Verificari RCA, Vreau un sfat cum sa procedez
![]() ![]() ![]() |
Verificari RCA, Vreau un sfat cum sa procedez
Acidutzu |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 20 April 06 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2006 Preference
- IS - ?? - LEP Logan Preference 1,4 MPI B ?? LJX
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Acidutzu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 20 April 06 From: Iasi ![]() |
Multumesc frumos pentru site ... dar am "aflat" un lucru care deja il stiam:
La data de 29-01-2008, autovehiculul cu numarul de inmatriculare B??LJX este asigurat la: GENERALI ASIGURARI S.A. (detalii societate) Filiala SUCURSALA BUCURESTI Intrebarea mea (ce mai arzatoare) este daca politia imi va da amenda ca nu am la mine copie dupa polita RCA sau ma va lasa sa plec pt ca in certificatul de inmatriculare scrie ca masina este pe leasing ??? |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Preference
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
"Art. 237. - (1) Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare al autovehiculelor si tramvaielor se retine in urmatoarele situatii:
... u) detinatorul nu face dovada incheierii asigurarii auto de raspundere civila; ... (2) In situatiile prevazute la alin. (1) certificatul de inmatriculare nu se retine daca conducatorul autovehiculului sau tramvaiului remediaza pe loc deficientele constatate, caz in care se aplica numai sanctiunea contraventionala. (3) In situatiile prevazute la alin. (1) lit. b )-e), g), h), p), r), t) si u), in locul certificatului de inmatriculare sau de inregistrare se elibereaza dovada inlocuitoare fara drept de circulatie." Asa ca este absolut necesar sa fie asupra conducatorului auto cel putin copia RCA. Dupa mine, recomandabil este sa existe copia RCA pentru a fi lasata in caz de incident la pagubit, chiar daca exista si polita in original. Nota: Sa nu ma intrebi cum se aplica art.237 (2) in acest caz, adica cum poti remedia pe loc deficienta, exceptand cazul ca politistul este agent de asigurari ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Acidutzu |
![]()
|
Multumesc frumos pt raspunsuri ... pana la urma am reusit sa vorbesc cu cei de la leasing sa imi trimita o copie pe fax ( care se vede ABSOLUT groaznic ).
Declar topicul inchis pt ca m-am lamurit cam ce urmari ar fi avut daca mai mergeam fara copie dupa asigurare. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Preference
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 14:41 |