supape
![]() ![]() ![]() |
supape
razvanarghius |
![]()
|
||
![]() satanic dacia Group: Members Posts: 150 Joined: 25 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacie
dacia 1310
1987 tx
|
|||
iuly82 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 167 Joined: 17 July 07 From: Pitesti ![]() |
cu o cheie din'aia metalica veche de desfacut-capsat sticle de bere (ulei), ii faci un orificiu pe mijoc pentru a putea scoate-baga conurile.....diametrul de la capsator este la fel (un pic mai mare) cu cel al palariei..... si pe bratele alea doua apesi cu ambele maini.....ceva mai usor si ingenios nu cre' ca mai gasesti......apropo, detin "brevetul de inventie".....
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1982
- AG
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Asta daca initiatorul vrea schimbarea supapelor cu chiulasa demontata, sper ca nu vrea sa le schimbe "direct pe motor". Pentru ca nu se poate.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
iuly82 |
![]()
|
Ai dreptate Liviu, ar fii culmea sa fie asa ....
![]() .....si inca ceva Razvan, trebuie sa bagi o tubulara sau ceva asemanator sub chiulasa (in scobitura - la palaria supapei) in momentul in care apesi pe aceasta "presa".......daca nu bagi ceva acolo ai sa vezi ca, coboara supapa cu tot cu palaria aceea metalica de blocheaza conurile.....Spor la treaba...... ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1982
- AG
|
|
razvanarghius |
![]()
|
![]() satanic dacia Group: Members Posts: 150 Joined: 25 August 07 ![]() |
am dat jos supapele, si bineinteles cu chiuloasa data jos.am bagat sub supape un capat de la o cheie tubulara, am luat o bucata de lemn cam paralelipipedica lunga dar subtire, am pus chiuloasa pe o masa am bagat un capat de la lemn sub menghina de p masa si am apasat pe un capat la supape. au iesit toate. multumesc pt ajutor
|
--------------------
dacie
dacia 1310
1987 tx
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Sper ca nu le schimbi pur si simplu ci faci o rectificare de scaune.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
iuly82 |
![]()
|
Liviu, in ce conditii se poate face rectificarea scaunelor la supape? Trebuie neaparat schimbate supapele, culbutorii sau tijele la o astfel de operatie? Care sunt simptomele atunci cand ai scaunul de la supapa distrus (rateuri pe galeria de admisie/evacuare, consum marit, motorul nu mai "trage", etc.)? ...
![]() This post has been edited by iuly82: 1 Feb 2008, 10:21 |
--------------------
Dacia
1300
1982
- AG
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Da, sint simptome de supape neetanse, cel mai bine se masoara compresia.
Dar, acele neetanseitati sint real din supape DACA ai jocurile reglate bine la culbutori si nu anulate. Rectificatrea se face "dupa caz": daca supapa e inca buna, fara tija strimba, fara arsuri mari si fara rectificari anterioare (de regula se urmareste cit se afunda in sediu si DE CE - sediu ars sau supapa arsa) se pot rectifica scaunul si supapa. Daca schimbi supapa, se rectifica sediul daca nu e ars si mai ai de unde. Tijele culbutor se schimba daca sint strimbe sau au facut "cuib" in capatul in care intra surubul de reglaj. (Cuib=adincitura mare) Culbutorii se schimba daca filetul e distrus sau daca au amprenta adinca pe fata de asezare pe supapa si mai ales daca acele amprente au mai fost eliminate prin polizare - stratul cementat e subtire si uzura avanseaza rapid. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
iuly82 |
![]()
|
ok, mersii...... o sa-mi testez compresia peste o luna, sa vad cum se prezinta......momentan nu mai am probleme.... sunt multumit de cum trage atat pe GPL cat si pe benzina.....
|
--------------------
Dacia
1300
1982
- AG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 10:00 |