DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Drumuri forestiere, destinatiile acestora

Merced
post 29 Jan 2008, 00:47
Post #1

No fear. No limit. No equal.

Group: Members

Va salut! Deschid acest topic aici, ca-i "circulatie" mai mare de membri si sper sa nu deranjez. Fiind de fel din Pitesti am strabatut destule drumuri d-astea de prin munti din judet la viata mea, dar si acum am o nelamurire, poate ma ajuta cineva.
Pentru cunoscatori, de la Bradet se ajunge via un drum forestier destul de ok in Poienile Valsanului, un loc simpatic de campat. Dar drumul nu se termina acolo. Mai merge si mai merge. Din ce-mi povestea cineva teoretic ar trebui sa continue pana se uneste cu un drum forestier de la Valea cu Pesti, drum accesibil de pe Transfagarasan. Niciodata n-am avut curajul sa merg pana la capat. Dinspre Valea cu Pesti am mers vreo 8 kilometri pe jos, pana cand drumul se strica destul de rau, adica cam greu de trecut cu masina in vreo doua locuri zic eu ca era imposibil, iar dinspre Poienile Valsanului am mai mers cu masina vreo 10 kilometri pana cand drumul se strica rau, in plus ploua si mi-era frica ca nu ma mai intorc.
Are cineva idee daca cele doua drumuri sunt de fapt unul si acelasi?

O alta dilema o am inca de asta vara. Incercam sa ajung pe lacul Surduc din judetul Timis, si privind o harta din 2007 cica(dar cu drumuri marcate pe ea care probabil de mult nu mai sunt practicabile) am depistat eu o scurtatura, prin Ruschita(acolo unde se exploateaza marmura la greu). Si am trecut de sat si am mers, s-a stricat drumul urat de tot, ce sa mai zic de praful alb care acoperea toata vegetatia, iar cand credeam ca s-a terminat cu populatia ma trage pe dreapta un baiat care lucra p-acolo si ma intraba razand unde ma duc. Eu ii spun ca vreau sa ajung la lacul Surduc si el incepe sa rada. Ma intreaba daca am Dacie sau Jeep, iar apoi imi explica frumos ca-i relativ imposibil de trecut catre lac cu o Dacie. Mi-a zis ca multi au incercat, si cam toti s-au intors inapoi. Pe langa faptul ca era de mers pe piatra muuult de tot, cica exact la pasul respectiv(am uitat numele, poate ma ajuta cineva), exista o portinue mai mica de un kilometru plina de gropi enorme, pe care nu prea poti nici sa le incalici, nici sa le ocolesti.
La momentul respectiv m-am intors din drum si am ocolit vreo suta de kilometri pe asfalt, dar n-am facut prea bine ca dupa doua pene de cauciuc am ramas pe marginea drumului la vreo 20 de kilometri de destinatie, langa un sat numit Hauzesti, unde am primit ajutor din partea unor oameni cumsecade, dar asta-i alta poveste.
Am gresit ca nu mi-am vazut pe acolo de drum, sau n-aveam sanse sa trec?
Astept si eu raspunsuri de la persoane care au facut, sau macar au incercat sa faca respectivele trasee. rolleyes.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gibonu
post 29 Jan 2008, 13:22
Post #2

Membru autentic

Ca tot zici ca esti din Pitesti si ai batut zona:
Stii ceva de valea Topologului?

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
ursul-alb
post 29 Jan 2008, 17:26
Post #3

Membru autentic

From: Iasi

O sa incerc eu pe scurt, desi nu e chiar on-topic, adica nu am mers exact pe unde intrebi tu.
Am fost pana la Luncanii de Jos (din DN/DE Lugoj-Ilia) e absolut practicabil cu masina; de acolo pana la pasul Ruschita cred ca mai erau vreo 5 km, da nu aveam planuri de trecere; cred ca si drumul era putin mai greu, dar stiu sigur ca inainte mai trecusera pe acolo, spre Drumul dintre Hateg si Caransebes. Sa revenim la drumul tau; stiu ca (asa cum e si pe harta) din Luncanii de Sus (1 km de cei de Jos, inspre nord), este drum care o ia spre vest, spre Zolt, Gladna Romana, Gladna Montana si apoi lacul Surduc (Firdea).
Nu-mi pot da seama din ce directie veneai tu (sa banuiesc ca ai urcat la Ruschita dinspre sud? pare singura logica...) dar in afara de drumul care ti l-am zis eu nu cred ca ar mai fi vreo varianta...
Sa revenim la drumul "meu": numai din povestiri, se poate trece dar e (era??) neingrijit rau de tot; eu totusi din experienta mea nu ma dau inapoi la recomandarile ciobanilor/copiilor/altor soferi pentru ca nu poti sa stii niciodata cat e de priceput respectivul la condus o masina/evaluat un drum; daca am timp si pot, ma duc pana unde ma blochez (bine, din povestiri cica pe Transalpina nu prea ai unde sa mai intorci, dar ala e o extrema... smile.gif ).
Am avut prea multe experiente in care am intrebat: cum e drumul pe aici? R: Nu se poate trece/ e distrus/ e de tractor. etc si mergand in continuare sa ma intreb daca ala si-a batut joc (bine, in zone de astea ciudate nici nu prea ai pe cine sa mai intrebi...) sau daca efectiv era prost... (de ex.Durau-Izvorul Muntelui prin parcul Ceahlau).
Revenind din nou, eu m-as fi riscat sa incerc sa trec, mai ales ca zona e populata si nu as fi riscat sa ma pape ursul pe acolo tongue.gif. Foarte multe depind de cata experienta off road ai si cata rabdare ai sa mergi cu 3-5 km/h pe unele portiuni. Si iarasi foarte important sa nu fie inghet sau ploaie, ca te poti bloca si pe drumuri mult mai circulabile...

Astept si eu continuarea topicului!

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 egee - IS XX xxx
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 22:30
Forum Renault