DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> intrebare

b76bgaarh
post 23 Jan 2008, 11:24
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

stimati colegi

in ultimele zile am observat o oarecare escaladare a discutiei dintre moderatori si useri (discutie in contradictoriu).

eu am o problema/intrebare pe care vreau sa evidentiez, si rog doar moderatorii sa raspunda, nu am chef de discutie "la misto" pt ca e o problema f serioasa( desi la prima vedere pare neinsemnata).

acum cateva zile intr-un post la cafenea unul din moderatori a editat un post pe motiv de greseli gramaticale. recitind regulamentul nu am gasit nici o referile la acest lucru. (la sectiunea tehnica inteleg sa se faca moderare dar la cafenea). intrebarea este cine stabileste aceste reguli gramaticale, si cine stabileste care sunt sanctiunile pt aceste incalcari?
nu vreau decat sa aflu care sunt limitele acceptabile, pt ca o parere personala mi se par un pic exagerate aceste lucruri,sau daca este un nou regulament sa se faca public pt toti useri.

o zi buna

aici aveti mesajul editat de moderator cu rosu

"sunt suparat ca nu stiu care este iesirea din bucuresti spre alexandria, trebuie sa ajung maine in satul numit cornetu, si habar n-am unde-i aia.

vreo idee/ sugestie?? eu stau la timpuri noi, pana la cornetu cum fac????

Mesaj corectat gramatical de moderator .. urmatoarele mesaje scrise asa se vor sterge.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 23 Jan 2008, 11:28
Post #2

Regulile gramaticii limbii române sunt stabilite de Academia Română, iar informații despre scrierea corectă găsești în "Îndreptar ortografic, ortoepic și de punctuație".

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Fratzica
post 23 Jan 2008, 11:29
Post #3

Zen

Group: Moderatori

pae broblema e ca ie bini sa ne intselejem intre noi asea de fel, inseleji mata? Nu crezi ca ii normal aja? Moderatoru nu o zis ca ii da ban ci doar ca ii vastrege mesajili crsise abramburi. Clar?

L.E. oricum mi se pare o dovada de respect si buna crestere sa scrii mesajele corect. Ca doar nu te alearga cainii prin casa in timp de tastezi..

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
b76bgaarh
post 23 Jan 2008, 11:32
Post #4

Membru autentic

ok fratzica. am inteles ideea, problema apare atunci cand vin sanctiunile, pt ca in regulament nu face nici o referire la acest lucru.

le si nu este mesajul scris de mine....

This post has been edited by b76bgaarh: 23 Jan 2008, 11:32

--------------------
+
C a t a l i n
post 23 Jan 2008, 11:33
Post #5

Atunci recitește Regulamentul. Ai omis ceva...

--------------------
- - -
+
Fratzica
post 23 Jan 2008, 11:36
Post #6

Zen

stiu de cine e scris mesajul, doar i-am dat indicatii cum sa ajunga in comuna Cornetu. Sunt unele chestiuni care sunt cum sa zic... de bun simt.. nu zic ca antifizic le-a scris la misto, poate se grabea, dar nu trebuie luat exemplu de alti useri, sa inceapa sa scrie si ei prescurtat.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
b76bgaarh
post 23 Jan 2008, 11:38
Post #7

Membru autentic

ok...merci
fratzica.....aceasta era ideea....unele litere le mai mananci din graba..nu din rea credinta...tocmai de aceea am ridicat problema...

se poate inchide ...din cate stiu ca moderator pot sa completezi un topic inchis.

This post has been edited by b76bgaarh: 23 Jan 2008, 11:39

--------------------
+
vis-a-vis
post 23 Jan 2008, 11:39
Post #8

DaciaClubber

Eu zic sa iei tot forumu la puricat si sa corectezi toate greselile gramaticale, ca mai mult de trei sferturi sunt asa wink.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
C a t a l i n
post 23 Jan 2008, 11:39
Post #9

...
2. Mesajele
...
d) Nu este permisa sub nici o forma folosirea unui limbaj tip "mirc" (daka, k, lol etc.) si nici a scrierii cu sh, tz, k etc. Punem accent pe calitatea mesajului (atat din punct de vedere al continutului cat si ca mod corect de redactare in limba romana) si nu pe "cantitatea" sa. Mesajul va fi scris, la alegere, cu sau fara folosirea diacriticelor.
...
7. Sanctiuni
...
e) In cazul incalcarii punctului 2c, 2d sau 2e moderatorii vor edita sau sterge imediat mesajul respectiv si il vor avertiza public sau privat pe utilizatorul care a postat mesajul. La a treia avertizare pe aceeasi tema, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilitatii utilizatorului de a trimite mesaje noi.
...
8. Dispozitii finale

a) Prezentul regulament poate sa nu acopere toate situatiile care pot aparea pe forum. In acest caz masurile care se vor lua vor viza intotdeauna bunul simt si buna functionare a forumurilor.

Deci acoperirea "legii" există.

This post has been edited by Catalin Marinarul: 23 Jan 2008, 11:41

--------------------
- - -
+
Fratzica
post 23 Jan 2008, 11:42
Post #10

Zen

uite aici un articol din regulament:
d) Nu este permisa sub nici o forma folosirea unui limbaj tip "mirc" (daka, k, lol etc.) si nici a scrierii cu sh, tz, k etc. Punem accent pe calitatea mesajului (atat din punct de vedere al continutului cat si ca mod corect de redactare in limba romana) si nu pe "cantitatea" sa. Mesajul va fi scris, la alegere, cu sau fara folosirea diacriticelor.

"esirea" si "trebue" par intr-o oarecare masura voit scrise asa, nu crezi?
Ma rog, aprofundam problema degeaba. Concluzia e ca trebuie sa scriem citet biggrin.gif

vis-a-vis nu e chiar asa cum zici tu.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
ssilviu
post 23 Jan 2008, 12:59
Post #11

F1 Man

From: Nicaieri

a) Prezentul regulament poate sa nu acopere toate situatiile care pot aparea pe forum. In acest caz masurile care se vor lua vor viza intotdeauna bunul simt si buna functionare a forumurilor.

Sau altfel spus, un moderator poate sa se comporte si sa faca absolut ce vrea el atata timp cat nu intra in conflict cu restul situatiilor precizate clar in regulament. icon_mrgreen.gif Deci poate sa-si justifice orice actiune cu acest pasaj din regulament.

O chestie asemanatoare cu modul in care Renault poate sa-ti refuze schimbarea unei piese in garantie pe motiv de uzura normala. Exprimare la fel de generalista. Nu-ti convine, cumperi alta masina. Sau schimbi forumul icon_mrgreen.gif

This post has been edited by ssilviu: 23 Jan 2008, 13:10

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 14:33
Forum Renault