar pentru identificare si nu cred ca o sa ajung pana luna viitoare.intrebarea mea este:daca pot sa ii fac rar ul si talonul pe ataxele de anu trecut si daca taxa de la finante se plateste trimestrial sau doar la cumparare?

--------------------
DACIA NOVA 1998
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AL
post 22 Jan 2008, 15:37
Post #2

Member

From: Bucuresti

mammaaaa, ce varza....

1. fara identificare RAR nu poti inregistra masina la fisc si nu o poti nici impatricula
2. nu stiu ce inseamna sa-i faci RAR-ul?... poate ITP-ul, daca e masina second-hand... pe acesta nu-l poti face, de asemenea, fara identificarea RAR facuta, adica inscrierea noului proprietar in cartea de identitate a masinii.
3. pana acum ai circulat cu ea?... daca DA, sa stii ca ai comis o infractiune pasibila de dosar penal si puscarie... de asemenea, prin neplata impozitului ai comis si o contraventie la legislatia in domeniul fiscal... in 30 zile dupa dobandire trebuia sa o inscrii in evidenta la fisc si sa-ti platesti impozitul.... impozitul este calculat anual si se poate plati integral sau in transe semestriale... evident, daca obtii masina la un moment din an, impozitul se datoreaza de la acel moment pana la finalul anului.
4. la momentul inmatricularii, taxele platite in vederea imnatricularii trabuie sa fie cele valabile in acel moment... daca tu ai platit taxa de imatriculare si cea pentru certificat anul trecut iar ele s-au modificat, trebuie sa platesti suplimentar pana la valoarea ceruta azi.

sper ca cele de mai sus raspund nedumeririlor tale...

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
PINGUINUL
post 23 Jan 2008, 12:08
Post #3

Membru incepator

pai nu am circulat cu masina si de platit am platit la finante cand am cumparato parca 20ron si mia stampilat aia cartea voiam sa stiu daca acum trebuie sa platesc iat taxa aia si daca pot facea asta inainte sa ajung la identificare rar , itp a expirat din pacate si nu circul cu masina pana nu rezol cu toate actele da nu ajunge la servis decat luna viitoare din pacate ca nu am bani acum , am ceva de investit mersi mult

--------------------
DACIA NOVA 1998
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 13:39
Forum Renault